28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerKoronavirüsün insan hücresine temas ettiği an ilk defa bu kadar net görüntülendi

Koronavirüsün insan hücresine temas ettiği an ilk defa bu kadar net görüntülendi

İçerikleri

Küresel bir salgın haline geldikten sonra tüm dünya düzenini alt üst eden koronavirüsten dolayı 1 milyonu aşkın insan hayatını kaybetti. Koronavirüsün insan hücreleriyle temas ettiği an sanal gerçeklik teknolojisindeki süper bilgisayarlar sayesinde Çin ve ABD’li bilim adamları tarafından ilk defa bu kadar net bir şekilde görüntülendi.

Koronavirüsün İnsan Hücrelerine Yerleşimi Net Görüntülendi

Geçtiğimiz Şubat ayında Hangzhou şehrinde bulunan bir biyogüvenlik laboratuvarında virologlarla birlikte çalışan biyolog Dr. Sai Li, bu çalışmalar neticesinde koronavirüsün insan hücrelerine temas ettiği anı ekibiyle birlikte çok net bir şekilde görüntülemeyi başardı. Çin’in başkenti Pekin’de bulunan Tsinghua Üniverisitesi’nde görev yapan biyolog Dr. Sai Li, dünyada koronavürüsü en net çözünürlükte görebilen ilk kişi olabileceğini söyledi.

Koronavirüsün bazı proteinlerinin insan hücrelerine nasıl temas ettiğinin öğrenilmesini sağlayan Dr. Sai Li ve ekibi, insanın biyokimyasını ele geçirme yöntemini belirledi. Bu kadar net fotoğrafların koronavirüs proteinlerinin insan hücrelerine nasıl hasar verdiğini, bazı koronavirüslerin ise yeni virüsler üretmek için ‘kreşler’ kurduğunu araştırmacılar söylüyor.

ABD Çalışmayı İlerletti

ABD’nin San Diego şehrinde bulunan Amaro Laboratuvarı bilim adamları tarafından Dr. Li ve ekibinin yürüttüğü çalışma süper bilgisayarlar sayesinde ilerletilerek koronavirüsün insan hücreleriyle temasını tespit eden yüksek çözünürlüklü fotoğraflar elde edildi.