19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkBeslenmeSağlıklı kahvaltı için sabahları ne yemek gerekir?

Sağlıklı kahvaltı için sabahları ne yemek gerekir?

Sabahları genellikle hep sabit peynir, zeytin, reçel, yanına da çay gibi belli bir beslenme düzenimiz vardır ve kahvaltılarımızda biraz da geleneksel olan bu beslenme düzenini uzun yıllar pek de terk etmeyiz. Ancak yapılan araştırmalar, bilhassa sabahları kendine gelmekte zorlananlar için belli bir beslenme düzeninin bulunması gerektiğini ortaya koyuyorlar. Dolayısıyla sabahları ne yemek gerekir sorusunun cevabını sizler için araştırdık ve elimizdeki verileri paylaşmaya karar verdik.

Yulaf ezmeleri süpermarketlerde kolaylıkla bulunabiliyorlar ve sabahları hızlıca enerji elde edebilmeniz için gerekli imkanları sunuyorlar. Zira bu ürünlerin içerisindeki düşük glisemik oranları, aldığınız diğer karbonhidratların en iyi şekilde enerjiye dönüştürülmelerini sağlıyorlar. Yulaf ezmesinin uzun sürede sindirilen bir gıda olması, midenizin de daha uzun süre dolu kalmasına yardımcı oluyor.

Gün içerisinde su içmenin ne kadar önemli olduğundan herkes bahseder ancak pek az kişi sabahları kalkar kalkmaz bir bardak su içer. Her sabah kahvaltıdan önce içeceğiniz bir bardak ılık su, vücudunuzun harekete geçmesi için ona gereken sinyali gönderecektir ve beyninizle birlikte tüm organlarınız bir uyanışa geçecektir. Suyun daha az yemenize de sebep olacağını dikkate alırsak, ne kadar önemli bir öğe olduğu ortaya çıkacaktır.

Muzu gün içerisinde tüketmek her zaman önerilir fakat sabah kalktıktan sonra yiyeceğiniz bir adet muz da kan şekerinizi düzenleyecektir ve potasyum, vitamin içeriklerinden dolayı enerji elde etmenize katkıda bulunacaktır. Eğer muzu direkt olarak yemeyi sevmiyorsanız rendeden geçirebilir ve sütünüzün içerisine de katabilirsiniz.

Yiyeceğiniz bir adet greyfurt, portakal veya mandalina, sabah enerjinizi elde etmek için size güzel bir imkan sunacaktır. Eğer sabahları çay veya kahve içmiyorsanız, bu ürünleri taze sıkarak meyve suyu da yapabilir ve kahvaltının yanındaki sıvı ihtiyacınızı da karşılayabilirsiniz. Uzmanlar çay veya kahveye göre daha sağlıklı olan meyve sularını öneriyorlar ancak çok abartmamaya dikkat çünkü meyve sularında ciddi oranda şeker bulunuyor.

Yeşillik yemek ülkemizde kahvaltı için pek popüler bir tercih değil. Lakin yeşilliklerin hem doyurucu olmaları hem de bol bol suya sahip olmaları, onları sabahları kendinizi toparlamak için ideal bir hale getiriyor. Bir kaç yaprak marulu yemeden sofradan kalkmayın!

Exit mobile version