17 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıClobesol krem ve merhem ne işe yarar, ne için kullanılır?

Clobesol krem ve merhem ne işe yarar, ne için kullanılır?

Clobesol krem, topikal steroidler ismi verilen ve ciltte kullanılan bir ilaç türüdür. Belirli cilt sorunlarında oluşan kaşıntı ve kızarıklığı azaltan Clobesol krem nedir, Clobesol krem ne için kullanılır, Clobesol krem ne işe yarar, Clobesol krem nasıl kullanılır gibi herkes tarafından merak edilen soruların yanıtını makalemizin detayında.

İçerikleri

Farklı cilt sorunlarını tedavi eden Clobesol krem, vücutta oluşan iltihabı azaltmaktadır. Güçlü bir steroid olan Clobesol krem yalnızca haricen cilt yüzeyinde kullanılmaktadır. Clobesol kremin iki formu bulunmaktadır. Hangi formun kullanılacağına hastalığınıza göre doktor karar vermektedir.

Clobesol Krem Nedir?

Reçeteli bir krem olan Clobesol krem nedir diye araştırdığımız zaman kremin birçok formunun olduğunu görüyoruz. Bu topikal kremin losyon, merhem, köpük, solüsyon ve sprey formları bulunmaktadır. Ayrıca Clobesol kremin şampuan formu da mevcuttur. Hangi türün kullanılması gerektiğine hastalığın durumuna göre karar verilmektedir. Bu nedenle doktor tavsiyesi ile kullanılması önerilmektedir.

Clobesol krem genel olarak ciltte oluşan kaşıntı ve iltihabi tedavi etmek için kullanılmaktadır. Ayrıca bu kremi plak sedef hastalığı tedavisinde de kullanabilirsiniz. Herhangi bir karaciğer hastalığı geçiren kişilerin bu kremi doktora danışmadan kullanmaması önemle tavsiye edilmektedir.

Clobesol Merhem Ne İçin Kullanılır?

Clobesol merhem bazı cilt sorunlarının tedavisinde etkilidir. Clobesol merhem ne için kullanılır sorusuna genel anlamda cilt sorunları için kullanılır yanıtı verilebilir. Clobesol krem sedef hastalığı, egzama, tedavisi zor olan dermatozlar, ciltte kızarıklık, ciltte şişlik ve yüzde oluşan plaklar için kullanılmaktadır. Clobesol krem kortizonlu bir kremdir.

Clobesol Krem Ne İşe Yarar?
Clobesol Krem Ne İşe Yarar?

Clobesol Krem Ne İşe Yarar?

50 gramlık tüpler şeklinde eczanede satılan Clobesol kremin eczane dışında bir satışı yoktur. Kortizon içerdiği için kremin uzun süre kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Cilt yüzeyinde kullanılan ve oldukça etkili olan bu kremin sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Cilt yüzeyinde oluşan kızarıklık ve kaşıntıya iyi gelir.
  • Deri üzerinde iltihap ve şişlik oluşturan kimyasalların etkisini yok eder.
  • Egzama tedavisinde etkilidir.
  • Sedef hastalığının tedavisinde etkilidir.
  • Tedavisi zor olan deri hastalıklarını tedavi eder.
  • Ciltte oluşan alerjik reaksiyonlara iyi gelir.
  • Cilt renginin korunmasında etkilidir.
  • Ciddi cilt sorunlarının oluşmasının önüne geçer.

Clobesol Krem Neye İyi Gelir?

Clobesol krem neye iyi gelir genel olarak yukarıda bahsettik. Bu krem cilt sorunlarını tedavi eden kortizonlu bir ilaçtır. Sadece reçeteli olarak eczanelerde satılmaktadır. Kortizonlu olduğu için Clobesol kremi doktor önermediği sürece kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Clobesol Krem Nasıl Kullanılır?

