25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıYüzünüzdeki Kırışıklıkları, Siyah Noktaları ve Akneleri Gideren Doğal Maskeler

Yüzünüzdeki Kırışıklıkları, Siyah Noktaları ve Akneleri Gideren Doğal Maskeler

Cilt bakımı önemli olduğu kadar zordur da. Ciltte oluşan akneler, siyah noktalar bir yana aynı zaman da yaş ilerledikçe oluşan kırışıklıklar da bir sorun haline geliyor. Bu sorunları doğal maskeler, bitkisel kürler ile gidermek daha sağlıklı olduğu kadar imkanı olmayanların da evlerinde bulunabilen malzemeler olduğu için kolaylıkla yapabilir herkes.

Maden Suyu ve Gül Suyu Maskesi

İlk kür, cilt için güzelleştirici bir etkisi olan maden suyu ve gül suyundan oluşuyor. Her ikisinden de eşit miktarda koyduktan sonra buz kalıbında dondurun. Donmuş kalıplarla yüze masaj yaparak sürün, aynı yerlerde fazla tutmamaya dikkat edin.

Aloe Vera, Badem Yağı ve Limon Suyu Maskesi

İkinci karışım için Aloe vera, badem yağı ve limon suyu gerekiyor. 1 çorba kaşığı limon suyunu yarım çay kaşığı Aloe vera jeli ile karıştırıp, 1 çay kaşığı da badem yağı ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra gece yatmadan önce yüzünüze masaj yaparak uygulayın. Sabah kalktığınız da yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Bu karışım sayesinde birkaç gün içerisinde tertemiz ve yenilenmiş bir yüz sunacaktır.

Patates Suyu Maskesi

Patates suyunun mucizevi etkisi ile pürüzsüz ve cilt tonunuzu eşitleyecek bir etkisini görmek mümkün. İhtiyacınıza göre bir veya iki patatesi rendenin ince bölümüyle rendeleyin. Rendelenmiş patatesin suyunu sıkarak bir kaba koyun. Posasını gözaltı bölgelerinize ve T bölgeniz olmak üzere yüzünüze sürün. Yarım saat beklettikten sonra kaba koyduğunuz suyuyla da yüzünüzü yıkayın. Sivilce oluşumunu engellediği gibi, cilt tonunuzu da eşitler. Aynı zaman da burun da ki siyah noktaları temizler, gözaltı morluklarını giderir.

Botoks Etkili Maske

Yaşınız ilerlemişse buna bağlı olarak cildiniz de kırışıklıklar oluşmuşsa bu maske tam size göre! Botoks etkisi yapan maske için; 1 yumurtanın sarısı, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı süt, 1 tatlı bal, 1 çay kaşığı da tuz gerekiyor. Bütün malzemeleri bir kaba koyarak iyice karıştırın. Daha sonra yüzünüze sürün ve 10 dakika bekleyin. Sonra 2. katı sürün, 10 dakika bekleyin, ardından 3. katı sürüp 10 dakika bekleyin. Yüzünüzü ılık suyla masaj yaparak güzelce cildinize uygun sabunla yıkayın. En son işlem olarak da yüzünüzü nemlendirin. Bu işlemi 15 günde bir yapmak yeterli olacaktır.

Exit mobile version