19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınEvde el ve ayak tırnak bakımı nasıl yapılır? Mükemmel tırnaklar için öneriler

Evde el ve ayak tırnak bakımı nasıl yapılır? Mükemmel tırnaklar için öneriler

İçerikleri

Karşılaştığımız insanların ilk önce dikkat ettiğimiz yeri genellikle elleridir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde el ve tırnak bakımı görsellik açısından büyük önem taşır. Görselliğin yanı sıra daha sağlıklı ellere ve tırnaklara sahip olmak için bakımlarımızı düzenli olarak gerçekleştirmemiz gerekir. Standart yaşam şartları düşünüldüğünde bu işlemlere düzenli olarak para harcamak çoğu zaman bütçe sarsıcı olabilmektedir. Hem bütçe hem de hijyen açısından el ve tırnak bakımlarınızı evde doğal malzemeler ile yapabilirsiniz. Evde el ve ayak tırnak bakımı nasıl yapılır, nasıl tırnaklar sağlıklı bir şekilde uzatılabilir, hızlı tırnak uzatmak için neler yapmak gerekir gibi soruların tüm yanıtlarını bu içerikte bulabilirsiniz.

Evde El ve Ayak Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Her yerde kolay bir şekilde bulabileceğiniz birkaç basit malzeme ile evde el ve ayak tırnaklarınızın bakımını yapmak güzel olmaz mıydı? Tırnak bakımı hem kadın hem de erkekleri yakından ilgilendiren konular arasında yer alır. Sağlıklı görünen tırnaklar ve bakımlı bir el ile hem kendinizi daha iyi hisseder hem de karşınızdaki insanlara kendinize önem verdiğinizi gösterebilirsiniz. Evde el ve ayak tırnak bakımı nasıl yapılır, kullanılacak malzemeler nelerdir?

  • Manikür makası veya tırnak pensi
  • Törpü
  • Ilık su
  • Şampuan

İlk olarak tırnaklarınızı törpü yardımı ile istediğiniz şekle getirmelisiniz. Törpüleme işleminde tırnakların yan taraflarını da inceltmeyi unutmamalısınız. Törpü işlemi sonrasında ılık suyun içerisine az miktarda şampuan katın ve tırnaklarınızı bu suyun içerisinde 5-10 dakika kadar bekletin. Yumuşayan tırnak etlerinizi törpü yardımı ile geriye ittirerek işleme devam edebilirsiniz. Tırnak çevresinde oluşan kütikülleri manikür makası veya tırnak pensi ile dikkatli bir şekilde kesmelisiniz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta, etlere çok derin girmemek ve kanatmamak olmalıdır. İşlem sonrasında ellerinizi su ve sabunla yıkayabilirsiniz. Aynı işlemler ayak tırnakları için de geçerlidir.

Tırnak Bakımı Evde Doğal Yöntemler

Sürekli kırılan tırnaklar, geç uzayan tırnaklar ve sararan tırnaklar herkes için can sıkıcı bir durumdur. Özellikle kadınlar tırnak uzatmayı estetik açıdan sıkça tercih ederler. Fakat ellerin sıkça su ile temas etmesi veya vitamin eksikliği gibi nedenler ile tırnaklar kırılabilmektedir. Tırnak bakımı evde doğal yöntemler kullanılarak yapılabilir. Düzenli bakım yaparak tırnaklarınızda yaşadığınız sorunları azaltabilirsiniz.

Kırılan tırnaklar için kullanabileceğiniz bu bakım hem tırnakları güçlendirecek hem de oluşan çatlakları giderecek. İhtiyacınız olan tek şey ise limon! Bir limonu 1 bardak sıcak suyun içerisine sıkın. Bu karışımın içerisine tırnaklarınızı batırarak 10 dakika kadar bekleyin. Haftada bir gün uygulanabilir.

