28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyetSizi kolayca zayıflatacak 5 altın kural

Sizi kolayca zayıflatacak 5 altın kural

İnsanları özellikle yaz mevsiminin yaklaşmasına yakın olduğu dönemlerde sarmakta olan plaj telaşları aslına bakarsak çözümlenemeyecek cinsten de bir problem olmamaktadır. Gereksiz olan kilolarınız ile derdiniz var ise önerilere kulak vererek kolay bir şekilde zayıflayabilirsiniz ve yine formda kalabilirsiniz. Kolayca zayıflayabileceğiniz basit ama etkili çözümleri sizler için derledik.

Güne Su İle Başlangıç Yapın

Yağ yakma olarak etkinliği çok olmasa dahi bütün gece boyunca sizler ile beraber uyumakta olan sindirim sisteminizi de uyandırabilmenin güzel yollarından biri güne su ile başlamanızdır. 1 su bardağı oda sıcaklığında su veya 1 su bardağı da ılık su içmelisiniz.

Kahvaltıyı Asla Atlamayın

İnsanlar genelde kahvaltı öğününü atlayınca kilo verebileceklerine inanmaktalar. Ancak kahvaltı geceden sabaha kadar aç kalan vücudunuzu canlandırabilme açısından ve açlıktan da yavaşlamakta olan metabolizmanızı hızlandırabilmek için en iyi yollardan biridir. 1 – 2 dilim kadar peynir, ekmek, bolca salata ile süsleyeceğiniz bir kahvaltı sofranız sizi zinde yapacaktır. “Kahvaltı için vakit hiç yok” gibi şeyler diyecekseniz eğer 1 peynirli sandviç veya yine müslili süt benzeri kahvaltılıkları da tercih etmeniz iyi olacaktır. Ancak abartmamalısınız.

Güne Ara Öğünler İle Devam Edin

Öğün atlayabilmenin kilo verme ve yine formda kalabilme unsurunda faydası olduğunu belirtenler yanılmaktalar. Bunun sebebi öğün atlamak yine metabolizmayı yavaşlatmıyor bunlara ek olarak aynı oranda kan şekerini de düşürüyor ve açlık hissi yapıyor. Başka bir öğünde aşırı dolu mide ile sofradan kalkmanıza olanak tanımaktadır. Gereksiz alınan kaloriler yine yanlış. Bu sebeple de öğün atlamayın ve 3 – 4 saatten uzun aç kalmamalısınız.

Suyu Asla Eksik Etmeyin

Özellikle de yaz zamanında terleme ile beraber olarak sıvı kaybı yaşanacağı için su tüketmenizi yükseltmelisiniz. Zayıflama zamanlarında vücudunuzda dolaşmakta olan yıkım oranlarının da atılabilmesi açısından su tüketimi oldukça önem arz eden bir unsurdur. Vücudunuzda gerçekleşmekte olan dolaşıma destek olmalısınız ve gün içerisinde 10 su bardağı kadar 3 litre kadar yani su içmelisiniz.

Mineral ve Vitaminlere Sofrada Yer Verin

Mineral ve vitaminler vücudunuzun bütün işlevlerini tam anlamıyla yerine getirebilmesiş açısından metabolizmanızın çalışabilmesi açısından önem arz ederler. Günlük olarak mineral ve vitamin ihtiyacını karşılayabilme amacı ile sofranızada bütün gıdalara yer vermelisiniz. Az yağlı etlerden, süt ürünlerine, tahıl ürünlerinden meyve ve sebzelere kadar yer vermeniz olduk.a önem arz etmektedir.

Exit mobile version