28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkHastalıkHorlama Neden Olur? Tedavisi Nasıldır? Horlamaya Evde Doğal Çözümler

Horlama Neden Olur? Tedavisi Nasıldır? Horlamaya Evde Doğal Çözümler

Çıkarılan yüksek ses sebebi ile evlilik hayatını olumsuz etkileyen horlama neden olur, ne iyi gelir? İşte horlamaya iyi gelen evde yapılacak doğal çözümler.

İçerikleri

Horlama, uyku sırasında türbülanslı hava akışının dokuları titreştirmesi nedeniyle oluşan bir sestir. Yapılan araştırmalara göre horlama, kadınlardan daha çok erkeklerde görülen bir rahatsızlıktır. “Horlama neden olur, sebepleri nelerdir? “ birçok kişinin merak ettiği konular arasındadır.

Horlama Neden Olur, Sebepleri Nelerdir?

Horlamaya yol açacak bir sürü neden sayılabilir. Bunlardan bazıları şöyledir:

Burun Tıkanıklığı: Burun kemiğinde eğrilik veya alerjik bir hastalığı olduğundan dolayı burundan değil de ağızdan nefes alan kişilerde horlama görülebilir.

Uyku Pozisyonu: Yatma sırasında kişinin yattığı pozisyondan kaynaklı tıkanıklar yaşabilir ve bunun sonucunda horlama meydana gelebilir.

Obezite: Birçok hastalığı tetikleyen obezite, horlamaya da yol açabilmektedir.

İş Yoğunluğu ve Stres: İş hayatında yaşanan zorluklardan veya yoğun bir stres altında kalındığında horlama yaşanabilmektedir.

Alkol ve Sigara Gibi Yanlış Alışkanlıklar: Alkol veya sigara gibi kötü alışkanlıkların çok sık tüketilmesi ile uyku apnesi bozularak horlamaya neden olabilmektedir.

Antidepresan Kullanımı: Antidepresan ilacının uzun bir süre boyunca kullanılması sonucunda yan etkisi olarak horlama görülebilmektedir.

Diğer Horlama Nedenleri

  • Geniz eti veya boğazda oluşan doku sorunları
  • Alt çenenin normal boyutundan çok daha küçük veya geride olması
  • Burunda polip olmas
  • Soğuk algınlığı
  • Sinüzit
  • Dilin normal boyuttan büyük olması
  • Yaşlanma
  • Genetiksel
  • Yorgunluk
  • Hamileliğin son dönemlerinde hormonlar nedeni ile oluşabilmektedir.

Horlamanın Belirtileri Nelerdir?

Horlama belirtileri şunlardır;

  • Kişi uykudayken hırıltılı veya gürültülü bir şekilde nefes alır
  • Gün içinde aşırı uyku hali
  • Halsizlik
  • Boğazda yanma hissi ile ağrı
  • Konsantrasyonda güçlük çekme
  • Huzursuz uyku uyuma
  • Uyku bozuklukları
  • Yalnızca geceleri oluşan göğüs ağrıları

Horlama Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?

Horlama, hemen hemen herkesin yaşayabileceği ufak bir sağlık sorunudur ve tedavisi de aynı oranda ufak yöntemler kullanılarak gerçekleştirilir. “Horlama tedavisi yöntemleri nelerdir?” sorusuna cevap arayanlar endişe etmemelidir. Horlamanın tedavisi için kullanılacak olan yöntemler Sağlık Haberleri sitemizde yer almaktadır. Horlama tedavisi yöntemleri; lazer cerrahisi kullanılarak, geleneksel cerrahi kullanılarak veya radyofrekans kullanılarak yapılabileceği gibi evde doğal çözümler kullanılarak da yapılabilmektedir.

Horlama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Horlama tedavisi için kullanılacak olan yöntemler aşağıda yer almaktadır. “Horlama tedavisi nasıl yapılır?”sorusunu merak edip, cevap arayanlar için horlama tedavisini maddeler halinde anlattık. Ancak tedavi de kullanılacak olan yöntem, horlamanın neden kaynaklandığına bağlı olduğuna göre değişir. Burun kemiğinde eğrilik olması veya geniz eti gibi bir problem olması durumunda ameliyat gerekebilirken, horlamanın nedeninin alerjik nedenlere bağlı olduğu durumlarda ise ilaçla da tedavi edilebilmektedir.

Lazer Cerrahi Yöntemi: Lazer ile LAUPPP isimli yöntem kullanılarak boğazda olan fazla dokuların küçültülmesi yakılarak ve çıkarılarak gerçekleştirilir. Fazla dokunun boğazdan çıkarılması sonucunda da solunum yolu açılır ve horlama kesilir.

Geleneksel Cerrahi Yöntemi: UPPP isimli yöntemle, horlama şikâyeti olan kişiye genel anestezi uygulanır ve boğazda olan aşırı dokular temizlenerek, horlama kesilir

Radyofrekans Yöntemi: Radyofrekans kullanılarak, hasta olan kişiye lokal anestezi verilir ve horlamaya neden olan dokuları küçültmek için düşük bir şekilde Radyofrekans sinyali kullanılır. Bu şekilde horlama sonlanır

Horlamaya Evde Doğal Çözümler Nelerdir

Horlamaya neden olan sorunu ortadan kaldırmak için evde doğal çözüm yolları denenerek, horlama kesilebilmektedir. Peki, “Horlamaya Evde Doğal Çözümler Nelerdir?” Evde kolaylıkla uygulanabilecek horlamayı kesen doğal çözümler şöyledir

Beyaz lahana kürü: 2-3 adet beyaz lahana, 4 su bardağı kadar su içinde kaynatılır ve haşlanır. Haşlandıktan sonra bu su günde toplamda 2 kere olmak koşulu ile aç karna birer bardak tüketilir.

Adaçayı, tuz ve karbonat kürü: 1 bardak kadar suyun içine bir tutam adaçayı atılır ve 1 dakika kaynatılır. Kaynadıktan sonra 1 dakika da demlenmesi için beklenir ve sonra içine 1 çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı da kaya tuzu eklenir. Bu karışım, eczaneden alınan boş bir damlalığın içine konularak burun deliklerine günde bir defa istenilen saatte damlatılır.

Bitki Kürü: 1 bardak içilebilir elma sirkesi, mazi yaprağı, kekik, mersin yaprağı ve sinirli ot kaynayan bir suyun içinde 5 dakika kaynatılır. Yapılan karışım yatmadan önce gargara yapılarak kullanılır.

Bu Doğal Karışımla Horlamayı Bitiriyor