Tırnak Bakımı İçin Öneriler

Tırnaklarınıza daha iyi bakmak istiyorsanız, vereceğimiz 7 tavsiyeye uyabilir ve daha güçlü tırnaklara sahip olabilirsiniz. Tırnak bakımı için öneriler;

1- Kalsiyum Takviyesi Alın: Kalsiyum eksikliği kendisini hem tırnak kırılması hem de saç dökülmesi ile göstermektedir. Bol bol yeşil sebze tüketebilir ve doktorunuza danışarak ek kalsiyum takviyeleri kullanabilirsiniz.

2- Kimyasallardan Uzaklaşın: Bulaşık deterjanı, çamaşır suyu gibi farklı kimyasallar tırnakların zayıflamasına hatta sararmasına neden olabilir. Bu nedenle temizlik yaparken mutlaka eldiven takmalısınız. Bu sayede tırnaklarınızı zararlı kimyasallardan koruyabilirsiniz.

3- Ojeleri Temizleyin: Ojelerin sürekli tırnakta durması tırnakları zayıflatır ve sarartır. Bu nedenle 2-3 günde bir ojelerinizi temizlemeli ve birkaç gün oje sürmeden tırnakların nefes almasına izin vermelisiniz.

4- E Vitamini Kullanın: Kapsül şeklinde eczanelerden satın alabileceğiniz e vitamini iğne yardımı ile delip çıkartabilirsiniz. Vitamini akşamları tırnaklarınıza masaj yardımıyla sürerek güçlendirmeniz mümkün. E vitamini tırnakların hızlı bir şekilde güçlenmesine yardımcı olur.

5- Baz Kullanın: Tırnaklarınıza oje sürmeden önce, güçlendirici oje bazları kullanabilirsiniz. Bu sayede ojenin vereceği zararı en aza indirebilirsiniz.

6- Bakım Yapın: Tırnaklarımızın da bakıma ihtiyacı bulunuyor. Evde kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz tarifler ile tırnak bakımınızı düzenli olarak yapabilir ve mükemmel tırnaklara sahip olabilirsiniz.

7- Nemlendirin: El ve ayakların olduğu kadar tırnakların da neme ihtiyacı bulunur. El ve ayak tırnaklarınızı her gün düzenli olarak nemlendirerek daha sağlıklı tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Çirkin Tırnaklar Nasıl Güzelleştirilir?

Klasikleşmiş bir cümleyi tırnaklara uyarlayarak konuya başlamaya ne dersiniz? Çirkin tırnak yoktur, bakımsız tırnak vardır. Tırnaklarınızın çirkin olduğunu düşünüyorsanız, bir şeyleri eksik yapıyor veya hiç yapmıyor olabilirsiniz. Özellikle tırnak yeme ve koparma gibi alışkanlıklarınız var ise tırnaklarınız kötü bir görünüme sahip olabilir. Bu gibi durumlarda elbette önceliğiniz bu alışkanlıklardan uzak durmak olacaktır. Bunun için üretilen özel acı ojeler ve farklı ürünler vardır. Bu alışkanlıklarınızı bıraktıktan sonra çirkin tırnaklar nasıl güzelleştirilir diye merak etmenize bile gerek kalmayacaktır. Yüksek tutarlarda paralar harcamadan evinizde bulunan malzemeler ile tırnaklarınızı kısa süre içerisinde toparlayabilir ve el mankenlerinin sahip olduğu güzellikte tırnaklara sahip olabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey ise, tavsiye ettiğimiz bakımları düzenli olarak uygulamak olacaktır.

Şekilsiz Tırnaklar Nasıl Düzeltilir?

Şekilsiz tırnaklara sahipseniz yapmanız gereken tek şey bir törpü kullanmak olacaktır. Uzayan tırnaklarınızı tırnak makası ile kestiğinizde şekil vermek bir hayli zor olabilir. Bu nedenle kaliteli bir törpü kullanarak, tırnaklarınızı kısaltmayı deneyebilirsiniz. Şekilsiz tırnaklar nasıl düzeltilir diye merak ediyorsanız, yapması en basit olan yarı oval tırnak şeklini tercih edebilirsiniz. Yarı ova tırnaklar hemen hemen her el tipine uyum sağlar. Buna sahip olmak için öncelikle tırnaklarınızı düz törpülemeli ardından da kenarlarından uçlara doğru yuvarlayarak getirmelisiniz. Birkaç törpüleme sonrasında tırnaklarınız şekil almaya ve daha güzel görünmeye başlayacaktır.

