9 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınLiposuction kalıcı bir kilo verme yöntemi midir?

Liposuction kalıcı bir kilo verme yöntemi midir?

Liposuction inatçı yağlardan kurtulmak için basit bir çözüm gibi görünebilir. Peki geleneksel kilo verme yöntemlerine uygulanabilir bir alternatif midir?

Kilo verme ve yağ yakma aktiviteleri en popüler internet aramaları arasında. Vazgeçmenin eşiğindeyken, düşünecek çok şey var. Fiziksel ve duygusal iyiliğiniz için doğal ve kapsamlı bir yaklaşım benimsemenizi öneririz. Peki ya tüm antrenmanlarınız, yoga pozisyonlarınız ve diyetleriniz işe yaramıyorsa ne yapmalısınız?

Kilo vermek istiyor ama çok çalışmanıza rağmen bir türlü bu amaca ulaşamıyor musunuz? Sorunun nerede olduğunu ve ideal vücut şeklini elde etmek için hangi adımların atılması gerektiğini yeniden düşünmenin zamanı geldi.

İyi besleniyor, spor ve egzersiz yapıyor olsanız bile, vücudunuzun belirli bölgelerinde kalıcı, diyete dirençli ve kalıtsal yağ birikintileri vardır. Gizli bir hastalık veya hormonal sorun nedeniyle kilo vermek bazen zor olabilir. Bu gibi durumlarda liposuction önerilir.

Liposuction Tam Olarak Nedir?

Liposuction, VASER (yüksek frekanslı Ultrason 4. nesil cihaz), Lazer lipo veya Power lipo gibi özel aletlerin kullanıldığı, vücudun herhangi bir bölgesindeki inatçı yağ parçalarını çıkarmak için kullanılan bir tekniktir.

Liposuction Kalıcı Mıdır?

Evet, işlemin sonuçları kalıcı olarak kabul edilir. Ancak diyetinizi ve sporunuzu bırakmadan önce vücut ağırlığınızın kalıcı olmadığını unutmayın. Liposuction’dan sonra bile, sonuçları eski haline getirmek için uygun diyet ve egzersiz yönetimi ile yaşam tarzınızı sürdürmelisiniz.

Lipo trenine binmeden önce, birkaç soruyu yanıtlıyor ve tüm lipo efsanelerini çürütüyoruz.

Liposuction İçin Kimler Uygundur?

  • 18-70 yaşındaki herkes
  • Güçlü kasları ve iyi bir cildi olan, ancak inatçı yağlara sahip olan kişiler
  • Normal vücut kitle indeksi (BMI) olan hastalar
  • Kilo vermek için sağlıklı bir yaşam tarzına ve diyete bağlı kalmaya istekli kişiler

Liposuction ameliyatı olmadan önce almanız gereken bazı önlemler var. Aşağıda ameliyat öncesi bazı tavsiyeler yer almaktadır:

  • En iyi sonuçlar için, birkaç hafta önce ve en az 6 hafta sonra sigara içmekten kaçının.
  • Bu prosedürü planlamadan önce, tek hedef inatçı yağlarınız olacak şekilde mümkün olduğunca fazla kilo vermeye çalışın.
  • Herhangi bir tıbbi sorun değerlendirilmeli ve kapsamlı bir tıbbi muayene yapılmalıdır.

Liposuction hastaları ameliyat sonrası aşağıdaki önlemleri almalıdır:

  • Sağlıklı bir diyet sürdürün.
  • Operasyonun ikinci veya üçüncü gününde aktif olmanız önerilir. Her gün 20-30 dakika yürüyüşe çıkılmalıdır. Kilo kaybını sürdürmek için, hasta ikinci veya üçüncü haftadan itibaren egzersize başlamalıdır.
  • Doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanın.
  • Ameliyattan sonra en az 6 hafta kompresyon giysisi giyin.

Peki Liposuction’ın sadece kilo vermekten daha fazla avantaj sağladığını biliyor musunuz?

Liposuction’ın tıbbi alanlardaki diğer avantajları

  • Diyet ve egzersizin tek başına yapamayacağı şekillerde vücut şeklini iyileştirir.
  • Liposuction’ın trigliseritleri ve kolesterol seviyelerini düşürdüğü ve zamanla kilo kaybına neden olduğu gösterilmiştir.
  • Selülitleri azaltır ve cildi sıkılaştırır.
  • Obez hastalarda tip 2 diyabet riskini azaltır.

Liposuction Maliyeti Nedir?

Liposuction, kalp, beyin cerrahisi veya üroterapi gibi diğer süper özel operasyonlarla aynıdır. Ancak bu masraflar, cerrahi amacına, ameliyatın kapsamına ve işlemi yapan cerrahın deneyim ve niteliklerine bağlı olarak hastadan hastaya değişebilir.

Ancak liposuction’ı son çare olarak düşünmeden önce iyi beslenmeye, düzenli egzersiz yapmaya ve mümkün olduğunca sağlığınızı korumaya çalışın.

Bunlar da dikkatinizi çekebilir!

Exit mobile version