14 Ekim 2024 Pazartesi
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBöbrek ağrısı evde nasıl tedavi edilir, ne iyi gelir? Bitkisel tedavisi

Böbrek ağrısı evde nasıl tedavi edilir, ne iyi gelir? Bitkisel tedavisi

İçerikleri

Böbrekler, toksinlerin insan vücudundan atılmasından ve saflaştırılmasından sorumlu bir çift organdır. Beyni beslemek, omurgayı güçlendirmek, vücut ısısını yenilemek ve yiyecekleri emmek gibi birçok faydası vardır. Ama nedense böbrekler kolayca hastalanır. İşte evde akne tedavisi için nasıl bakılacağına veya randevu alacağına dair bazı öneriler.

Böbrek Hastalığı Evde Nasıl Tedavi Edilir? Ne iyi gelir? Bitkisel Tedavisi

Böbreklerimiz genellikle düşük kilo, yüksek tuz alımı, az sıvı alımı ve kilo alımı nedeniyle hastalanır ve kireçlenir. Böbrek hastalığı, ateş, idrarın renginin değişmesi, koku, yüksek tansiyon ve ödem gibi genel semptomlara neden olabilir. Bu durumda bir doktora görünmeniz ve tedavi olmanız gerekir. Ancak aşağıdaki yöntemlerin vücut üzerinde herhangi bir yan etkisi yoktur ve böbrek hastalığını-ağrısını hafifletebilir ve önleyebilir.

1- Limon suyu:

Limon suyu böbrek taşlarının atılmasında oldukça etkilidir. Böbrekleri temizler ve toksinleri uzaklaştırır. Taze limonu ikiye bölün, suyunu sıkın ve sabah aç karnına bir bardak suya katarak için. Ayrıca 4 çay kaşığı limon suyu ve 4 çay kaşığı zeytinyağı karıştırılarak sabahları içilir.

2- Maydanozlu çay:

Bu çayı içmek idrar çıkışını artırır ve vücuttaki toksinleri atar. Aynı zamanda ağrıyı dindirir ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Hazırlamak için taze maydanozu yıkayın, suya koyun ve yaklaşık 20 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra süzerek haftada 4-5 kez içilir.

3- Karpuz çekirdekli çay:

Böbrek ve idrar yolu hastalıklarında da oldukça faydalıdır. Böbrek fonksiyonunu iyileştirir ve vücudun genel sağlığını destekler. Yaklaşık 1 çorba kaşığı kurutulmuş karpuz tohumu, 2 bardak su ve bir süzgece ihtiyacınız olacak. Karpuz tohumlarını ve bir bardak suyu kaynatın ve hazır olduğunda tohumları süzün. Haftada 3-4 kez bu şekilde içme alışkanlığı edinin.

4- Mısır çayı:

İdrar yolunun iltihaplanması, idrara çıkmayı hızlandırır ve ağrıyı artırır. Araştırmalar, mısırın diürez ve ağrının giderilmesine yardımcı olduğunu göstermiştir. Aynı zamanda bakteri üremesini de durdurur. Hazırlamak için 1 çorba kaşığı mısır, 2 su bardağı kaynar su ve süzgeç gerekir. Mısırın üzerine kaynar sıcak suyu ekleyin ve 5-10 dakika demlendirin. Düzenli olarak günde 2-4 bardak içtiğinizde faydalarını kısa sürede hissedeceksiniz.

5- Kereviz çay:

Böbrek toksinlerini giderir ve idrar çıkışını artırır. Antibakteriyel ve anti-infektif hizmetler sunar. 1 şeker kaşığı kereviz tohumu ve 1 bardak sıcak suya ihtiyacınız var. Ayrıca yukarıda da belirtildiği gibi kaynatın veya sıcak çay ile için.

6- Papatya çayı:

Böbreklerin normal çalışması için önemli bir bitkidir. Aynı zamanda vücuttaki kan dolaşımını da iyileştirir. 1-3 çay kaşığı kurutulmuş papatya çayı 1 bardak sıcak suda 10-15 dakika kısık ateşte kaynatın ve süzerek için.

7- Meyan kökü çayı:

Böbrek ağrısının giderilmesinde oldukça etkilidir. Ayrıca vücuttaki fazla toksinleri atar ve taşları dışarı atar. 4 yemek kaşığı bitki özü, 1 litre su ve bala ihtiyacınız olacak. Çay yapmak için çiçek özünü suya batırın ve yaklaşık 20 dakika kaynatın. Çayınıza yarım çay kaşığı bal ekleyin ve tadı daha güzel olsun.

8- Damarlı ot (sinir otu) çayı:

Böbrek hastalığı, kabızlık, ağrı kesici ve detoksifikasyon gibi birçok faydası vardır. 1 çorba kaşığı kuru ot alın, 1 bardak kaynar sıcak suya koyun, yaklaşık 15 dakika demleyin ve günde 4-5 bardak için.

9- Lahana yaprağı:

Lahana, böbrekler için en faydalı gıdalardan biridir. 2-5 lahana yaprağını yıkayıp dilimleyin ve sıcak suda yaklaşık 20 dakika kaynatın. 2-3 saatte bir içmeyi alışkanlık haline getirin.

10- Nane çayı:

Nane çayı, vücudu detoksifiye etmeye, temizlemeye, ağrıyı gidermeye ve yatıştırmaya yardımcı olur. 1 tutam kuru naneyi 2 bardak kaynar suda bekletin ve süzerek için.

11- Fesleğen:

Böbrek taşlarını dışarı atma, kandaki ve idrardaki asitliği azaltma ve ağrıyı giderme etkisine sahiptir. Bunun için 1-2 çay kaşığı bitkiyi 20 dakika suda kaynatın ve 15-20 dakika ekstrakte ettikten sonra içirin. İsterseniz biraz balla karıştırabilirsiniz.

12- Isırganlı çay:

Isırgan otu idrar çıkışını artırır ve böbrek taşı oluşumunu engeller. Aynı zamanda analjezik ve ödem önleyici özelliklere sahiptir. Bunun için 1-2 yemek kaşığı kuru ısırgan otunu 15-20 dakika sıcak suda bekletin ve süzdükten sonra için.

13- Domates:

Domates diürez, detoksifikasyon ve kan inceltme için iyidir. Bu yüzden her gün organik domates yemek önemlidir.

14- Su içmek:

Günde 1-2 litre su içmek sizi çeşitli hastalıklardan ve böbrek hastalıklarından korumak, cildinizin ışıltılı ve pürüzsüz olması açısından önemlidir. Bu nedenle gazlı içecekler, alkol ve diğer kimyasallar yerine saf su içmek daha iyidir.

15- Nar ve karpuz suyu:

Çok lezzetli olmasının yanı sıra kadın hastalıkları, idrar yolu hastalıkları, iltihaplanma ve ağrıları gidermek için kullanılır. Eşit miktarda nar ve karpuz suyunu karıştırın ve günde 1-2 bardak için. Bu çayları içerken kötü alışkanlıkları, alkol ve tütün kullanımını bırakmak, mümkün olduğunca çok sıvı içmek ve düzenli uykuya dalmak önemlidir. Ayrıca mümkün olduğunca hafif yemeye çalışın. Aşırı açlık ve tokluk hissinden kaçınılmalıdır.

Böbrek ağrısı evde nasıl tedavi edilir, ne iyi gelir? Bitkisel tedavisi