18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviDüz Bir Karın İçin En İyi Çaylar

Düz Bir Karın İçin En İyi Çaylar

İçerikleri

Vücudumuzun belirli bölgelerinde biriken yağları görmekten nefret etsek de, bunların iki önemli amaca hizmet ettiklerini de aklımıza bulundurmalıyız: termal yalıtkan gibi çalışırlar ve enerji rezerv etmektedirler. Ancak yine de, yağlar vücudumuzun geneline eşit olarak yayılmış olmalıdır.
Vücutta biriken yağın miktarı ve biriktiği yer önemlidir. Karın bölgesinde biriken yağ sadece kötü görünmez; ayrıca tehlikelidir de. Bu durumu kontrol altında tutmalıyız, çünkü kalp hastalıkları ve diğer ciddi hastalıklar gibi durumları tetikleyebilecek tehlikeli bir seviyeye ulaşabilir.
Karın bölgesindeki yağlar, dengeli bir beslenme diyeti, düzenli egzersiz ve günlük rutinimize ilave edilecek birkaç sağlıklı ilave yöntem ile, örneğin inceltici çaylar ile, azaltılabilir.

Karın Bölgesindeki Yağlanma Neden Olur ve İnceltici Çaylar Bu Konuda Bize Nasıl Yardımcı Olabilirler?

Massachusetts General Hospital isimli hastaneye göre, karın bölgesindeki yağlanma, kemik sıklığında kayba yol açmaktadır ki bu durum da osteoporoz riskini arttırmaktadır. Göbeğiniz büyümeye başladığında aklınıza ilk gelen görüntünüzün ne denli değiştiği veya pantolonlarınızın artık üstünüze olmadığı gibi detaylar olacaktır. Ancak aslında daha önemlisi, endişelenmenizi gerektiren diğer sağlık problemleri riskidir.
Karın bölgesindeki yağlanma, migrene ve sık yaşanan baş ağrılarına dahi sebep olabilmektedir. Bu sebeple, bu bölgede yağ birikimini teşvik eden, aşağıdaki durumların bilincinde olmak önemlidir.
Yetersiz egzersiz: Hareketsiz yaşam tarzı, sağlığınızın en büyük düşmanlarından biridir ve vücutta yağ ile toksin birikiminin en büyük önemli sebeplerindendir.
Kötü beslenme:
Abur cubur, tatlı, gazlı içecekler ve karbonhidratların aşırı tüketimi her zaman karın bölgesinde yağlanmayı teşvik eden durumlardır.

Hormonlar: Hormonlarda oluşan küçük değişiklikler, metabolizmada problemlere yol açar ki bu da vücudun yağ asitlerini düzgün şekilde işleyememesine, dolayısı ile kilo alımına neden olmaktadır.
Genetik: Karın bölgenizde biriken yağların %50 sorumlusu genlerinizdir. ABD’de bulunan Sanford Burnham Enstitüsü tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, ailenin fiziksel karakteristik özellikleri karın bölgesinde ne kadar yağ birikeceğini belirlemektedir. Eğer anneniz veya diğer bir yakın akrabanız bu sorunu yaşıyorsa, bu konu ile ilgili en kısa sürede bir çözüm yolu bulmanız gerekmektedir.
Beslenme alışkanlıklarınıza özen gösterin ve hareketsiz bir yaşam tarzı benimsememeye dikkat edin.
Stres: Stres altındayken, böbreküstü bezleriniz adrenalin ve kortizol gibi hormonları salgılar. Kanda aşırı miktarda kortizol bulunması, lipogenez ismi verilen, vücutta yağ birikmesi sürecini tetiklemektedir.


Düz Bir Karın İçin Şifalı Bitkilerin Faydaları

Vücudu arındırırlar, Metabolizmayı hızlandırırlar, Diüretik etki ederler, Sindirime yardımcı olurlar, Askorbik asit açısından zengindirler, zengin birer antioksidan kaynağıdırlar ve lipid, yağ, ölü veya hasarlı hücre ve dokuların atılımına yardımcıdırlar, Kan şeker seviyesini düşürücü ve insülin direncini azaltıcıdırlar, İştahı azaltırlar, Kaygıyı rahatlatırlar.

Düz Bir Karın İçin En İdeal Çaylar

Unutmamalısınız ki tek başlarına bu çayların tüketilmesi, kilo vermenize yardımcı olmayacaktır. Bu çaylar, dengeli ve sağlıklı bir beslenme diyetinin tamamlayıcılarıdırlar. Bu tarz bir diyet, özellikle balıklarda bulunan sağlıklı yağları da içermelidir. Ayrıca unutmamalısınız ki, günlük egzersiz ve çaba düz bir karna sahip olmak için çok önemli faktörlerdendir.
Sonuçları gördüğünüzde buna değdiğine emin olacaksınız. Ayrıca aynı zamanda sağlığınız için de iyi alışkanlıklar edinmiş olacaksınız.

1. Ebegümeci Çayı
Kilo vermek ve düz bir karına sahip olmak açısından ebegümeci en ideal bitkilerden biridir. Antioksidanlar açısından zengindir ve yağı gidericidir, dokuları yenileyici ve kasları güçlendiricidir. Doğal ürünler satan mağazalarda ve aktarlarda bulabilirsiniz.
Malzemeler;
15 gram ebegümeci çiçeği (poşet çay olarak kullanabilirsiniz), Bir fincan su
Hazırlanışı;
Bir fincan suyu kaynatın ve bitkiyi ekleyin. Bu şekilde on beş dakika kadar kaynamasına izin verin. Sonra altını kapatın ve on dakika kadar dinlenmeye bırakın. Süzün ve on gün boyunca günde iki defa tüketin. Sonraki beş gün içmeyin. Dilerseniz bu çayı içerisine buz ekleyerek soğuk şekilde de tüketebilirsiniz. Kırmızı rengi ile birlikte oldukça çekicidir. Hemen deneyebilirsiniz!

2. Tarçın ve Defne Yaprağı Çayı

Malzemeler;

Bir adet çubuk tarçın, İki adet defne yaprağı, Bir fincan su Hazırlanışı
Her zamanki gibi işe, suyu kaynatarak başlayın. Sonrasında tarçın ve defne yapraklarını ilave edin. Yirmi dakika boyunca demlenmesine izin verin ve ardından on dakika soğuması için bekleyin. Sonra süzün. On gün boyunca her sabah kahvaltı ile birlikte için ve ardından bir hafta ara verin. Sonra tekrar on gün süre ile için.

3. Bal, Limon ve Adaçayı

Malzemeler;

Bir yemek kaşığı adaçayı, taze veya kurutulmuş, Bir litre su, Bir limonun suyu, Bir yemek kaşığı bal. Hazırlanışı
Bal ve adaçayını su ile birlikte yirmi dakika pişirin. Sonra altını kapatın, on beş dakika boyunca dinlenmeye bırakın ve ardından süzün. Limon suyunu ekleyin. Bu şifalı suyu gün boyunca için; inceltici en iyi çaylardan biridir. Bu tedaviyi beş gün boyunca uygulayın, sonra beş gün ara verin. Getireceği mükemmel sonuçları kendiniz gözlemleyebileceksiniz!