24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKoronavirüsFransa Covid-19 pozitif vaka sayısında rekor kırdı! Dünyadan koronavirüs önlemleri!

Fransa Covid-19 pozitif vaka sayısında rekor kırdı! Dünyadan koronavirüs önlemleri!

Avrupa ülkeleri arasında önemli bir yere sahip olan Fransa son 24 saat yeni vaka sayısında yeni rekor kırdı. 18 bin 746 yeni vaka ile karşı karşıya kalan Fransa, yeni tedbirler alma kararı alacak gibi duruyor.

Fransa’da Koronavirüs Yüzünden Ölenlerin Sayısı Artıyor

Yeni vaka sayısı günden güne artarken Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre son 24 saat içerisinde 80 kişi hayatını kaybetti. Covid-19 pandemisinin başladığı ilk günden bugüne toplam 32 bin 445 hayat kaybeden Fransa, son 24 saat verileri ile yeni rekor kırdı.

Yeni Vaka Sayısı Çok Korkutuyor

Fransa hükumetinin büyük korku yaşamasına neden olan yeni vaka sayısı 19 bine yaklaşırken, toplam vaka sayısı 653 bin 509 ‘u buldu.

Japonya Sınırlarını Kapatma Kararı Aldı

Koronavirüsle mücadele sürecinde başarılı ülkeler arasında yerini alan Japonya ise 150’den fazla ülke vatandaşına sınırlarını kapattı. Bu ülkeler arasında Türkiye ve Fransa da yer alıyor. Turistik gezi amaçlı seyahatlere izin verilmeyecek olan Japonya’ya son 14 gün içerisinde söz konusu ülkede bulunan Japon vatandaşlarına da karantina uygulaması yapılacak.

Japonya Turist Sayısını Sınırlandırmak İstiyor

Türk vatandaşları için de aynı uygulamanın olduğu Japonya’da kısıtlı turizm politikası uygulanmak isteniyor. 159 ülkenin içinde bulunduğu listede yer alan ülke vatandaşları resmi pasaport haricinde vize alamayacak. Japonya Büyükelçilik ve Başkonsoloslukları tarafından verilen vizeler ise durduruldu.

Güney Kore Öğrenciler İçin Siper Hazırladı

Koronavirüsle mücadele sürecinde öğrenci sağlığını düşünen Güney Kore tekli sıralarda oturttuğu öğrencilere siperlik ismini verdiği bir koruma aparatı hazırladı.

Donald Trump Son 24 Saattir Koronavirüs Belirtileri Göstermiyor

Ani bir şekilde hastaneye yatışı yapılan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump son 4 gün boyunca ateşinin olmadığını ifade ederken, son 24 saatte herhangi bir belirti göstermediğini ifadeetti. Başkan Trump hakkında detaylı takip süreci devam ediyor.

Türkiye’de Koronavirüs Tablosu

Coronavirüs ile mücadele sürecinde başarılı bir çizgi izleyen Türkiye’de son 24 saat içerisinde 56 kişi hayatını kaybederken, 1581 yeni vaka ve 1355 iyileşen hasta bulunuyor. 116 bin 608 test yapılırken virüsün başladığı günden bu yana toplam 11 milyon 160 bin 946 test yapıldığı rapor edilmiştir.

Exit mobile version