Ana SayfaSağlıkBeslenmeKolajen nedir en çok hangi besinlerde bulunur?

Kolajen nedir en çok hangi besinlerde bulunur?

Önemi son yıllarda daha da artan kolajen vücutta bağ dokusu, kemik sağlığı, eklem sağlığı ve cilt sağlığı açısından çok önemli bir gıdadır. Pekiyi kolajen en çok hangi besinlerde bulunur? İşte detaylar..

Normal şartlarda vücudun doğal yapısında olup, salgılanan kolajen madde yaşlanmaya bağlı olarak sentezlenemez ve cilt kemik ve kas sağlığı açısından, birçok rahatsızlıklara yol açarak kendini gösterir. Bunlardan bazıları; en belirgin olarak cildin gevşeyip sarkması, kırışıp buruşması olarak kendini göstermektedir. Tüm bu olumsuzlukların olmaması için 25li yaşlar ve daha çok 35. Yaşlardan sonra kolajen alımına dikkat etmek gereklidir. Vücuda daha çok doğal yöntemlerle alımına dikkat etmeliyiz. Kolajen en çok hangi gıdalarda vardır, fazla alımında vücuda ne gibi zararları vardır buna bakalım.

Kolajen En Çok Hangi Besinlerde Bulunur?

Kemik suyu

İçerisinde glisin, prolin, arjinin, gibi çok önemli etken maddeleri bulundurması sebebiyle vücutta doğal olarak üretilen kolajenin takviyesi için kemik suyu en ideal, ulaşılabilir bir yöntemdir.

Kalp damar sağlığında problem olanlar, kolletrolü olanların daha dikkatli bir şekilde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Yumurta beyazı

Yumurtanın içerisinde glisin ve prolin maddesi bulunması sebebiyle içerisinde kolajen maddesi bulundurmaktadır. Yumurtanın beyazı dıştan maske olarak kullanımı ve gün içerisinde normal tüketimi sağlanarak, gerekli olan kolajen alınmış olmaktadır.

Koyu yapraklı yeşil sebzeler

Vücutta kolajen üretiminin yeteri miktarda sağlanması için c vitaminini bol miktarda alınması gerekmektedir. Bu sebeple ıspanak, semizotu, tere, roka ve maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeleri bol bol tüketmelisiniz.

Turunçgiller

Ülkemizde bol miktarda bulunan portakal, mandalina, limon turunçgilleri bol miktarda alarak kolajen maddesinin sentezlenmesi sağlanmalıdır. Çünkü kolajen maddesinin salgılanması için başrol vitamin c vitaminidir.

Kırmızı ve mor meyveler

Çilek, ahududu, böğürtlen, karadut, yaban mersini gibi meyveler c vitamini bulundurmasından dolayı ,kolajen maddesinin doğal olarak salgılanmasına sebep olmaktadır.

Sarımsak

İçerisinde sülfür bulundurmasından dolayı kolajenin salgılanmasını salgılayan maddelerden biride sarımsaktır.

Su yosunu

İçerisinde kolajen üretimini arttıran maddeleri bulundurduğundan, kurutulmuş olarak satılan su yosununu, meyve sularına veya tatlılara ekleyerek tüketmelisiniz.

Fazla Kolajen Alımının Zararları Neler?

Her şeyde olduğu gibi fazla miktarda kolajen alımı bazı sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Gıda takviyesi olarak günde 2, 2,5 gram alınması tavsiye edilmektedir. Fazla alımında kandaki kolestrol miktarını arttırması sebebiyle, kalp damar hastalığı olanların ve kolesterolü yüksek olanların daha dikkatli kullanması tavsiye edilir.

Exit mobile version