26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıHamilelik, gebelik ve doğum lekeleri için ev yapımı bitkisel maskeler

Hamilelik, gebelik ve doğum lekeleri için ev yapımı bitkisel maskeler

İçerikleri

Hamilelik Lekeleri Nasıl Geçer?

Hamilelik, gebelik ve doğum lekeleri için evde uygulanabilen bitkisel çözümler çok yaygın bir biçimde bilinmezler. Genelde doğum sonrası bayanların yüz bölgesinde oluşan hamilelik lekeleri de doğum lekeleri olarak bilinir. Şimdi size gerek bebeklerde görülen ve kalıcı bir leke bırakan doğum lekeleri gerekse hanımların hamilleik dönemlerinde yüzlerinde görülen hamilelik lekelerinin tedavi yöntemlerini anlatacağım.

Hamilelik Lekeleri İçin Maskeler

Öncelikle bayanlarda gebelik lekeleri adı verilen ve yüz bölgesinde hamilelik dönemindeki bazı hormon dengesizlikleri yüzünden ciltteki melanin pigmentinin aşırı salgılanmasından kaynaklanan bir takım cilt lekeleri sorunu görülmektedir. Bu hamilelik lekeleri için bir takım tıbbi ve cerrahi tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir. Ancak bu tür tedaviler genelde pahalı cilt lekeleri tedavisi yöntemleridir. Ben ise sizlere hiç bir riski olmayan ve daha ucuza deneyebileceğiniz bir takım ev yapımı bitkisel çözüm ve tedavi yöntemleri ile hamilelik lekelerinin tedavi olanaklarına bu yazımda yer vereceğim.

Hamilelik dönemi lekelerinden kurtulmak için özellikle güneş ışığına çıkmamanız gerekmektedir. Gün ışığı, ciltteki pigmentasyonu artırır ve kalıcı hamilelik lekelerine sebep olabilir. Beyaz tenli bayanlarda ve sarışınlarda hamilelik lekeleri oluşumu ihtimali daha yüksektir. Aşağıda sizlere vereceğim hamilelik ve gebelik dönemi lekeleri için bitkisel tedavi çözümlerini denemelisiniz

Hamilelik Lekelerine Çözüm

  • Limon suyuna bir çay kaşığı çeker karıştırarak hamilelik lekeleri olan bölgelere uygulayınız. Daha sonra 15 dakika bekleyip ılık su ile durulayınız.
  • Portakal suyu, maydanoz suyu ve limon suyunu eşit ölçülerle karıştırınız ve hamilelik lekesi problemi olan bölgeye yukarıdakine benzer şekilde uygulayınız. Maydonoz suyunun cilt lekeleri ve kırışıklıkları geçirme etkisi olduğu eskiden beri bilinir. Hamilelik lekelenmeiçin ideal bit bitkisel çözüm tedavisi sunar
  • Limon suyunu hiç bir ilaveye ihtiyaç duymadan doğrudan doğruya ya cilt lekeleri olan bölgeye uygulayabilirsiniz.
  • Hint yağı ve vitamin E yağını birlikte karışım yaparak cilt lekesi olan bölgeye uygulayabilirsiniz. Bunu akşam yatmadan önce yapın ve sabah erken kalkar kalkmaz durulayın.
  • Yulaf ezmesi ve elma sirkesi karıştırarak cilt lekeleri ve hamilelik lekeleri olan bölgelere uygulayın. 20 dakika bekletin ve durulayın.
  • Yüzünüzü kesilmiş süt ile yıkayınız. Hem peeling etkisi yapar hem de hamilelik lekelerinin solmasını sağlar. Kuru ciltlerin yağlanması için ideal bir ev yapımı çözümdür.
  • Salatalık kayısı ve çilek suyu karışımını yüzdeki gebelik lekeleri olan bölgeye uygulayın. Zamanla özellikle göz altında bulunan gebelik lekelerinin kaybolduğunu göreceksiniz.
  • Buğday tanesi kırması ve süzme bal karışımını hamilelik lekeleri olan bölgelere uygulayınız. Bolca kullanarak maske yapın. 15 dakika sonra önce sıcak suda sonra soğuk suda durulayın
  • Sarı hardal ile sütü karıştırın ve gece hamilelik lekelerinin olduğu bölgeye uygulayın. Sabaha bu bitkisel maskenin uygulandığı bölgeyi durulayın.
  • Bir parça soğan doğrayarak günde 2 kez hamilelik doğum lekeleri bulunan bölgenin üstüne koyarak uygulayın.
  • Buttermilk adı verilen ve Tereyağı yapıldıktan sonra geriye kalan peynir suyu benzeri madde ile yüzlerinizi ve hamilelik lekesi olan bölgeyi yıkayın.
  • Nişasta tozu ile susam tohumunu eşit miktarlarda karıştırın ve içerisine bir miktar su ilave ederek hamur kıvamına getirin. Bu bitkisel çözüm, cilt lekeleri olan bölgelere uygulanacaktır.

Hamilelik Lekeleri İçin Krem

Hamilelik ve gebelik lekelerinin ayrıca krem ve salyangoz kremi gibi maddelerle de tedavisi mümkündür.

Bebeklerde görülen doğum lekeleri ise malesef bitkisel ve ev yapımı doğal bir yöntemle yok edilememektedir. Lazer ile leke silme ameliyatları son zamanlarda doğum lekelerinin yok edilmesinde kullanılan en güvenilir ve yaygın yöntemdir.