25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlık6 maddede termal suyun faydaları

6 maddede termal suyun faydaları

İçerikleri

Uzun yıllardır insanlar tarafından sürekli olarak kullanılan termal sular, sağlık açısından birçok fayda sunmaktadır. Kan dolaşımını artırmasından cilt bariyerine yaptığı olumlu etkilere kadar her bir ayrıntıyı bu içerikten öğrenebilirsiniz. Gelin termal suyun faydalarını hep beraber keşfedelim!

Termal Su Nedir?

Termal Su Nedir?
Termal Su Nedir?

Günümüzde termal su nedir sorusu sıklıkla dile getirilmektedir. Termal su, yer altı kaynaklarından doğal olarak çıkan ve belirli bir sıcaklık aralığına sahip olan şifalı sudur. Termal suların sıcaklığı genellikle 20 ila 110 derece arasında değişim göstermektedir.

Sıcaklık derecesine bağlı olarak termal sular, insanlar tarafından türlü tedavi amaçları ile kullanılmaktadır. Sıcak su havuzları, buhar banyoları, termal kaplıcalar ve SPA merkezlerinde termal su kullanımı son derece yaygın haldedir.

Termal suyun içeriğinde; kalsiyum, kükürt, sodyum, potasyum ve magnezyum gibi çeşitli mineraller yer alır. Her birinin de insan bedenine yaptığı olumlu etkiler bulunmaktadır. Tabii termal su ile yapılacak tedavi uygulamaları her zaman bir uzman tarafından gerçekleştirilir.

Amatörce gerçekleştirilen termal su tedavileri kişinin sağlığına yarar sağlamaktan ziyade olumsuz durumların meydana gelmesine neden olabilir. Bu yüzden termal su tedavisi adı altında gerçekleştirilen her uygulama, bilinçli bir şekilde yapılmalıdır.

Termal Suyun 6 Önemli Faydası

Termal Suyun 6 Önemli Faydası
Termal Suyun 6 Önemli Faydası

Termal sudan faydalanmak için özelikle Kızılcahamam bölgesindeki termal otelleri inceleyebilirsiniz. Kızılcahamam bu konuda oldukça fazla seçeneğe sahiptir. 5 yıldızlı termal otel konsepti ile  öne çıkan Çam Otel’i tercih edebilirsiniz.
Termal suyun şifalı gücünden faydalanmak istiyorsanız  size ne gibi tedavi yöntemleri sağladığını öğrenmelisiniz. Her birini şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Cilt Sağlığını Destekler

Cilt Sağlığını Destekler
Cilt Sağlığını Destekler

Termal su, içerdiği mineraller sayesinde cildi derinlemesine besleyerek nemlendirir. Cilde canlılık kazandırır. Ölü hücrelerin temizlenmesine yardımcı olarak cilt tonunu dengeler. Sedef, egzama ve akne gibi rahatsızlıklara karşı da sayısız faydası bulunmaktadır.

2. Kas ve Eklem Ağrılarına İyi Gelir

Kas ve Eklem Ağrılarına İyi Gelir
Kas ve Eklem Ağrılarına İyi Gelir

Termal suyun sıcaklığı, kasları ve eklem bölgelerini gevşetir. Kan dolaşımını artırarak kas spazmlarının son bulmasını sağlar. Bu yüzden de romatizmal hastalıkların, eklem iltihaplarının tedavisinde başroldedir.

3. Bazı Kadın Hastalıklarına İyi Gelir

Bazı Kadın Hastalıklarına İyi Gelir
Bazı Kadın Hastalıklarına İyi Gelir

Termal sular adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olur. Verdiği sıcaklık hissi ve içerdiği sayısız mineral sayesinde regl ağrılarını hafifletir. Günümüzde birçok kişi bu konuda olumlu görüş belirtmiştir. Fakat adet döneminin hemen öncesi ya da hemen sonrasında termal su tedavisi yaptırılmamalıdır. Hamile kadınların da doktor tavsiyesi almadan bu tür bir tedaviye başvurması önerilmez.

4. Diyabet Rahatsızlığında Destekleyici Görev Görür

Termal su, tip 2 diyabet rahatsızlığı tedavisi konusunda büyük rol üstlenmektedir. Haftada bir kez de olsa düzenli bir şekilde termal havuza giren tip 2 diyabet hastalarının kan şekeri düzeyinde azalma gerçekleştiği ortaya çıkmıştır. İyileşmenin asıl nedeni ise termal suyun dolaşımı hızlandırmasıdır hiç şüphesiz.

5. Böbrek Hastalıkları Tedavisinde Görev Alır

Böbrekte meydana gelen taş ve kumların düşürülmesi konusunda termal suların rolü büyüktür. İçme kürü şeklinde hazırlanan termal sular sayesinde kişi daha az ağrıyla böbrek kumu ve taşını vücudundan atabilir. Tedavi tamamlandıktan sonra termal sularla yapılan uygulamalara devam ederseniz yeni taş oluşumu konusunda da önlem almış olursunuz. Toksinleri temizleme özelliği bulunan termal sular, idrarda yer alan albumin seviyesini de düşürür. Böylelikle böbrekler yavaş yavaş sağlıklı haline dönmeye başlar.

6. Ruhsal Rahatsızlıkların Tedavisi Konusunda Destekleyicidir

Ruhsal Rahatsızlıkların Tedavisi Konusunda Destekleyicidir
Ruhsal Rahatsızlıkların Tedavisi Konusunda Destekleyicidir

Termal suların sakinleştirici etkisi, birçok kişinin ilgisini çekmektedir. Stresli bir işte çalışıyor olabilirsiniz. Gün içerisinde kendinizi gergin hissetmenize neden olan durumların içine giriyor olabilirsiniz. Termal sular sayesinde strese bağlı yorgunluktan hızla uzaklaşabilirsiniz. Gergin kasların gevşemesini sağlayan bu sular, stres sonucu ortaya çıkan uyku problemlerini de çözer. Bu tedavi sonucunda kendinizi bulutların üzerinde hissedersiniz!