Kiraz Cinsel Yaşamı Renklendiriyor
Kiraz, kırmızı rengi ile sadece tezgahları değil, cinsel yaşamı da renklendiriyor. Kirazın içeriğindeki afrodizyak, cinsel güce güç katmaktadır. Tam bir kalp ve damar dostu olan kiraz, kanser hücrelerine karşı vücudu korur. Yaşlanmayı geciktirici etkisi olduğu gibi diyabet rahatsızlığı riskini asgariye indirir. Bağırsak tembelliği olanlar, bağırsakları çalıştıran kirazı tüketmeyi ihmal etmemelidir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren kiraz, nörolojik rahatsızlıklara yakalanma riskini düşürmektedir. Gün içerisinde kendilerini halsiz ve yorgun hissedenler, halsizliğe ve yorgunluğa son veren kirazı bol tüketmelidir.
Çölyak Hastaları Dikkat!
Çölyak rahatsızlığına yakalananlar için en önemli husus glutensiz beslenmektir. Bu da doğal olarak beslenme tarzı alışkanlığında önemli değişiklikleri beraberinde getiriyor. Diyetisyen Ezgi Mısırlı, çölyak hastalarının ekmek, galeta, makarna ve pide yememeleri gerektiğini vurguluyor. Çölyak hastaları bunlar yerine nohut, fasulye, mercimek, ceviz, fıstık, badem, fındık, turşu, boza ve yoğurt tüketebilirler.
Böbrek Taşını Önlemek İçin Bol Su İçin
Böbrek taşlarının o şiddetli sancısını kelimelerle ifade etmek mümkün değildir. İnsanın günlük yaşam kalitesini çok düşürmektedir. Böbreklerde taş oluşumunun engellenmesinde günlük 3 litre su içilmesi gerektiği uzmanlar tarafından özellikle vurgulanıyor. Ayrıca limonun içeriğindeki sitrat, böbrek taşı oluşumunun önüne geçilmesinde birebirdir.
Zeytin Meme ve Bağırsak Kanseri İle Mücadele Ediyor
Sabahları kahvaltı sofralarımızdan eksik etmediğimiz ancak fazlada tüketmediğimiz zeytin, bağırsak ve meme kanseriyle mücadelede önemli bir destekçidir. Aynı zamanda vücudu kuvvetlendirerek sağlığımızı korumaya yardımcı olur. Yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar, tansiyonlarını düşürmek için zeytin yemelidir. Yaşlanmayı geciktiren zeytin kalp ile dost bir besindir.
Kabızlık İçin Rokayı Bol Tüketin
Kabızlık rahatsızlığından sık şikayet edenler ve yaşam kalitesini düşürdüğünü düşünenler, içeriğindeki lif ile kabızlığa şifa olan rokayı bol tüketmelidir. Aynı zamanda rokanın içeriğindeki C vitamini kuvvetli bir bağışıklık sistemi için önemlidir. Vücuttaki toksin maddelerin dışarı atılmasında etkendir. Kemiklere kuvvet verir. Gözde katarakt oluşumu riskini düşürür.
KOAH’ın Çaresi Anep Fıstığı
Kuruyemişler içerisinde belki de en sevileni Antep fıstığıdır. Bizler, damağa hitap ettiği için tüketsek de Antep fıstığının sağlığımıza birçok faydası vardır. İltihaptan arındırır. Özellikle sigara içenler, ailesinde KOAH rahatsızlığı öyküsü olanlar, akciğerleri besleyen Antep fıstığını bol yemelidir. Gün içerisinde yorgunluk hissedenler, yorgunluğa son veren Antep fıstığını tüketmeyi ihmal etmemelidir. Kolesterolü yüksek olanlar için Antep fıstığı tam bir şifadır. Böbreklere dost olan Antep fıstığı, aşk yaşamını da renklendirmektedir. Anemi (kansızlık) rahatsızlığı olanlar, şifayı bu rahatsızlığa son veren Antep fıstığında aramalıdır.
Alzheimer’i Önlemek İçin Fındık Tüketin
Alzheimer riskini en asgariye düşürmek için bol bol fındık tüketilmelidir. Aynı zamanda fındık, beyin sağlığı içinde tam bir güvencedir. Kemikleri kuvvetlendirmek için günde bir avuç fındık tüketmek yeterlidir. Kas ağrıları ve kramplar içinde şifadır. Tam bir kalp dostu olan fındık, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde de oldukça etkendir.