19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkSağlığınızı korumanın 5 altın kuralı

Sağlığınızı korumanın 5 altın kuralı

İçerikleri

Sağlıklı yaşam tarzını benimserseniz hem daha konforlu bir hayat sürebilir hem de hastalıklara yakalanma riskinizi en aza indirirsiniz. Bunun için dikkat etmeniz gereken başlıca noktalar vardır. İlk olarak dijital özel sağlık sigortası yaptırarak sağlığınızı risklere karşı güvence altına alabilirsiniz.

Diğer yandan mutlu ve huzurlu bir hayat sürmenin yolları geniş olup her bir tavsiye “Her şeyin başı sağlıktır.” sözünü doğrular. Bu noktada verilen en önemli tavsiyelerden biri beslenme ile ilgilidir. Özellikle omega 3 içeren yiyecekler vücut sağlığınız üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Kendinize uzun ve kaliteli bir yaşam haritası çizmek için ise şu kurallara dikkat etmelisiniz:

1. Stresten Uzak Durun

Beden ve ruh sağlığının en büyük düşmanı strestir. Ekonomik sıkıntılar, iş yaşamı ve ilişkiler strese neden olan başlıca durumlar olup bunlardan korunarak yaşam kalitenizi artırmalısınız. Stresin yol açtığı hastalıkları göz ardı etmemeli ve her zaman önce ben diyerek depresyon gibi psikolojik rahatsızlıkların oluşumunu önlemelisiniz. Stresten uzak durmak için size neyin iyi geldiğini bulup onu yapmalısınız.

2. Dengeli ve Düzenli Beslenin

Beslenme tarzı hayat kalitesi ve fiziksel sağlık açısından son derece önemlidir. Vücudun ihtiyacı olan tüm besinler yeterli miktarda ve doğru zamanda tüketilmelidir. Meyve ve sebzeler mutlaka mevsiminde yenilmeli, vitamin ve mineral yönünden zengin olan yiyecekler tercih edilmelidir. Böylece bağışıklık sistemi daha da güçlenecektir. Ayrıca omega 3 içeren besinler tüketilmeli ve bol su içilmelidir.

Dengeli ve Düzenli Beslenin
Dengeli ve Düzenli Beslenin

3. Hareket Edin

Hareketli bir yaşam tarzını benimsemek yaşlanmanızı geciktirir ve daha fit bir vücuda sahip olmanızı sağlar. Solunum sistemi, kan damarları, genel dolaşım sistemi, eklem ve kemikler yetersiz hareket halinden olumsuz etkilenir. Bunu önlemek adına hayatınızı daha hareketli hale getirmelisiniz. İş çıkışlarında yürümek, asansöre binmek yerine merdiven kullanmak, sabahları esneme hareketleri yapmak, düzenli yürüyüş oldukça işe yarayacaktır.

Probiyotik Tüketin
Probiyotik Tüketin

4. Probiyotik Tüketin

Bağırsaklar vücudun ikinci beyni olarak kabul edilir. Bu nedenle düzenli ve sağlıklı şekilde çalışması için yeterli miktarda probiyotik tüketmeniz gerekir. Bağırsak florasını olumlu etkileyen probiyotikler vücutta enfeksiyonlara karşı savaşır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

5. Fazla Kilolardan Kurtulun

Aşırı kilo beraberinde pek çok hastalık getirir. Bu hastalık riskini en aza indirmek adına hem kilo kontrolü sağlamalı hem de dijital özel sağlık sigortası ile sağlığınızı güvence altına almalısınız. Bu süreçte uzman desteği almanız işinize yarayacaktır. Demir Sağlık ihtiyaç duyduğunuz tüm profesyonel desteği size özel şekilde verecektir.