28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviZayıflamak ve selülit için Saraçoğlu lahana kürü tarifi

Zayıflamak ve selülit için Saraçoğlu lahana kürü tarifi

Bu yazımızda zayıflamak ve selülit için Saraçoğlu beyaz lahana kürü nasıl yapılır, kaç gün içilir, faydaları ve zararları nelerdir sorularınızı yanıtladık.

Kimsenin ağzından düşüremediği tüm uzmanların önerdiği sağlık timsali beyaz lahana kürü pekiyi aslında nedir? Bu yazımız da bundan bahsedeceğiz. Lahana kürü aslında çok eski zamanlara dayanan özellikle kadınların ve kilo problemli olanların sıkça başvurduğu, tercih ettiği sağlıklı yöntemlerin başında gelir. Sıkça tercih edilmesinin sebeplerinden birkaçı kolay hazırlanması, az malzeme gerektirmesi ve hazırlanışının çok zaman almamasıdır. Özellikle selülit için lahana kürü oldukça etkili sonuçlar bırakmasından dolayı en çok tercih edilen kürlerdendir.

İbrahim Saraçoğlu Lahana Kürü Nasıl Hazırlanır?

Zayıflamak için lahana kürü nasıl yapılır? sorusu sıkça sorulan bir sorudur. Fazlaca farklı hazırlanış biçimi olmasına karşın İbrahim Saraçoğlu’nun tarifinin en etkili olduğu gözlenmiştir.

Malzemeler;

  • 3-4 beyaz lahana yaprağı
  • Yarım litre kaynar su

Hazırlanışı;

Bu tarife göre; 3 ila 4 adet beyaz lahana yaprağını güzelce temizledikten sonra kaynamakta olan yarım litre suyumuzun içine bırakıyoruz. (Suyu önceden kaynatmamızın sebebi İbrahim Saraçoğlu’nun sebzelerin ve otların kaynadıkça vitamin ve mineral açısından zayıfladığını hatta etkisini kaybettiği düşüncesidir.) 15 dakika kısık ateşte kapağı kapatarak bir nevi demlenmesini sağlıyoruz. Daha sonra süzerek farklı bir kabın içine alıyoruz.

Uygulanışı;

Hazırladığımız bu kürü sabahları aç veya tok olarak tüketiyoruz. Akşamları da 1 su bardağı içerek günü tamamladıktan sonra bu küre toplam 3 gün devam ediyoruz.

İbrahim Saraçoğlu Lahana Kürü Kaç Gün İçilir?

İbrahim Saraçoğlu lahana kürünü 3 gün boyunca içilmesini tavsiye ediyor. Bu kürü 3 gün uyguladıktan sonra 3 gün ara verin ve tekrar 3 gün uygulayın. Bu şekilde toplam 21 gün içerek lahana kürünü tamamlayın.

Saraçoğlu Selülitler İçin Lahana Kürü

Aynı zamanda ısrarcı Selülitler için lahana kürü tavsiye edilir. Tarif hiçbir farklılık göstermez Saraçoğlu lahana kürü yapılıp devam edilir. Aynı zamanda peeling olarak da kullanılabilir. Bunun için 2 fincan ince çekilmiş kahve, deniz tuzu veya şeker ve vücut yağı gerekir. Hazırladığımız bu peelingi dilediğimiz her an uygulayabiliriz. Lahana kürünün selülitlerde etkisi çok derin olarak gözlenmiştir. Kürün yağ yakıcılığından inatçı selülitlere etki edip hatta düzenli yapanlar da selülitleri 100 de 100 e kadar yok ettiği gözlenmiştir. Bu kürü sürdürürken selülit için aynı zamanda at kılı fırçası önerilir. Duştan sonra selülitli bölgeyi 15 dakika boyunca kuru ve dairesel hareketlerle fırçalayarak, kan dolaşımını hızlandırıp etkisini 2 katını çıkarabilirsiniz.

Lahana Kürünün Sağlığa Faydaları Nelerdir?

  • Kalp ve damar sağlına etkisi gözlenmiştir.
  • Damar tıkanıklarına faydası vardır.
  • Bağırsak hareketlerini arttırarak metabolizmayı hızlandırır.
  • Regl dönemlerinin daha az şiddetli geçmesini sağlar.
  • Regl düzensizliklerine iyi gelir.
  • Zengin mineralleri sayesinde vücut direncini arttırır.

Lahana Kürünün Zararları Nelerdir?

Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi fazla tüketildiği taktirde lahana kürünün zararları da mevcuttur. Fazlaca su kaybettirdiği için ishale sebebiyet verir. Şişkinlik ve gaz yapar. Aynı zamanda lahana suyunun fazla tüketimi idrar yollarına zarar verir. Bu yüzden kararında ve yazdığı kadar tüketilmelidir. İshal olan kişilerin lahana suyundan uzak durmaları önerilir.

Hazırlanırken ve tüketilirken yapılan en büyük yanlışlardan biri, içine tüketimi kolay olsun diye aroma eklemektir. (Bal, süt vs.) bu yanlışlar sonucu kürün doğru yapılamaması sebebiyle kilo verememek, selülit azalımında etkisizlik gözlenir. En doğrusu içine hiçbir aroma katmamak ve tarifi bozmamaktır. Doğru yapıldığı ve tüketildiği taktirde gözle görülür etkileri elle tutulur yararları muhakkak olacaktır.

Exit mobile version