26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerBeyin hücrelerinizi bu bitkinin yapraklarıyla yenileyin!

Beyin hücrelerinizi bu bitkinin yapraklarıyla yenileyin!

İçerikleri

Zeytin ve zeytinyağının sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Akdeniz diyetinin dünyadaki en sağlıklı diyetlerden biri olarak görülmesinde de zeytin ve zeytinyağının payı oldukça yüksektir. Araştırmalar neticesinde elde edilen bulgular sadece zeytinin değil, zeytin yaprağının da vücuda birçok şifası olduğunu gösteriyor.

Zeytin Yaprağından Daha İyi İlaç Yok

Doğal antioksidan kaynağı olan polifenoller, kurutulmuş meyvelerin, baharatların, sebzelerin ve kakaonun içeriğinde bol miktarda bulunmaktadır. Zeytin yaprağının ekstrası da içeriğinde zengin oranda polifenolün barındırmaktadır. Zeytin yaprağı ekstrasındaki polifenolün sağlığa faydaları üzerinde araştırmalar yapan araştırmacılar, sağlığa birçok faydasının olduğunu tespit etmişlerdir. Bu nedenle zeytin kadar zeytin yaprağının da değerini bilmek gerekiyor.

Alzheimer Rahatsızlığını Engeller

Avustralya’daki araştırmacılar tarafından gerçekleştirilen araştırmalardan elde edilen bulgular, zeytin yaprağı ekstresinin içeriğindeki fenolik bileşiklerin beyin rahatsızlıklarının başlangıcının yavaşlamasında önemli etkisi olduğunu ortaya çıkardı. Alzheimer rahatsızlığına neden olan protein demetlerinin gelişiminin önlenmesinde de çok etkilidir.

Artrit Ağrısını Keser

Halk arasında iltihaplı eklem romatizması olarak adlandırılan romatoid artrit rahatsızlığına her yaşta rastlanabilmektedir. İleri safhalarında yaşam kalitesi oldukça düşerken, kahve fincanını tutmakta dahi güçlük çekilebilir. Romatoid artrit ağrılarını azaltan zeytin yaprağı, eklem şişliklerini de azaltmaktadır.

Enfeksiyon Rahatsızlıklarında Şifa

Cilt, genital ve oral enfeksiyon rahatsızlıklarına yol açan bakterileri zeytin yaprağı öldürmektedir. New York Üniversitesi’nde görev yapan araştırmacılar, HIV virüsüne zeytin yaprağı özünün şifa olduğunu belirlemişlerdir.

Kanserle Mücadele Eder

Zeytin yaprağının içeriğindeki fitokimyasallar, kanserli hücrelerin büyümesini yavaşlatmakta, hatta durdurmaktadır. Beyin, mesane, prostat, cilt ve meme kanserlerinin gelişimini zeytin yaprağının içeriğindeki oleuropeinin engellediği araştırmacılar tarafından tespit edilmiştir. Doğal bir ilaç olan zeytin yaprağının araştırmacılar tarafından sağlığa birçok pozitif faydası tespit edilse de hekime danışıldıktan sonra kullanılmasında yüksek fayda vardır.