25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyetYağ yaktıran soda yoğurt kürü nasıl hazırlanır?

Yağ yaktıran soda yoğurt kürü nasıl hazırlanır?

Kilo vermek veya metabolizmayı hızlandırmak için çeşitli yollara başvurabiliyoruz. İdeal kiloda olsak bile vücut yağ oranımız fazla olabilir. Bunun sebebi egzersiz yapmamak, çok fazla fast food veya yağlı yiyecek tüketmek, herhangi bir hastalık veya fazla hareketsiz yaşam olabilir.

Vücudun yağ dengesini düşürmek ve korumak için çeşitli çaylar, salatalar ve besin kaynakları tüketirken çoğunlukla da spora başvuruyoruz. Fakat bunun için spor tek başına yeterli olmayabilir. Vücudun yağ dengesini korumak için tükettiğimiz besinlere de dikkat etmeliyiz. En önemli yağ yakıcı besin kaynağından biri ise yoğurttur. Tek başına yağ yakıcı özelliğe sahip olan yoğurt, soda ile birleştirildiğine ortaya adeta yağlara veda edeceğimiz bu mucize etkili kür ortaya çıkıyor. Evde olan malzemelerle hazırlaması basit bir o kadar da lezzetli olan yağ yakıcı soda kürü diyet listenizin vazgeçilmezi haline gelecektir. Soda yoğurt kürünün hazırlanışı aşağıda belirtildiği gibidir.

Yağ Yaktıran Soda Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 adet sade soda
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Çeyrek limon

Hazırlanışı:

1 adet sodayı açtıktan sonra bir kaba veya bardağa döküyoruz. 2 yemek kaşığı yoğurdu öncesinde karıştırarak sıvı hale getirdikten sonra üzerine ekliyor ve limonu da ekledikten sonra karışımı hazır hale getiriyoruz. Yoğurt katıysa çok az miktar su eklenebilir. Karışım soda ile birleştirildiğinde ayran kıvamını almalıdır. İsteğe göre 1 adet sodadan 2 porsiyonluk karışım çıkabilir veya 1 porsiyon halinde tek kişi de tüketilebilir.

Soda Yoğurt Kürü Püf Noktaları

Soda yoğurt karışımımızı gece yatmadan 1 saat önce hazırlayıp tüketmemiz gerekiyor. Yemek saatinin üstünden fazla zaman geçtiği için mideyi rahatsız etmez. Yağ yakıcı özelliği daha fazla olur ve uyku öncesi gelen açlık hissini de yok etmeye yardımcı olur.

  • Tuz kullanılmadan üstüne bolca limon sıkılarak tüketilmelidir.
  • İsteğe göre haftada 3 veya 4 defa tüketilebilir. Herhangi bir mide rahatsızlığı olmayanlar her akşam tüketebilir.
  • Reflüsü veya herhangi bir kronik hastalığı olanlar ise doktoruna danışarak tüketmelidir.
  • Gece geç saatlerde tüketildiği için herhangi bir kronik hastalığı veya mide rahatsızlıkları olan bireylerde mide ağrılarına, yanmalarına sebep olabilir.
Exit mobile version