28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıYüzdeki güneş lekeleri nasıl geçer? Yüzdeki güneş lekelerine bitkisel çözüm

Yüzdeki güneş lekeleri nasıl geçer? Yüzdeki güneş lekelerine bitkisel çözüm

İçerikleri

Yüzdeki güneş lekelerine gerek tıbbi gerekse ev yapımı bitkisel çözüm ile çare aramak mümkündür. Şayet bitkisel şifa kaynakları ile Güneş lekelerine kesin çözüm arıyorsanız sizlere vereceğimiz ev yapımı formüllere bir göz atınız.

Yüzdeki Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Bitkisel Tedavi

Yüzde, omuzda, alında ve boyunda oluşan güneş lekeleri genelde vitamin C içeren cilt kremleri ile tedavi edilmeye çalışılmaktadır. Diğer bir ifade ile, piyasada gördüğünüz cilt beyazlatıcı kremlerde yoğun oranda C vitamini bulunur. C vitamininin cildi tamir edici ve beyazlatıcı etkisi vardır. Bizler de limon suyu kullanarak, leke giderici kremlerin etkisi kadar olmasa da gerçekten işe yarayacak ve yüzdeki güneş lekelerine kalıcı doğal çözüm teşkil edece bir formül hazırlayabiliriz.

Limon ve Soğan Kürü İle Güneş Lekeleri Tedavisi

Bunun için hazırlayacağımız ev yapımı bitkisel çözüm için gerekli malzemeler şunlardır:

  • Yarım su bardağı taze sıkılmış limon suyu
  • Bir adet orta incelikte dilimlenmiş kuru soğan

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Şimdi limon suyunu kaşık ile soğan dilimlerinin üzerine döküyoruz. Soğan dilimleri limon suyunu iyice emmeli ve derinine kadar limon suyu soğan içerisine işlemelidir.
Limonlu soğan dilimlerini güneş lekeleri olan kısımlara yerleştiriyor ve salata maskesi gibi yüzümüze maske haline getirip bir tülbent ile üstünü kapatıyoruz. Limon ve soğan kürü uygulanırken güneş ışığına asla maruz kalmamalıyız. O nedenle bu kürü tercihen dışarı çıkmanızın gerek olmayacağı hafta sonları yapmanız yerinde olur. BU bitkisel kür ile, güneş ışınları neticesinde cildimizde oluşan güneş lekelerine neden olan melanin pigmenti salgılayan melanosit hücrelerinin yoğunluğu azalacaktır. Cilt lekeleri ile ilgili bitkisel ve evde çözümler ile ilgili yazılarımız devam edecek.