Alzheimer Nedir?
Her bireyin beyin ve sinir sistemi etkin bir şekilde çalışmaktadır. Ancak yaşın ilerlemesine bağlı olarak bu sistemde bazı bozukluklar meydana gelmektedir. Bu nedenle her gün ölen sinir hücreleri öldüğü ve yerine yenisi koyulamadığı için unutkanlık ile beraber bilişsel işlevlerde yavaşlama meydana gelmektedir.
Kendine bakmayı ve bağımsızlığı engelleyen Alzheimer hastalığı son derece ciddi bir rahatsızlıktır. Demansın yani bunamanın en temel nedenlerinden olan Alzheimer hastalığının geri dönüşü yoktur ve bu hastalık ilerleyici bir özelliğe sahiptir.
Alzheimer etkisi ile bireylerin bellek kapasiteleri azalır ve mantıklı düşünme yetenekleri ortadan kaybolur. Bu durumdaki hastalar ne yaptıklarının pek farkında olmazlar. Bu nedenle Alzheimer hastaları yalnız bırakılmamalıdır. Hem kadınlarda hem de erkeklerde ortaya çıkan Alzheimer hastalığı her 15 kişiden birinde görülmektedir. Dünya genelinde 20 milyondan fazla Alzheimer hastası olduğu belirtilmektedir.
Alzheimer Nedenleri Nelerdir?
Alzheimer nedenleri araştırıldığı zaman net olarak bir faktör bulunamamaktadır. Ancak bazı araştırmalar neticesinde Alzheimer hastalığını tetikleyen bazı etkenlerin olduğu belirlenmiştir. Alzheimer hastalığının oluşum riskini artıran etkenler şu şekilde sıralanabilir:
Yaş: Alzheimer hastalığının görüldüğü kişiler genellikle 65 yaş ve üzeri kişilerdir.
Genetik: Aileden gelen bazı genlerin Alzheimer hastalığına neden olduğu düşünülmektedir. Soy içerisinden birbirine aktarılan genlerin bulunduğu kişilerde de Alzheimer hastalığı kesin olarak görülmez. Ancak risk faktörü diğer kişilere göre çok daha yüksektir.
Aile öyküsü: Ailede Alzheimer hastalığına yakalanan bireyler var ise diğer bireyler de bu hastalık için risk altındadır.
Alzheimer Belirtileri Nelerdir?
Alzheimer rahatsızlığının kesin bir nedeni yoktur. Ancak bu hastalığın meydana gelmesinde genetik faktörler çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle E ( APOE ) geni denilen Apolipoprotein geni bu aşamada önemlidir. Bu genin sizlerde olup olmadığını bir kan testi ile öğrenebilirsiniz. Ancak bu gene sahip olan kişiler Alzheimer olacak diye bir kesinlik yoktur.
Her unutkanlık yaşayan kişiler Alzheimer hastalığına yakalanmış anlamına gelmemektedir. Unutkanlık ile beraber bazı Alzheimer belirtileri hastalığın tanısı için önemli mesajlar vermektedir. Alzheimer hastalığının olduğuna işaret eden temel belirtiler şu şekilde sıralanabilir:
- Unutkanlık
- Yol bulamama hali
- Ev içerisinde odaların karıştırılması
- İçine kapanma
- Eski hobileri terk etmek
- Para hesabında güçlük çekmek
- Karmaşık alet kullanımlarında zorluk yaşamak
- Olmayan şeyleri bahsetmek ve görmek
- Kafa karışıklığı
- Garip ve şüpheci yaklaşımlar
- Gündelik işleri yapmada zorluk
- Konsantrasyonda güçlük yaşama
- Kişilik değişikliği
- Beyinde bulunan sinir hücrelerinin zamanla yok olması
- Kelimeleri bulmada zorluk
- Tarihleri hatırlamada güçlük
- Hesap yapamama
- Eşyaların yerlerini karıştırma
- Bazı temel ihtiyaçların karşılanmasında zorlanma
- Yatağa bağımlılık
Alzheimer Hastalarının Ömrü Ne Kadardır?
