30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaDiyetAkşam, gece kahve içmek kilo aldırır mı, zayıflatır mı?

Akşam, gece kahve içmek kilo aldırır mı, zayıflatır mı?

Bu yazımızda, yatmadan önce kahve içmenin faydaları neler, kaç saat önce kahve içilmeli, akşam, Türk kahvesi zayıflamak için nasıl içilir, kahve içmek tansiyonu düşürür mü, yükseltir mi? sorularınıza yanıt verdik.

Etrafa yaydığı kokusu ile huzur, içimi ve tadı ile mutluluk veren kahve, gün içinde yapılan sohbetlerin vazgeçilmezidir. 500 yıllık bir geçmişe sahip olan kahve stresten uzaklaşmak, sabahları ayılmak ya da yorgunluğu atmak gibi nedenlerle çok sık tüketilmektedir. Pekiyi, kahve içmek kilo aldırır mı, zayıflatır mı?

İçerisinde yer alan kafein sayesinde metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olan kahvenin çeşitli faydaları bulunmaktadır. Gündüz iş ya da başka nedenlerle kahve içmeye vakit bulamayan kişiler yatmadan önce kahve içmenin faydaları neler konusunu araştırmaktadır. Kahveyle ilgili doğru bildiğiniz yanlışları bu yazımızda sizlere aktaracağız. Kahve severlere özel olarak hazırladığımız yazımızda faydalı bilgiler öğreneceksiniz.

Yatmadan Önce Kahve İçmenin Faydaları Neler?

Eski zamanlardan bu yana yatmadan önce kahve içmenin uykuyu kaçırdığı söylenmektedir. Ancak yapılan araştırmalar, bunun aslında söylendiği gibi olmadığını göstermektedir. Gönüllüler üzerinde uzun süre yapılan araştırmalar sonucunda kafeinin uyku üzerinde herhangi bir etkisi olmadığı anlaşılmıştır.

Alkol ya da nikotin tüketimi uyku düzenini etkilerken kahvenin böyle bir etkisi yoktur. Bunun aksine, yatmadan önce kahve içmenin çeşitli faydaları bulunmaktadır. Bu faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Mide ve bağırsakların rahatlamasını sağlar.
  • Metabolizmanın hızlanmasını sağlar.
  • Gece boyu yağ yakımını destekler.
  • Zayıflamaya yardımcı olur.
  • Alzheimer gelişimini önler.
  • Tok tutar ve gece boyu yaşanacak açlık hissini önler.
  • İnsülin direncini kırarak tatlı isteğini azaltır.
  • Çarpıntıyı azaltır.

Yatmadan Kaç Saat Önce Kahve İçilmeli?

Yatmadan önce içilen kahvenin faydalarından sonra yatmadan kaç saat önce kahve içilmeli konusu önem arz etmektedir. Vücudun kişiyi uyandırması için geliştirmiş olduğu mekanizma sisteminde kortizol hormonunun seviyesi artmaktadır.

Kortizol yani stres hormonunun üretiminin en yüksek olduğu saatlerde kahve tüketilmemesi önerilmektedir. Buna göre, 12.00 – 13.00 ile 17.30 – 18.30 saatleri dışında kahve tüketilebilir. Yine de aklında kahve içmenin uyku düzenini bozacağı düşüncesi olanlar gece yatmadan 2 – 3 saat önce kahvelerini tüketebilirler.

Akşam, Gece Kahve İçmek Kilo Aldırır Mı?
Akşam, Gece Kahve İçmek Kilo Aldırır Mı?

Akşam, Gece Kahve İçmek Kilo Aldırır Mı?

Kahve severlerin en çok merak ettiği konu gece kahve içmek kilo aldırır mı sorusudur. Kahve tüketmenin yağ yakımını hızlandıracağından ve kilo vermeye yardımcı olacağından yukarıda bahsetmiştik. Gece sade kahve içmenin kilo artışına neden olduğuna dair herhangi bir açıklama yoktur. Ancak gece saatlerinde şekerli ya da çok şekerli içilen kahve kilo alımına sebep olabilmektedir. Ayrıca kahve içerken yanında şekerli bir şeyler yemek de kilo alımına sebep olacaktır. Buradan da anlaşılacağı gibi gece kahve içmek kilo aldırmaz. Kahveyle beraber tüketilen kalorili yiyecekler özellikle gece saatlerinde tüketildiğinde yağ oranını artırmaktadır.

Gece Kahve İçmek Zayıflatır Mı?

Tadıyla içenleri kendinden geçiren kahvenin zayıflama üzerinde büyük etkisi vardır. Kahve tüketmeyi sevenler gece kahve içmek zayıflatır mı sorusunu merak ederler. Gece saatlerinde kahve tüketmenin kilo alma üzerinde etkisi olmamasına karşın kilo verme üzerinde büyük etkisi bulunmaktadır.

Uyuduğunuza zaman vücudun bütün organları dinlendiği için vücut kendini yeniler. Uyumadan önce içilen kahve ile metabolizmanın çalışması hızlanarak daha fazla yağ yakımına destek olur. Kişiden kişiye metabolizma hızı değişmektedir. Geceleri kalori alınmadığı zaman metabolizmanın da hızlanması ile zayıflamak mümkündür.

Gece Kahve İçmek Uykuyu Kaçırır Mı?

Geçmişten bugüne kadar gece kahve içmenin uykuyu kaçırdığı söylenmekteydi. Ancak Florida Atlantik Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları tarafından yapılan çalışmaya göre, gece alınan kafeinin uyku düzeni üzerinden bir etkisine rastlanmamıştır. Araştırmada uyumadan 4 saat önce alınan alkol ve nikotinin uykuyu böldüğü tespit edilmiştir.

Türk Kahvesi Zayıflamak İçin Nasıl İçilir?

Birçok farklı kahve çeşidi olmasına rağmen Türk kahvesinin yeri her zaman ayrıdır. Diyetisyenler ve uzmanlar, Türk kahvesinin sade içilmesini önermektedirler. Şekerli içilen kahvenin kalorisi fazla olduğu için kilo alımına neden olabilir. Türk kahvesi zayıflamak için nasıl içilir önemlidir. Türk kahvesine bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı eklendiği zaman yağ yakım oranı iki katına çıkmaktadır. Kahvenin tadını daha da farklılaştırmak isteyen kişiler, yarım çay kaşığı tarçını da kahvelerine ekleyebilirler. Bu sayede hem şeker isteği azalacak hem de yağ yakımı hızlanacaktır.

Kahve İçmek Tansiyonu Düşürür Mü, Yükseltir Mi?

Birçok kişinin müptelası olduğu kahvenin çeşitli türleri bulunmaktadır. Türk kahvesi, filtre kahve, dibek kahvesi, Nescafe gibi tüm kahvelerin içerisinde kafein oranı oldukça yüksektir. Bu nedenle kahve içmek tansiyonu düşürür mü yükseltir mi konusu özellikle tansiyon hastalarını ilgilendirmektedir. Kahvedeki kafein oranının tansiyonu yükseltmeye müsait olduğu bilinmektedir. Ancak bu yükseklik kısa süreli olmaktadır.

Çay ve Kahve Tüketmek Kilo Aldırır mı ?

Exit mobile version