24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKoronavirüsDSÖ: Pandemiden sonraki süreç dünya için daha zorlu olacak

DSÖ: Pandemiden sonraki süreç dünya için daha zorlu olacak

Covid-19 virüsü salgınında birinci yılın dolmak üzere olduğunu ve dünyanın tünelin sonundaki ışığı nihayet gördüğünü BM Genel Kurulunda düzenlenen zirvede yaptığı konuşmada belirten Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, “Covid-19 virüsüne karşı bir aşı geliştirilmek üzere olsa da ne yazık ki yoksulluk ve açlığın bir aşısı yoktur. Pandemi sürecinin sona ermesiyle birlikte rahatlayacağını düşünen insanlığı bu süreçten sonra çok daha zorlu günler bekliyor.” diyerek önemli bir uyarıda bulundu.

Zengin ve Güçlü Ülkeler Fakir Ülkeleri Ezemez

Dünyada şu anda yaşanan aşı izdihamında zengin ve güçlü ülkelerin fakir ülkeleri ezmesine izin veremeyeceklerine değinen Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Covid-19 virüsü salgını ortaya çıkalı neredeyse bir sene olacak. Bu bir senenin sonunda tünelin sonundaki ışık daha parlak bir hal aldı. Ancak pandemi sürecinden sonra insanlık rahatlayamayacak. Çünkü insanlığı çok daha zorlu problemler bekliyor. Bu uyarımı insanlık dikkate almalıdır.” dedi.

Yoksulluğun ve Açlığın Aşısı Hiçbir Zaman Olmayacak

Covid-19 virüsü salgın sürecinin neden olduğu pandeminin küresel bir krize dönüştüğünü ifade eden Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Dünyanın şu anda içinde bulunduğu küresel krizin çözümü adil ve küresel olmaktan geçiyor. Bu ikisi olmadığı sürece küresel krize çözüm üretilemeyecektir. Herkes, şunu bilmelidir ki yoksulluk ve açlığa çözüm olabilecek bir aşı yoktur. Eşitsizliğe ve iklim değişikliğine çözüm olabilecek bir aşı yoktur.” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version