28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınGüzellik SırlarıZeytinyağı, aleo vera ve Hindistan cevizi yağı ile evde kirpik uzatma

Zeytinyağı, aleo vera ve Hindistan cevizi yağı ile evde kirpik uzatma

Bu yazımızda tüm kadınların sahip olmak istediği uzun kirpikler için, doğal yöntemlerle evde kirpik uzatma yöntemlerine değindik. İşte detaylar.

Etkileyici bakışlara sahip olmak için kirpikler çok büyük bir önem taşır. Evde kolay bir şekilde kirpiklerinizi uzatabilirsiniz. Kirpik uzatma yöntemleri pek çok farklı şekilde karşımıza çıkmaktadır. Çeşitli yağlar ve kremler ile kirpikler olduğundan daha yoğun ve uzun bir hale gelir. İçerisinde kimyasal madde barındırmayan doğal yöntemler ile kirpiklerinizi çok daha gür bir hale getirmek artık ok daha kolay.

Piyasada pek çok farklı kirpik uzatma serumu bulunur. Fakat bu serumlar bir süre sonra kirpiklerin dökülmesine sebep olur. Bu sebeple kirpik uzatmak isteyen kişilerin mutlaka doğal yöntemler ile bunu gerçekleştirmesi gerekir. Kirpik uzatmak isteyen kişilerin düzenli olarak işlemleri gerçekleştirmesi gerekir. Düzenli olarak yapılmadığı zaman etkisini görmek mümkün olmaz. Peki evde doğal bir şekilde kirpik uzatma yöntemleri nelerdir?

Evde Doğal Kirpik Uzatma Yöntemleri

Hint Yağı İle Kirpik Uzatma

Hint yağı pek çok alanda fayda sağlayan özel yağlardan biridir. Kirpik uzatmak için de pek çok faydası ön plana çıkmaktadır. Kirpik uzatma yöntemleri arasında yer alan Hint yağı kolay bir şekilde kullanım imkanı sağlamaktadır. Kirpik köklerinize besleyerek daha gür bir görünüme ulaşmasına yardımcı olur. Aynı zamanda Hint yağı sayesinde oluşabilecek enfeksiyonların önüne geçmekte mümkün olur. İçerisinde bulunan E vitamini sayesinde son derece iyi bir şekilde besleme özelliğine sahiptir.

Malzemeler ve Hazırlanışı;

  • Yarım çay kaşığı E vitamin yağı
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı hint yağı

Tüm bu malzemeler bir kabın içerisine alınarak homojen hale gelene kadar karıştırılır. Iyice karıştığını emin olduktan sonra bir süre bekletilir. Daha sonra bir maskara fırçası yardımı ile kirpik diplerinden uçlarına doğru uygulanır. Bir ay düzenli olarak kullanıldığı zaman sonuç almak mümkün olacaktır. Bu karışımla uyumadan önce sürerseniz çok daha faydalı olacaktır.

Hindistan Cevizi Yağı İle Kirpik Uzatma

Kirpik uzatma yöntemleri arasında yer olan Hindistan cevizi yağı çok büyük bir fayda sağlar. Saçların canlılığını korunması ve uzatması ile ön plana çıkan Hindistan cevizi yağı aynı etkiye kirpikler için de göstermektedir. Kirpik diplerinize oluşabilecek mantar gibi problemlerinde önüne geçmeyi sağlar. Doğal bir antibiyotik olmasının yanı sıra kirpiklerinizin daha gür bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Yapımı da son derece kolay olan Hindistan cevizi yağını düzenli olarak kullanmak gerekir.

Malzemeler ve Hazırlanışı;

  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 ile 2 damla arası lavanta yağı

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını bir kabın içerisine alarak içerisinde 1 ile 2 damla arasında lavanta yağı damlatmak gerekir. Daha sonra iki yağın birbirine karışması için uzun bir süre karıştırma işlemini gerçekleştirmek gerekir. Lavanta yağı hem güzel bir koku sağlar hem de kirpiklerin beslenmesine yardımcı olur. Bu karışımı 2 ay kadar kullandıktan sonra en iyi etkiyi görmek mümkündür. Uygulamadan önce gözümüzde hiçbir şekilde makyajın bulunmaması gerekir. Aynı zamanda maskara fırçası ile uygulamak daha ideal olacaktır. Alt kirpiklerinize de uygulamaya özen gösterin. Bu karışım ile birlikte kirpikleriniz çok daha canlı bir görünüme kavuşacaktır.

Zeytinyağı İle Kirpik Uzatma

Zeytinyağlı pek çok alanda fayda sağlayan besinler arasında yer alır. Kirpik uzatma yöntemleri arasında da yerini almış durumdadır. Doğal sızma zeytinyağı olmasına büyük bir önem göstermek gerekir. Doğal zeytinyağlı çok daha büyük bir fayda sağlayacağı için mutlaka tercihlerinizi bu yönde yapmanız gerekir. Zeytinyağı içerisinde bulunan K vitamini ve e vitamini ile antioksidan bakımından zengin bir besindir. Aynı zamanda güçlü bir tonik etkisine de sahiptir. Kirpiklerinizin daha uzun ve canlı görünmesinin yanı sıra parlak bir görünüme kavuşmasına da yardımcı olur. Evde kolayca uygulayabileceğiniz yöntemlerden biridir. Etkisini görebilmek adına mutlaka düzenli bir şekilde yapmak gerekir. Hem gündüz hem de geceleri kullanmak mümkündür. Bir kabın içerisine belirli miktarda zeytinyağı koyarak maskara fırçası ile Kirpiklerinize uygulamanız gerekir. Gece uyumadan önce mutlaka kirpiklerinize zeytinyağı sürerek uyumanız gerekir. Olumlu bir sonuç alabilmek adına mutlaka bir ay düzenli olarak kullanmanız gerekir.

Aleo Vera İle Kirpik Uzatma

Kirpik uzatma yöntemleri arasında yer alan diğer bir ürün ise aloe vera olmaktadır. Aloe vera hem cilt hem de saç için son derece büyük bir fayda sağlarken kirpik için de aynı şekilde büyük bir fayda sağlamaktadır. Aloe vera jelini belirle ürünler ile karıştırarak serum haline getirmek çok daha büyük bir fayda sağlar. Hazırlanan bu serumu düzenli olarak kullanmak kısa süre içerisinde sonuç almaya yardımcı olacaktır. Aloe vera kıl köklerinin beslenmesine yardımcı olarak uzamasını sağlar. Aynı zamanda kirpiklerinizin daha sağlam bir yapıya gelmesine yardımcı olur. Böylece kirpik dökülmesi gibi problemler ortadan kalkar.

Malzemeler ve Hazırlanışı;

  • Yarım çay kaşığı E vitamini
  • 1 çay kaşığı Hint yağı
  • 4 çay kaşığı Aleo vera jeli

Bütün malzemeler bir kabın içerisine alınarak iyice karıştırılır. Bu karışımı hava geçirmez bir kabın içerisinde saklamak gerekir. Aynı zamanda saklanan alanın soğuk olmasına da özen göstermek gerekir. Hazırlanan bu karışım haftalık olarak yenilenmelidir. Temiz bir kirpik maskarası ile köklerden uçlara doğru yavaş bir şekilde sürülür. Etkisini görebilmek adına mutlaka düzenli bir şekilde uygulamak gerekir.

Bunlar da ilginizi çekebilir!

Exit mobile version