Clobesol krem nasıl kullanılır doktor karar vermelidir. Her bireyde görülen cilt sorunu aynı değildir. Bu nedenle kullanım şekli de kişiye göre değişebilmektedir. Doktor tarafından bir öneri yapılmadığı takdirde kremi şu şekilde kullanabilirsiniz: Clobesol kremi günde bir ya da iki kere ince bir tabaka halinde sorunlu bölgeye sürebilirsiniz. Clobesol krem en fazla 28 gün kullanılmaktadır. 28 günde hastalık tamamen geçmediği zaman etkisi daha az olan başka bir krem kullanılmasına karar verilir.

Clobesol Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Clobesol kremin anne sütüne geçip geçmediği tam olarak bilinmiyor. Bu nedenle doktor önermediği sürece emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Doktor fayda zarar hesaplamasını yaparak kullanımına karar vermektedir. Doktor kullanmayı önerdiği zaman meme uçlarında kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Clobesol Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Clobesol krem sadece doktor önerisi ile hamilelikte kullanılmalıdır. Hamilelik döneminde kullanımı kısa tutulmalıdır.

Clobesol Krem Yüze Sürülür Mü?

Clobesol krem yüze sürülür araştırdığımızda kremin en fazla 5 gün yüzde kullanılması gerektiğini öğreniyoruz. Clobesol kremi 5 günden fazla yüz bölgesinde kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Clobesol Merhem Vajinaya Sürülür Mü?
Clobesol Merhem Vajinaya Sürülür Mü?

Clobesol Merhem Vajinaya Sürülür Mü?

Clobesol merhem kesinlikle vajina bölgesine sürülmemelidir.

Clobesol Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Clobesol krem kaşıntıya iyi gelir mi inceledik. Clobesol krem cilt sorunları nedeni ile oluşan kaşıntıyı azaltmaktadır. Düzenli kullanım ile kaşıntı sorunu ortadan kalkmaktadır.

Clobesol Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Clobesol krem genital bölge sorularında kullanılan bir krem değildir.

Clobesol Merhem Sedef Hastalığı İçin Kullanılır Mı?

Birçok kişi Clobesol krem sedef hastalığı için kullanılır merak etmektedir. Clobesol krem sedef hastalığının tedavisinde oldukça etkilidir. Doktorun önerdiği şekilde kullanıldığı zaman sedef hastalığına ve etkilerine iyi gelmektedir.

Clobesol Krem Devlet (SGK) Ödüyor Mu?

Reçeteli olarak satılan Clobesol krem devlet tarafından ödenmektedir.

Clobesol Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Clobesol krem reçeteli bir kremdir. Kortizon içerdiği için kesinlikle reçetesiz alınamaz.

Clobesol Krem Fiyatı Ne Kadar?

Clobesol krem fiyatı 42 TL’dir.

Clobesol Krem Muadili Kremler Hangileri?

Clobesol krem muadili kremler hangileri araştırdığımızda bazı kremlerin Clobesol krem yerine kullanılabildiği görüyoruz. Clobesol kremi bulamadığınız takdirde yerine şu kremleri kullanabilirsiniz:

  • Flutel nazal sprey
  • Flixair
  • Clovate saç losyonu
  • Neobase krem

Clobesol Krem Yan Etkileri Neler?

Clobesol krem propilen glikol içerdiği için ciddi yan etkilere sebep olabilir. Clobesol kremin önemsenmesi gereken yan etkileri şunlardır:

  • Nefes almada zorluk
  • Kurdeşen
  • Dilin ve boğazın şişmesi
  • Dudakların şişmesi
  • Cilt sorununun kötüye gitmesi
  • Ciltte kızarıklık, şişme ve yanma

Clobesol Krem Kullananlar ve Yorumları Neler?

Clobesol krem kullanan kişiler, Krem kortizon içerdiği için tedirgin olduklarını belirtmektedirler. Kremin en fazla 28 gün kullanımına izin verilmektedir. Bu süre zarfında hastalığı tam olarak iyileşen kullanıcılar olduğu gibi hastalığı iyileşmeyen kullanıcılar da bulunmaktadır. Clobesol kremin yan etkilerini yaşayan az sayıda kullanıcılara başka bir krem kullanımı tavsiye edilmiştir.

Bunlar da ilginizi çekebilir;