26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıYaşlanma karşıtı kremler kaç yaşından itibaren kullanılmalı?

Yaşlanma karşıtı kremler kaç yaşından itibaren kullanılmalı?

İnce çizgiler, kaz ayakları, koyu göz altı halkaları ve donuk cilt gibi gözle görülür yaşlanma belirtilerini hedef alan ürün zenginliği oldukça fazladır. Seçenekler o kadar geniştir ki, en iyi sonucu veren bir cilt bakım rejimini bulmak gerçekten çok zor olabilir. Peki ne zaman ve nerede başlar?

Yaşlanmayı geciktirmenin tanımı yaşlanmayı geciktirmek veya durdurmaktır. Vücudumuz hücrelerden oluşur ve yaşlanma, hücre ölümü olduğunda gerçekleşir. Bebek, çocuk ve genç yetişkin olarak vücudumuzun hücreleri güçlü, dayanıklıdır ve yeni hücreler oluşturabilir. Yıllar geçtikçe vücudumuzun yeni hücreler üretme yeteneği azalır, hücre ölümü gerçekleşir ve yaşlanma süreci devam eder.

Anti Aging Nedir?

Anti aging ürünlerinin kullanımı özellikle son yıllarda büyük bir artış göstermiştir. Türkçe adı ile yaşlanma karşıtı olan bu ürünlerin kullanılması yaşlanma etkilerinin geciktirilmesine olanak sağlamaktadır. Bu ürünlerin hangi aralıklar ile kaç yaşında kullanılmaya başlanması gerektiği ise birçok kişinin kafasında soru işareti oluşmasına neden olmaktadır. Özellikle kadınların yaşlanma belirtilerine karşı olan duyarlılığı düşünüldüğünde hayat kurtarıcı niteliğe sahip ürünlerdir.

Cildin yenilenmesini ve hormonların dengelenmesine sağlayan anti aging ürünlerin etkilerinin görülebilmesi için uzun süreli bir kullanıma ihtiyaç duyulmaktadır. En az üç ay düzenli kullanım gerektiren bu ürünler serum, krem veya losyon formuna sahiptir. Bu ürünlerin yanı sıra daha etkili bir sonuç alınabilmesi için cerrahi müdahalelerde başvurulabilir. Estetik işlem başlığı altında incelenen botoks, dolgu ve lazer uygulamaları anti aging işlemlerindendir. Bu işlemlerinin her birinin farklı özellikleri ve buna bağlı etkileri mevcuttur. Kalıcılık süresi yapılan işleme göre değişkenlik gösterse de genele bakıldığında uzun vadeli işlemlerdir.

Anti Aging Ürünler (Yaşlanma Karşıtı Kremler) Kaç Yaşından İtibaren Kullanılmalı?

Krem, losyon veya serum formunda olan Anti aging ürünler düzenli kullanım gerektirmektedir. Anti Aging ürünlerin kullanımına erken yaşlarda başlanmalıdır. 20’li yaşlardan itibaren cildin yaşlanmasını engellemek amacıyla Anti aging içerikli ürünlerin kullanımı önerilmektedir. Birçok kişinin yaptığı en büyük hata yaşlanma belirtileri görülmeye başlandığı anda Anti Aging içerikli ürünlerin kullanımına başlanmasıdır. Bu durum yaşlanma belirtilerini durdurmayacağı gibi geciktirmeyecektir.

Anti aging yani yaşlanma karşıtı ürünler 20 li yaşlarda kullanılmaya başlanmalıdır. Ne kadar erken kullanımına başlanır ise yaşlanma belirtileri o kadar geciktirilmektedir. Cilt yüzeyinde ki kolajen miktarı azalmaya başlamadan Anti Aging kullanımına başlanması gereklidir. Yani Anti Aging kullanımı ne kadar erken olursa yaşlanama belirtileri o kadar geciktirilecektir. Anti Aging içerikli ürünler aynı zamanda yaş ortalamasına göre de üretilmektedir. Örneğin 30+ 40+ veya 50+ şeklinde satışa sunulan bu ürünler cildin yenilenmesine ve kolajen miktarının arttırılmasına yardımcı olmaktadır. Anti Aging aynı zamanda cildin korunmasına da olanak sağlayabilmektedir. Nemlendiricilerin içerisinde tercih edilmesi cildin nem ihtiyacının da karşılanmasına yardımcı olacaktır.

Yaşlanmanın Etkilerini Azaltmak İçin Cildime Nasıl Bakmalıyım?

Cildinizin kışın hayatta kalmasını sağlamanın en önemli yollarından biri günde birkaç kez nemlendirmektir. Kullandığınız her tür yüz nemlendiricisinin ayrıca ultraviyole A ve B ışınlarına karşı bir SPF koruyucu içermesi gerekir – güneş kremi sadece yaz için değildir. Erken yaştan itibaren yaş yönetiminin temel unsuru, gün boyunca bol miktarda güneş kremi ve nemlendirici kullanımıdır; Retinoidler (antiinflamatuar) veya sterilize edilmemiş C vitamini ürünleri, geceleri (güneşin ultraviyole ışınlarına maruz kaldıklarında etkisiz hale gelmeyecekleri zaman) uygulanması gerekenlerdir. Ve ellerinizi unutmayın. El bakım losyonunu da yanınızda taşıyın ve ellerinizin hızlı bir şekilde gençleşmesini sağlamak için eldivenlerinizi takmadan hemen önce uygulayın.

Cildinize bakım yapmanın bir başka yolu, cildin olgunlaşmadan yaşlanmasına neden olabilecek bazı zararlı faktörleri tanımaktır. Onlar içerir:

  • Güneşe maruz kalma / aşırı maruz kalma
  • Sigara içmek
  • Alkol ve aşırı ilaç kullanımı
  • Cildi gevşeten ve yaşlandıran kilo alma / verme döngüleri
  • Su tutmaya neden olan yiyecekler (tuz)

Peki cildinizin sıkılığına ve elastikiyetine yardımcı olmak için ne yapabilirsiniz? Sağlıklı kan akışını ve kas tonusunu canlandırmak için egzersiz yapın,  yoga ve pilates gibi stres azaltıcı aktivitelere katılın. Neye karşı hassas veya alerjik olabileceğinizi öğrenin ve bunlardan kaçının. Ve son olarak, ama kesinlikle en az değil, yeterince uyuyun. Uyku, yoğun yaşam tarzımız nedeniyle çoğumuzun gözden kaçırdığı bir silahtır.

Exit mobile version