Beyin hücrelerinin zamanla ölümüne neden olan Alzheimer hastalığı bazı komplikasyonlar ortaya çıkararak kişilerin ölümüne neden olmaktadır. Hastalığın görülme sıklığı arttığı için Alzheimer hastalarının ömrü ne kadardır sorusu çok fazla merak edilmektedir. Alzheimer hastalarının ne kadar yaşayacağı kişiye ve durumuna göre değişmektedir. Bazı hastalar 2 yıl bu hastalıkla uğraşabilirken bazı hastalar 15 – 20 yıl Alzheimer hastalığı ile uğraşabilmektedir.
Alzheimer Nasıl Durdurulur?
Günümüzde Alzheimer hastalığından korunmak için bazı yöntemler araştırılmaktadır. Özellikle Alzheimer hastalarının beyinlerinde meydana gelen iltihabın azaltılması için iltihaba karşı ilaçlar geliştirilmektedir. Vücut tarafından kullanılan ve etkili bir antioksidan olarak bilinen E vitamini bu aşamada çok önemlidir.
Alzheimer Tedavisi Nasıldır? Alzheimer Kürü
Bitkisel yağlar, balık, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller ve taneli tahıllar sık sık tüketilmelidir. E vitamininin kullanılması Alzheimer hastalığının riskini azaltmaktadır. Beslenme dışında E vitamini içeren ilaçlar da doktor tavsiyesi ile kullanılabilir.
Alzheimer tedavisi kesin olarak yoktur. Uygulanan tedaviler ile hastalık tamamen kaldırılamamaktadır. Ancak erken tanı çok önemlidir. Yapılacak tedaviler ile hastalığın ilerlemesi yavaşlatılabilmektedir. Bu tedavide amaç hastaların yaşam kalitelerini artırmaktadır.
İbrahim Saraçoğlu Alzheimer Kürü
Birçok hastalık için bitkisel tedavi yöntemleri geliştiren ve başarılı olan İbrahim Saraçoğlu Alzheimer kürü ile hastalığın etkilerini en aza indirmeye çalışmaktadır. Yaptığı bu kürler ile Alzheimer hastalığının etkilerini yüzde 30 oranında azalttığı söylenen Saraçoğlu’nun bu özel tedavi yöntemlerini sizler için ayrıntılı bir şekilde aktardık. Alzheimer hastalığına karşı savaşmayı sağlayan temel besinler şunlardır:
Zerdeçal: Beyin hücrelerinin etrafında Alzheimer hastalığı nedeni ile plaklar oluşmaktadır. Bu plakların oluşumunu engelleyen bitki ise zerdeçaldır.
Zeytinyağı: Saf zeytinyağı içerisinde bulunan etken maddeler sayesinde amiloyit plakları azalmaktadır. Ayrıca enzim üretimi de artmaktadır.
Ispanak: Kognitif zayıflığa karşı çok etkili olan ıspanak sayesinde folik asit ve B vitamini eksiklikleri giderilmektedir.
Ceviz: Kalbe olumlu etkiler yaratan ceviz sayesinde Alzheimer unutkanlıklarının önüne geçilmektedir.
Havuç: Alzheimer tedavisinde çok sık kullanılan besinlerin başında havuç gelmektedir. Hafızayı güçlendiren ve unutkanlığı etkileyen havuç sayesinde hastalığın etkileri azaltılmaktadır.
İbrahim Saraçoğlu tarafından Alzheimer tedavisi için havuç kürü önerilmektedir. Unutkanlığa büyük fayda sağlayan havuç kürünü 1 ay boyunca uygulayabilirsiniz. Birer hafta ara vererek akşamları yatmadan önce taze sıkılan bir çay bardağı havuç suyu tüketilmelidir.