Vazelin Tırnak Uzatır mı?

Mineral yağlar açısından güçlü olan vazelin el ve tırnaklara yoğun nem vererek bakımını sağlar. Vazelinin düzenli kullanımı sonucunda tırnaklarınız ihtiyacı olan nemi olarak daha hızlı uzamaya başlayacaktır. Vazelin tırnak uzatır mı sorusunun yanı sıra vazelinin tırnağa ne gibi faydaları olduğundan da bahsedelim. Vazelin kullanımı sonrasında ellerinizi yıkamanız veya su ile temas etmeniz daha az zararlı hale gelecektir. Tırnakları dış etkenlerden koruyan bu ürün, aynı zamanda tırnak etlerinin de yumuşamasına yardımcı olur. Bu sayede yumuşayan tırnak etlerinizi ittirebilir ve daha iyi bir görünüme sahip olabilirsiniz. Vazelinin içindeki minerallerin tırnağı beslemesi sayesinde, tırnaklarınız daha az kırılacak ve daha hızlı uzayacaktır.

Tırnak Uzatma Kürü Nasıl Yapılır?

Tırnaklarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız, vereceğimiz tarifi uygulayarak sağlıklı bir şekilde tırnaklarınızı uzatabilirsiniz. Tırnak uzatma kürü nasıl yapılır? İşte sizler için birkaç farklı kür tarifi;

Hindistan Cevizi Yağı: Katı halde aldığınız Hindistan cevizi yağını ısıtarak sıvı bir hale getirin. Bu yağ ile her gün düzenli olarak tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize masaj yapın. Hindistan cevizi yağı tırnaklarınızı nemlendireceği gibi, güçlü bir şekilde uzamasını da sağlayacaktır.

Zeytinyağı: Bilinen birçok faydası olan zeytinyağı tırnaklarınıza da iyi gelmektedir. Ilık hale getirdiğiniz saf zeytinyağınız tırnaklarınıza masaj ile yedirin. Bu işlem sonrasında ellerinize eldiven takarak sabaha kadar bekleyin. Zeytinyağı içeriğindeki vitaminler sayesinde tırnaklarınızın uzamasına yardımcı olur.

C Vitamini: 2 kaşık tuz, 1 kaşık limon suyu, 1 kaşık sirke ve 1 kaşık zeytinyağını karıştırın. Hazırladığınız bu karışıma ellerinizi batırarak 20 dakika kadar bekleyin. Her akşam bu kürü uyguladığınız takdirde kısa sürede tırnaklarınız uzamaya başlayacaktır.

Hızlı Tırnak Uzatma Nasıl Yapılır?

Uzun ve bakımlı tırnaklara sahip olmak istiyor, fakat bunun en hızlı şekilde olmasını hayal ediyorsanız doğru yerdesiniz. Tırnakların günlük ortalama uzama boyutu 0,1 mm’dir. Fakat düzenli olarak uygulayacağınız bu kür sayesinde bu rakamı daha yükseğe çekebilirsiniz. Hızlı tırnak uzatma işlemine başlamadan önce, beslenmenize dikkat etmeli ve mümkün olduğu kadar su ve kimyasallar ile temas etmemelisiniz. İşte o muhteşem tarif;

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 limon suyu
  • 2 kaşık balık yağı(eczaneden temin edilebilir)
  • 2 kaşık buğday nişastası
  • 2 kaşık saf zeytinyağı

Tüm malzemeleri tahta bir kap ve tahta bir kaşık ile karıştırın. Hazırlanan bu özel kürü haftada en fazla 3 defa olacak şekilde el ve ayak tırnaklarınıza uygulayın. Uygulamayı akşamları yatmadan önce yaparsanız, eldiven takarak sabaha kadar bekletebilirsiniz.

