25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkHastalık BelirtileriSağlıksız karaciğerin belirtileri nelerdir?

Sağlıksız karaciğerin belirtileri nelerdir?

İçerikleri

Sağlıksız Karaciğerin Belirtileri

Sağlıksız bir karaciğerin vücudumuza gönderdiği 5 önemli sinyal ise şunlardır;

Kaşıntı

Vücudunun çok sık kaşındığından şikayet edenlerin karaciğer muayenesinden geçmesinde fayda vardır. Çünkü bu kaşıntıların nedeni karaciğerde yaşanan bir rahatsızlık olabilir. Karaciğer zarar gördüğü zaman bu safra kesesine de etki eder. Safra kanalında yaşanan tıkanıklıkta kan akışını etkilediğinden dolayı vücut sık aralıklarla kaşınabilir.

Karın Ağrısı / Kabızlık

Yemek yenilmesinden sonra hissedilen şişkinliğin sebebi ise karaciğerdeki yağlanmaya bağlı olarak gelişen genişleme olabilir.

Aldığınız Kiloların Bir Nedeni Yoksa

Kola, cips, pizza, patates kızartması ve diğer fast – food beslenme tarzları modern yaşamın kaçamakları arasında olsa da bu tür beslenme tarzı oldukça sağlıksızdır. Bu tür beslenme tarzının kaçamaktan çıkıp da zamanla alışkanlık haline dönüşmesi ise sağlığı ciddi şekilde tehdit etmektedir. Sağlıksız bir karaciğer yediğimiz besinleri parçalayamadığı gibi yağları da yakamaz. Bu da durduk yere kilo alımı demektir.

Sürekli Yorgunluk Hissi

Karaciğerin vücuttaki önemli görevlerinden biriside toksinlerin dışarı atılması ve enerji üretmektir. Sağlıksız bir karaciğer ise bu görevlerini yerine getiremez. Zamanla toksinlerle kaplanan karaciğer, beynin sağlıklı çalışmasını engellediği gibi konsantre olmakta zorluk yaşanır. Kendimizi zaman zaman yorgun hissetsek de bu yorgunluk kronik hale dönüşmüşse mutlaka bir hekim muayenesinden geçmelidir.

Vücudun Derhal Morarması ve Kanaması

Karaciğerin sağlıksız olduğunun en önemli belirtilerinden biriside bir yere çarpıldığı anda vücudun morarması ya da hızlı kanama olmasıdır.

Karaciğerinizin Düzgün Çalışamadığının  Az Bilinen Diğer İşaretleri
Karaciğerinizin Düzgün Çalışamadığının  Az Bilinen Diğer İşaretleri

Karaciğerinizin Düzgün Çalışamadığının  Az Bilinen Diğer İşaretleri

  • Kilo verememe
  • Şişkinlik
  • Koyu idrar
  • İştahsızlık
  • Baş ağrısı
  • Mide ekşimesi ve asit reflü
  • Depresyon
  • Kaygı hali
  • Kronik yorgunluk
  • Aşırı terleme
  • Hipertansiyon
  • Rosacea (gül) hastalığı
  • Morarma
  • Sarı ten ve gözler
Kuru Üzüm Suyuyla Dört Günde Karaciğer Temizliği
Kuru Üzüm Suyuyla Dört Günde Karaciğer Temizliği

Kuru Üzüm Suyuyla Dört Günde Karaciğer Temizliği

Kuru üzüm suyunun sağlığa ne kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz? Özellikle sağlıklı bir karaciğer için tüketmeniz gereken şeylerden biri de kuru üzüm suyu.

Peki kuru üzüm suyunun ardındaki büyük sır nedir?

Kuru üzüm suyu karaciğerde bulunan belirli bazı biyokimyasal işlemleri uyarır. Böylece kan dolaşımınızdaki toksik maddeleri atmaya yardımcı olur. Bu formülü dört gün düzenli olarak uygularsanız sindirim sisteminiz düzene girecek ve daha kendinizi çok daha enerjik hissedeceksiniz.

Doktorlar kuru üzümü sabah yemeği tavsiye ediyor. Kuru üzüm kalp sağlığını korur, kötü kolesterolden kurtulmanızı sağlar, trigliserit seviyenizi düşürür ve kabızlığı önler.
Kuru üzüm doğal bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Kuru üzümü suda beklettiğinizde bu etkiler kat be kat artar. Çünkü kuru üzümdeki şekeri almadan antioksidan özelliğinden faydalanmış olursunuz.

İşte size kuru üzümün faydaları

1- Doğal bir antioksidan kaynağıdır.
Kuru üzüm en güçlü antioksidanlardan biridir. İçerdiği flavonoidler hastalıkları önler ve zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Kuru üzüm ve üzüm suyu yıllar boyunca çeşitli kalp ve karaciğer hastalıklarını tedavi etmede kullanılmıştır.
2- Detoks etkisi vardır.
Karaciğer ve böbrekler hayati önem taşıyan organlarımızdandır. Vücutta biriktiği takdirde hastalık yapan toksik maddeleri ve ağır metalleri atarak kanın temizlenmesini sağlar. Bazen karaciğer ve böbrekler kötü beslenme, yağlı yiyecekler tüketme ve sağlıksız alışkanlıklar nedeniyle yeterli derecede çalışamaz.
Her ay en az bir kere, dört gün boyunca kuru üzüm suyu içmek yapılabilecek en kolay ve etkili detoks yöntemidir. Bu şekilde karaciğerinizin rahat çalışmasını sağlarsınız. Kendinizi ağır hissettiğinizde veya sindirim güçlüğü çektiğinizde bu yöntem imdadınıza yetişecektir.
3- Sindirime yardımcı olur.
Kuru üzüm suyu içmek kanınızı temizler ve karaciğerin rahat çalışmasını sağlar. Bunun yanı sıra sindirime yardımcıdır. Mide asitlerini ayrıştırarak yediklerinizin daha rahat sindirilmesini sağlar. Böylelikle besleyici maddelerin emilmesi kolaylaşır. Kuru üzüm suyunu içmeye başladıktan iki gün sonra farkı hissetmeye başlarsınız.

Kuru üzüm suyu nasıl yapılır?

Malzemeler;

  • 2 bardak (400 ml) su
  • 150 gram kuru üzüm

Hazırlanışı;

Kuru üzümleri yıkayın ve kenara ayırın. Su kaynadıktan sonra kuru üzümleri ekleyin. Yirmi dakika kadar kaynatın. Sonra ateşten alıp bir gece boyunca bekletin. Sabah kuru üzümleri ayıklayın ve suyu yeniden ısıtın. Bu suyu ılık veya sıcak olarak içebilirsiniz. Yalnız aç karnına içmeye özen gösterin. Kahvaltı etmeden önce en az yarım saat bekleyin.

Dikkat: Kuru üzüm satın alırken dikkat edin. Açık sarı renkli üzümlerden uzak durun. Sülfür dioksit sıkılan veya uygun biçimde kurutulmayan üzümler bu renk olur. En uygun kuru üzüm koyu, mat renkli ve buruşuktur. Ayrıca çok yumuşak veya çok sert olmaz.
Bu formülü dört gün boyunca uygulayın. Bunun yanı sıra yağ oranı düşük, taze sebze ve meyve içeren bir rejiminiz varsa karaciğerinizi sağlıklı olacaktır. Kuru üzüm suyu rejiminize ekleyebileceğiniz son derece basit ve etkili bir detoks yöntemidir.

Sağlıksız karaciğerin belirtileri nelerdir?