Ana SayfaSağlıkBeslenmeHer gün balık yemeye başlayın ve vücudunuza neler olacağını görün

Her gün balık yemeye başlayın ve vücudunuza neler olacağını görün

Her Gün Balık Yemek Sağlıklı Mıdır?

Amerikalılar için hazırlanmış Beslenme Yönergelerine göre, yetişkinler her hafta en az 230 gr deniz ürünü tüketmelidir. Balık, bünyenin ihtiyaç duyduğu birçok besin maddesini sağlar ve mükemmel bir omega-3 yağ asidi kaynağıdır. Ama her gün balık yiyecek olursanız vücudunuz buna acaba nasıl tepki verir? Ebeveynler genellikle çocuklarına, balığın sağlıkları için yararlı olduğunu öğretirler. Ancak uzmanlar bu gıdayı haftada 3-4 kereden daha sık yemeyi tavsiye etmiyorlar. Hadi bunun sebebini öğrenelim!

Detaylar İçin Videomuza Göz Atın!

Her Gün Balık Yemek Sağlıklı Mıdır?

  • Somon, uskumru, ton balığı, alabalık, ringa balığı ve sardalya gibi balıklar yoğun omega-3 yağ asidine sahiptir. Bunlar beyninizin iyi çalışmasını sağlayan ve kalp sağlığınızı destekleyen asitlerdir.
  • Balık yediğinizde vücudunuza B2 ve D vitaminleri, magnezyum, çinko, demir, kalsiyum, fosfor ve potasyum almış olursunuz!
  • Bu hastalığın en yaygın türlerinden biri tip 1 diyabettir. Her gün balık tüketen insanların, tüketmeyenler kadar sık tip 1 diyabet hastalığına maruz kalmadığı kanıtlanmıştır.
  • Balıkta ayrıca kan dolaşımını iyileştiren doğal iltihap önleyici maddeler de bulunur. Beyniniz daha etkili çalışmaya başlar ve ruh halinizdeki değişimler düzelir.
  • Vücudunuz genellikle güneşe maruz kaldığınızda D vitamini sentezler, ancak mevsim kış ise veya daha çok iç mekanlarda zaman geçiriyorsanız, D vitamini için elinizde kalan kaynaklardan biri balık olur.
  • Ayrıca çok daha fazla balık tüketen insanların beynin duygu ve hafızadan sorumlu alanlarında daha fazla gri madde bulunduğu ortaya çıkmıştır. Gri madde, hatıraları depolayan ve bilgileri işleyen nöronlara sahip beyin dokusudur.
  • Beslenmeniz çok miktarda balık ciğeri veya balık ciğeri yağı içeriyorsa, vücudunuzda çok fazla A vitamini birikmesine sebep olabilirsiniz. Bu da ishal, bulantı, baş ağrısı ve ciltte tahrişler gibi çok rahatsız edici sonuçlara yol açabilir.
  • Her gün balık yemekle alakalı en tehlikeli şey cıva zehirlenmesidir. Cıva çevremizde doğal olarak bulunan bir maddedir.
  • Bu maddenin küçük miktarları zarar verici olmasa da özellikle küçük çocuklar ve anne karnındaki bebekler için cıvanın fazlası son derece tehlikelidir. Tek koşul, içinde yüksek derecede cıva barındıran balıkları haftada iki kereden fazla yememenizdir.
Exit mobile version