20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKoronavirüsİngiltere koronavirüsle mücadelede halka D vitamini desteği sağlıyor

İngiltere koronavirüsle mücadelede halka D vitamini desteği sağlıyor

Dünyanın koronavirüs salgınıyla mücadelesinin sürdüğü bugünlerde İngiltere, koronavirüsle daha etkili mücadele edebilmek için halka D vitamini takviyesi verilmesi yönünde aldığı kararla dikkatleri bir anda üzerine çekti. İngiliz hükümeti tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, ortalama 2.7 milyon insana sağlanacak D vitamini takviyesinden hiçbir ücret talep edilmeyeceği ifadelerine yer verildi.

D Vitamini Eksikliği Riski Artırıyor

İngiliz hükümeti tarafından yapılan açıklamada 2,5 milyondan fazla insana hiçbir ücret talep edilmeden D vitamini desteği sağlanacağı bilgisine yer verildi. Dünyanın var gücüyle mücadele etmesine rağmen Covid-19 virüsü nedeniyle her gün on binlerce insan hayatını kaybediyor. Dünyada salgından en fazla etkilenen ülkeler arasında yer alan İngiltere’de salgınla mücadelenin kapsamı daha da genişletilerek halka D vitamini takviyesi yapılmasına karar verildi.

Bilim adamları tarafından gerçekleştirilen araştırmalar ile D vitamini eksikliğinin Covid-19 virüsü riskini artırdığının ispatlanmasından sonra İngiltere 2.7 milyon vatandaşına ücretsiz olarak D vitamini takviyesi yapacak.

Ocak Ayında Başlanacak

Ülkede ücretsiz şekilde yapılacak olan D vitamini takviyesinin Ocak ayından itibaren başlayacağı ve 4 ay süreyle geçerli olacağı ve söz konusu hizmetten desteğe gereksinimi olanların istifade edebileceği bildirildi.

Exit mobile version