25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkFazla kilolarınızdan kurtulmanın en etkili 7 yolu

Fazla kilolarınızdan kurtulmanın en etkili 7 yolu

İçerikleri

Fazla kilolarınızdan ve yağlardan kurtulmak için uzun zaman gerekebilir. Kilo vermek için doğru bir egzersiz ve beslenme programı uygulamak çok önemlidir. Ayrıca, vücudunuzdaki yağ oranını azaltmak ve bunu korumak istiyorsanız hayatınızın geri kalan kısmında düzenli beslenmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Fazla kilolarınızdan ve yağlarından kurtulmak için aşağıdaki pratik kilo verme yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

1- İşlenmiş Gıdalardan Kesinlikle Uzak Durun

İşlenmiş gıdalar yerine doğal besin maddelerini tüketmek vücuttaki fazla kilolardan ve yağlardan kurtulmanın en faydalı yollarından biridir. İşlenmiş gıdalar diğer gıdalara göre daha düşük besin değerlerine sahiptir. Ayrıca bu gıdalar amino asit, fitokimyasal bileşikler ve lif içerikleri yönünden zayıftır.

2- Gazlı İçecekler Yerine Bol Miktarda Su Tüketin

Kilo vermek ve vücudunuzdaki yağlardan kurtulmak amacıyla, gazlı içecekler yerine bol miktarda su tüketmeyi tercih edin. Çünkü gazlı içeceklerin bir çoğu içerdiği şeker oranı nedeniyle hem sağlığınıza zarar verir hem de kilo vermenizi zorlaştırır. Bol miktarda su içmek ise metabolizmanızı hızlandıracağı için çok daha hızlı kilo vermenize yardımcı olur.

3- Planlı Bir Şekilde Egzersiz Yapın

Vücudunuzdaki kas oranını arttırmak daha çok kalori yakmanızı sağlar. Artmış bir kas hacmi insülin hassasiyetinizi yükseltir ve böylece daha az vücut yağı birikimi oluşur. Bunu sağlamak için planlı ve düzenli bir şekilde egzersiz yapmaktır. Yakın zamanlarda yapılan bir araştırma sonucunda, hafif ağırlıklar kullanarak az tekrarlı egzersizler yapmanın metabolizma hızını büyük oranda artırdığı tespit edilmiştir. Ayrıca düzenli bir şekilde egzersiz yapmak vücudunuzun hızlı bir şekilde yağ yağmasına da yardımcı olur.

4- Karbonhidrat Tüketimine Dikkat Edin

Vücut yağ oranınızı düşürmek maksadıyla karbonhidrat tüketmemeye özen göstermek ve doğru bir karbonhidrat döngüsü sağlamak en iyi yöntemlerden biridir. Böylece iştahınızı çok daha kolay kontrol edebilir ve açlık krizlerine karşı yenik düşmekten kurtulabilirsiniz. Ayrıca, bu yöntem sayesinde insülin seviyenizi de dengede tutabilirsiniz.

5- Alkolü Hayatınızdan Çıkartın

İnsan vücudu alkolü depolama kabiliyetine sahip değildir. Bu nedenle, vücut alkolü sindirmek için büyük çaba sarf eder ve buna bağlı olarak, yap yakmayı sonlandırır. Ayrıca, sürekli olarak alkol tüketmek bel bölgesinin genişlemesine yol açar. Kısacası, kalıcı olarak kilo vermek ve yağ yakmak için eğer kullanıyorsanız alkolü mutlaka hayatınızdan çıkartmalısınız.

6- Uyku Kalitesine Önem Verin

Vücudunuz yorgun düştüğünde metabolizma hızınız yavaşlar ve yağ yakma faaliyetinin başarılı olması için ihtiyaç duyduğu enerjiden yoksun kalır. Son araştırmalara göre, 7-8 saatten daha az uyuyan bireylerin beden kütle endeksi oranlarının daha yüksek olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca, bu bireylerde iştahı tetikleyen hormonların çok daha yüksek değerlere sahip olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle, daha hızlı kilo vermek ve vücut yağ oranınızı düşürmek için günde en az 7-8 saat uyumaya gayret etmelisiniz.

7- Daha Çok Sıvı Tüketin

Metabolizmanız bol miktarda suya gereksinim duyar. Ayrıca, vücudunuz yağ yakma esnasında ortaya çıkan artık maddeleri dışarı atmak için de suya ihtiyaç duyar. Bu yüzden gün içerisinde başta su olmak üzere bol bol sıvı tüketmelisiniz. Yeterince sıvı tüketmek, şekerli ve yüksek kalorili yiyeceklerden kolayca uzaklaşmanıza yardımcı olacaktır.

Fazla kilolarınızdan kurtulmanın en etkili 7 yolu