18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıHer cilt tipine uygun güzelliğinize güzellik katacak maske tarifleri

Her cilt tipine uygun güzelliğinize güzellik katacak maske tarifleri

İçerikleri

Güzel bir yaz tatili sonrasında vücudunuzu dinlendirdiğiniz gibi yıpranan cildinizi de yenilemek düşündüğünüz kadar zor değil. Yeni iş hayatınıza yeni, arınmış, ferahlamış bir ciltle girmeniz sizin için her açıdan mükemmel olacaktır. Evde kolayca, masrafsız ve belki de en önemlisi sağlıklı bir biçimde hazırlayabileceğiniz bu tarifler sizi daha önce hiç olmadığınız kadar rahat hissettirecek. Böylece siz de yeni bir ciltle girdiğiniz yeni sezonda sağlıklı bir şekilde güne ayak uydurabileceksiniz.

Beyaz Maske

Bu maske tarifi yaz boyunca yorulan ve canlılığını kaybeden cildinizin eski formunu yakalamasına yardımcı olacak. Maskeyi vücudunuza uygulamadan önce malzemelere karşı alerjiniz olmadığına dikkat edin.

Malzemeler:

  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurtanın beyazı

Hazırlama:

Bir kapta malzemeleri karıştırın ve temizlenmiş cildinize uygulayın. Bir yere uzanın ve hafif kurumasını bekleyin. Ilık su yardımıyla hafif kurumuş maskeyi cildinizden çıkartın. Sıcak suyun içinde beklettiğiniz küçük boy yüz havlusunu maskeden tamamen arınmış cildinizin üzerine koyun ve tekrar dinlenmeye başlayın. İsterseniz havlu ile cildinizi dinlendirmeyi 2 defa yapabilirsiniz.

Ölü Deriye Şeker Maskesi

Şeker cildi ölü deriden arındırır ve cilde daha canlı bir görünüm kazandırır. Bu tarifte tuz kullanılmamasının asıl nedeni tuzun içinde bulunan eksfoliant maddesidir. Eksfoliant cildi tahriş ederek yanmasına neden olabilir. Bu sebeple tarifte şeker -hatta varsa iri tanecikli esmer şeker- kullanılması cildin isteğini karşılayacaktır. Tıkanmış gözenekleri açmaya yardımcı olduğundan sivilce oluşumunu da engelleyecektir.

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı ılık su

Hazırlama:

Şekeri ılık suya ekleyin ve karıştırın. Şekerin bir kısmının su içinde eridiğinden ve yumuşadığından emin olun. Diğer durumda şekerin kristal yapısı cildinizi tahriş edebilir. Karışımı yüzünüze yavaşça uygulayın. Deri çevresine yavaşça masaj yapın ve cildinizi ılık su yardımıyla durulayın. Sıcak suda beklettiğiniz bir havluyla cildinizi örtün ve dinlendirin. Havlunun çok sıcak olmamasına dikkat edin ve havlu soğuyana kadar cildinizde bekletin.

Yorulmuş Ciltlere Yulaf Ezmesi Maskesi

Bu maske türü tüm ciltler için uygundur. Malzemeleri mutfağınızda kolayca bulabileceğinizden dolayı masrafsız ve basittir. Bu maske sayesinde cildiniz gençleşecek ve canlanacak.

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı organik yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı bal

Hazırlama:

Küçük bir kaba eklediğiniz yulaf ezmesini ve yoğurdu karıştırın. Yarım çay bardağı kaynar suyun içine balı ekleyin ve karıştırın. Ballı karışımı bir dakika kaynatın. Yoğurt ve yulaf ezmesi içine balı ekleyin ve karıştırın. Yüzünüze maskeyi uyguladıktan sonra 10 dakika yüzünüzde bekletin. Yüzünüzü ılık su yardımıyla durulayın. Sıcak suda beklettiğiniz yüz havlusuyla yüzünüzü örtün ve havlu soğuyana kadar dinlenin.

Organik Kil Maskesi

Ünlü güzellik uzmanı ve güzellik kitapları yazarı Diane Irons. Lüks güzellik ve spa merkezlerinde yüz için organik ve doğal killerin uygulandığını söylüyor. Bu maske tam da Diane Irons’un dediği türden. Bu sayede lüks spa merkezlerini aratmayacak bir bakım yapmış olacaksınız.

Malzemeler:

  • 1 paket organik toz kil
  • 1 çay bardağı su
  • Hoşunuza giden uçucu yağ damlaları

Hazırlama:

Tek kullanımlık bir şekilde toz kili suya ekleyin. Yoğun ve aynı zamanda sürülebilir bir kıvama gelene kadar karıştırın. İçine aktarlardan bulabileceğiniz hoşunuza giden uçucu yağlardan damlatın. Yüzünüze uyguladıktan 15 dakika sonra ılık suyla yıkayarak yüzünüzden çıkartın. Sıcak suda bekletilmiş bir havluyu yüzünüze sarın ve soğuyana kadar dinlendirin.