En İyi Tırnak Uzatıcı

Tırnaklarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasını istiyorsanız, kullanabileceğiniz birkaç farkı ürün mevcuttur. En iyi tırnak uzatıcı olarak araştırma yapıldığında, kafa karıştıran pek çok ürün olduğu görülebilmektedir. Şayet doğal yöntemleri tercih ediyorsanız “hızlı tırnak uzatma” için verdiğimiz kürü deneyebilirsiniz. Bu kürün yanı sıra limon suyu ile her akşam tırnaklara masaj yapmak da iyi bir tercih olabilir. Ayrıca tırnaklarınızda sararma mevcut ise, diş macunu ve diş fırçası yardımıyla tırnaklarınızı düzenli olarak temizleyebilirsiniz. Doğal yöntemler ile uğraşmak istemiyorum diyorsanız, piyasada bulunan çeşitli kalsiyum ojelerini tercih edebilirsiniz. Kalsiyum içeren ojelerden en çok bilineni “Kalyon” olarak bilinen şeffaf bir ojedir. Günlük düzenli olarak bu ürünü uygularsanız tırnaklarınız kısa sürede sertleşecek ve hızlı uzayacaktır. Ayrıca bu kalsiyum ojelerini renkli ojelerinizin altına baz olarak da uygulayabilirsiniz. Bu sayede tırnağınız daha az zarar görecek ve ojeyi çıkartmak daha kolay bir hale gelecektir.

Tırnağım Kırıldı Kesmek İstemiyorum, Ne Yapmalıyım?

Bin bir emek ve dikkatle tırnaklarınızı uzattınız fakat ufak bir zorlanma ile kırıldı mı? Böyle bir durum ile karşılaşmayı hiç istemeyen kadınlar, genellikle diğer tırnakları da üzülerek keserler ve yeniden uzatmaya çalışırlar. Fakat bahsedeceğimiz yöntem sayesinde tırnaklarınızı kesmeye gerek kalmadan kırılan tırnağınızı tamir edebilirsiniz. Artık kırılan tırnaklarınızı kısaltmanıza gerek yok! Tırnağım kırıldı kesmek istemiyorum, ne yapmalıyım diyorsanız bu yöntem tam size göre!

Kırılan tırnağınız kopmadı ise ve hala duruyorsa işiniz oldukça kolay! Kırılan kısma iç ve dış taraftan 2 kat şeffaf oje uygulayarak bir süre daha tırnaklarınızı kullanabilirsiniz.

Tırnağınız kırılarak koptu ise ihtiyacınız olan tek şey sallama çay poşeti. Çaylardan arıtıp kuruttuğunuz çay poşetini tırnağınızın yarısına gelecek şekilde kesmelisiniz. Sonrasında tırnağınıza şeffaf oje sürerek kestiğiniz parçayı kırık bölgeye yapıştırın. Bu noktada sıkı bir baskı yaparak poşetin yapışmasını sağlamalısınız. 5-6 dakika bu şekilde bekledikten sonra üzerine fazla kalan kısımları keserek tekrar şeffaf oje uygulayabilirsiniz.

Doğal Tırnak Bakım Yağı Yapımı

Bakım yağlarına tonlarca para ödemek istemiyor ve en doğalı benim olsun diyorsanız, sizin için hazırladığımız bu tarifi kullanabilirsiniz. Doğal tırnak bakım yağı yapımı için malzemeler:

  • Boş bir kap(hazırlanan yağı koymak için)
  • 6 damla çayağacı yağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 6 damla badem yağı
  • 6 damla hindistancevizi yağı
  • 6 damla okaliptüs yağı
  • 3 kapsül e vitamini

Tüm malzemeleri karıştırarak yağı kullanacağınız kaba ekleyin. Her gün düzenli olarak kullanabilirsiniz. Karışımı buzdolabında saklamalı ve her kullanım öncesi çalkalamalısınız.

Evde el ve ayak tırnak bakımı nasıl yapılır? Mükemmel tırnaklar için öneriler