26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaDiyetZayıflamak için akşam 6'dan sonra yemek yemeyin!

Zayıflamak için akşam 6’dan sonra yemek yemeyin!

Zayıflama konusu, dünya’da en çok konuşulan konulardan birisidir. Öyle ki yoldan 10 insan çevirip nasıl zayıflarım diye sorsanız onu da kendine göre önerilerde bulunur. Kulaktan kulağa geçen bu tür öneriler genellikle doğrudur da hatta. Fakat ufak bir yanlış, kilo vermenizi imkansız hale getirebilir. Yapılan en sık yanlışlardan bir tanesi de kilo vermek için kahvaltı yapmayıp, öğle yemeğini az yiyip akşam yemeğini ise çılgınlar gibi yemenizdir.

Uzmanların yaptığı binlerce araştırma, deneme ve incelemenin sonucunda pek çok öneriler ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan önerilerden bir tanesi de elbette akşam geç saatlerde yemek yememeniz gerektiği ile ilgili. Akşam geç saatlerde yemek yediğinizde, akşam saatlerinde yavaşlayan metabolizmanız, kilo vermek için gerekli olan yakımı başaramaz. Bu da uyumadan önce yemek yediğinizde size kalori olarak geri döner.

Uyumadan 4 Saat Önce Akşam Yemeğinizi Yiyin

Eğer kilo vermek istiyorsanız, uyumadan en az 4 saat önce son yemeğinizi yemelisiniz. Yiyeceğiniz bu yemek, sizi aç bırakmayacak kadar yeterli, ağır gelmeyecek kadar da hafif olmalıdır. Küçük porsiyonlar ile geçiştirebileceğiniz bu öğünde karbonhidratı minimum seviyede tutmayı unutmayın. Uyumadan önce yemek yemediğinizde çok daha kolay kilo verdiğinizi fark edeceksiniz. Zayıflamak için dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi, uyumadan önce yemek yemektir.

Uyumadan 4 saat önce yemek yediğinizde, yemekten 2 saat sonra mideniz, açlık hissine benzer bir his ile doldurur beyninizi. Aslında bu his, akşam yemek yeme alışkanlığınızdan kaynaklı psikolojik bir histir. Kilo vermek için bu his ile başa çıkmanız gerekiyor. Bununla başa çıkabilmek için 4 saatlik boşlukta meyve tüketebilir ya da bir tabak salata yiyebilirsiniz. Bu iki seçeneği de hayatınıza bolca dahil edin. Kilo vermenizde büyük destekçiler meyve ve salatalardır.

Uyumadan Hemen Önce Yeşil Çay İçin

Uyku saatiniz geldiğinde yatağınıza gitmeden önce kendinize bir yeşil çay yapın ve için. Zaten hafiflemiş olan ama çok da boş olmayan midenizi, gece boyu çok daha hızlı bir şekilde çalıştıracak olan yeşil çay, metabolizmanızın gece boyu hızla çalışmasına ve çok daha hızlı kilo vermenize yardımcı olacaktır. Zayıflamak için bu yöntem, sıklıkla tercih edilse de yanlış tüketim, zaman zaman sağlık sorunlarına dahi sebep olabiliyor.

Diyetteyken yeşil çayı fazla tüketmek sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Özellikle de diyetteyken, kilo vermek için boş olan midenizi yeşil çay ile birlikte daha da hızlı bir metabolizmaya bırakınca, ishale sebebiyet verebiliyor. Belki kilo vermeniz için faydalı oluyor ama yataktan kalkamayacak kadar mide bulantısı ve mide ağrısına sebep oluyor. Bu yüzden günde 2 fincandan fazla tüketmemelisiniz. Yeşil çayı içerken, midenizin dolu olmasına da dikkat etmelisiniz.

Uyumadan önce yemek yemediğinizde, düzenli bir şekilde midenizi doldurduğunuzda ve günde 2 fincan yeşil çay içtiğinizde, zayıflama hızınızda ciddi bir artış söz konusu olur. Bu yüzden kilo vermek için kendinizi ağır diyetlere sokmak yerine, sorunun nerede olduğunu bulmaya çalışın. Böylece zayıflamak için gerekli olan şeyin ne olduğunu bulabilecek ve hızlıca kilo verebileceksiniz. Aksi taktirde, kendinizi aç bırakmanız yanınıza kalacaktır.

Exit mobile version