26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBalgam neden olur? Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir!

Balgam neden olur? Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir!

İçerikleri

Balgam vücudun kendi içerisinde doğal şekilde ürettiği sıvı vücut için aslında oldukça önemli bir yere sahiptir. Yapısı kaygan, kokusuz ve pek de hoş olmayan bir görüntüye sahiptir. Vücudun ürettiği mukus, bazı organların kurumasını önler ve nemli kalmasını sağlar. Bu işlem basit olarak görünse de aslında hayati bir önem taşır. Vücut yediğimiz, içtiğimiz hemen yerdeysen faydalanarak mukus üretir. Günde 1 litreden fazla mukus üreten vücut kendi içerisinde dağılarak görevini yerine getirir.

Balgam Neden Rahatsız Eder?

Vücudu rahatsız eden balgamın varlığı değil fazlalığıdır. Akciğerlerin rahatsızlığı ile meydana gelen mukus fazlalığı vücuttan atılmadığı için özellikle de öksürük yoluyla atılmaya çalışılır. Balgamın

Vücuttaki İşlevleri Nelerdir?

Balgamın vücudumuz için oldukça önemli faydaları vardır. Bunlardan bazıları su şekildedir:

  • Alt solunum yolu ve akciğeri korur.
  • Nefes alıp verme ile vücudumuza giren bakterilerin zarar vermesini engeller.
  • Tabaka oluşturarak kalkan vazifesi görür ve organları zararlı bakterilere karşı korur.
  • Bazı hayati organların kurumasını engelleyerek nemli bir şekilde kalmasını sağlar.

Yeni Doğan Bebeklerde Balgam Neden Fazladır?

Yeni doğmuş bir bebeğin akciğerleri ve solunum yolları henüz çok gelişmiş ve güçlü değildir. Bu nedenle zararlı mikroplar bebekleri çok sever. Vücutları korumasız olduğundan kolayca mikropların yuvası haline gelebilir. Dikkat edildiğinde fark edeceksinizki bebeklerin burunları tıkalı, sesleri kesik ve çatallı çıkar. İşte bunun en önemli nedeni balgamdır.

Doğal Gıdalar İle Balgam Temizlenir Mi?

Bu konuda çok fazla tarif, öneri bulunmaktadır. Bu yöntemlerden en etkili olduğunu düşündüğümüz bir tanesini sizinle paylaşacağız.

Balgamdan kurtulmak için;

Malzemeler;

  • Bir su bardağı karaçörek
  • Yeteri kadar doğal bal

Hazırlanışı;

Önce bir bardak karaçörek tavaya konur. Orta ateşte karıştırarak kavrulur. Yeteri kadar kavrulan karaçörek soğumak üzere bir kenara alınır. Diğer taraftan çukur bir kap içerisine bir miktar bal konur. (Ortalama 4-5 kaşık) Ardından soğuyan karaçörek havan yardımı ile elde dövülür. İyice un haline getirilir. Bu işlem karaçörek bitene kadar tekrarlanır. Çukur kap içerisinde olan bala karaçörek eklenir. Miktarı ve yoğunluğu tamamen sizin tercihinize bağlıdır. Ancak karaçöreğin az olmaması gerekir. Bal ve karaçörek iyice karıştırılır. Gün içeresinde kaşık kaşık tüketebilirsiniz. Diyabet hastaları için dikkat diyelim. Bu karışımı düzenli olarak kullanmanız halinde balgamı öksürük sorununuz ortadan kalkacaktır. Sadece balgamı değil genel öksürük için de kullanabilirsiniz. Balın doğal olması bu karışım için oldukça önemlidir.