16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaDiyetDr. Ender Saraç'tan metabolizmayı hızlandıran, iştah kesen çay tarifi

Dr. Ender Saraç’tan metabolizmayı hızlandıran, iştah kesen çay tarifi

İştah kesme konusunda doğal çözümlere sahip olan nadir doktorlardan birisi olan Ender Saraç'tan metabolizmayı hızlandıran çay tarifi.

Kilo vermek isteyen insanların zorlandığı konulardan birisi sürekli olarak aldığı fazla kalorili besinlerden vazgeçememesi veya önerilen oranda azaltmakta zorluk yaşamasıdır. İnsanlar iştahı açık olduğu müddetçe sürekli olarak belirli besin gruplarını tüketebilmektedir. Haliyle kilo verme konusunda yüksek oranda sıkıntı yaşamaktadır. Bu konuda bulunan çözümler ve yapılan uygulamalar çoğu zaman yetersiz kalır. Ancak uzman doktorların önerileri dikkate alındığında kilo problemlerinin aşılmasının güç olmadığı gözlemlenmiştir. İnsanların günlük oranda alacağı besin miktarını çeşitli takviyeler ile en aza çekmesi ve sağlıklı bir şekilde kilo vermesi mümkündür. Bunun için doğru takviyeyi alması yeterli olacaktır.

Ender Saraç’tan Metabolizmayı Hızlandıran, İştah Kesen Çay

Konu hakkında detaylı çalışmalar yapan ve araştırmaları sonucunda olumlu etkiler sağlayan Prof. Dr. Ender Saraç iştah kesme konusunda doğal çözümlere sahip olan nadir doktorlardan birisidir. Televizyon programlarında da çeşitli noktalara değinen ve insanların merak ettiği konuları aydınlatan Ender Saraç birçok kilo problemi olan insanı sağlıklı bir şekilde problemlerinden arındırmıştır. Ender Saraç’ın tariflerinin hazırlanması ve uygulanması çok kolaydır. Aynı zamanda bu tarifler düzenli periyotlar ile uygulandığında olumlu sonuçlar göstermektedir. Ender Saraç’ın hem kendi resmi sitesi üzerinden hem de resmi kanallar aracılığı ile vermiş olduğu bitkisel çay tarifleri iştah kesme konusunda ideal ürünlerden birisidir.

Ender Saraç metabolizma hızlandırıcı çay tarifi:

Günlük olarak uygulanan diyet listelerine ilave olarak öğün aralarında tüketilmesi mümkün olan çeşitli çay tarifleri bulunmaktadır. Çay tariflerinin düzenli olarak uygulanması çok önemlidir. Bazı çaylar sürekli olarak tüketilemez ancak birçok tarifin iştahı yüksek oranda kestiği ve metabolizmayı hızlandırdığı doğrudur. Dr. Ender Saraç’ın önerileri doğrultusunda listelenen iştah kesici çay tarifi şu şekildedir;

Malzemeler: 

  • Ayva kabuğu,
  • 1 tutam ıhlamur,
  • 1 tatlı kaşığı mate,
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Hazırlanışı:

Cezvenin içerisine 1 kupa miktarı kadar su koyun. Suyun içerisine ıhlamur, mate, zerdeçal ve ayva kabuklarını ilave edilerek karıştırın. Cezve 1 kez fokurdayıncaya kadar kaynatın ve 6 dakika kadar demlenmeye bırakın. Hazırlanan karışım öğün aralarında tüketilebilir.

Nasıl tüketilir?

Hazırlanan çay içerisine dileyenler nane ilave edebilir. Nane ferahlık hissi vereceği gibi sindirim sistemi içinde faydalı bir bitkidir. Nane uygulamasının dinlenme aşamasında yapılması gerekir. Daha sonra ise çay tüketime hazır hale getirilir. Hazırlanan karışım günde 2 defa tüketilebilir. Öğün aralarında tüketilebileceği gibi kahvaltıdan önce ve yatmadan önce 2 kez içilerek iştah tamamen kesilir.

Özellikle gece yatmadan önce sürekli olarak atıştıran insanlar ciddi oranda kilo almaktadır. Bu tür atıştırmalıkları kesmek için hazırlanan çayın tüketilmesi yeterli olacaktır. Dr. Ender Saraç’ın çeşitli detoks tarifleri ile gün içerisinde kendinize farklı karışımlar hazırlayabilirsiniz. Ayrıca diyet listenize bu karışımları ilave edebilirsiniz.

Exit mobile version