Ana SayfaSağlıkHamilelikDoktora gitmeden evde hamilelik testi nasıl yapılır?

Doktora gitmeden evde hamilelik testi nasıl yapılır?

Teknolojinin olmadığı yıllarda hamile olup olunmadığı tıbbi testler ile öğrenilemezdi. Onun yerine deneme-yanılma yöntemi ile keşfedilmiş doğal usuller uygulanırdı. O yıllardan kalma deneyimleri günümüzde hala uygulayanlar var. Doktora gitmeden evde hamilelik testi nasıl yapılır? Hamilelik belirtileri nelerdir? İşte tüm ayrıntılar…

Hamilelik belirtileri vücuttaki hormonsal değişikleri gözlemleyerek kolayca anlaşılır. Progesteron, östrojen ve HCG olarak biline bu hormonlar doğun anına kadar görevlendirilir. En yaygın hamilelik belirtileri; göğüs ucunda koyulaşma, mide bulantısı, artmış vajina akıntısı, halsizlik, adet gecikmesi ve yemek kokusuna hassasiyettir. Sirke testi, şeker testi, karbonat ve limon testi gibi yöntemler ile evde hamilelik testi yapıldığını biliyor muydunuz? Denenmiş ve sonuç alınmış tüm testleri sizler için derledik. Buyursunlar…

Doktora Gitmeden Evde Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?

Karbonat ve Limon Testi

Küçük bir limon ikiye ayrılır ve yarısının suyu çıkarılır. Şeffaf bir bardağa idrar yapılır ve yarım limon suyu dökülür. Bu yöntemde idrarda tortular olursa gebe, olmazsa gebe değildir sonucu çıkar. Bu doğal test binlerce yıl kullanılmıştır.

Karbonat ile yapılan gebelik testinde yine şeffaf bir bardağa idrar yapılır ve üzerine 1 çay kaşığı karbonat dökülür. Bu yöntemde idrarda köpürme olursa gebelik doğrulanır.

İdrar Bekletme Testi

İdrar cam bir şişeye koyulur ve düz bir yüzeye bırakılır. Bir gün boyunca hiç dokunulmaz. Süre tamamlandıktan sonra idrarın üzerinde ince bir tabaka oluşmazsa hamilelik testi pozitif çıkmış sayılır.

Toz Şeker Testi

Bir kâsenin içine toz şeker koyulduktan sonra üzerine idrar boşaltılır. Bir süre bekledikten sonra şekerde topaklanma olursa gebe olduğu doğrulanır.

Karahindiba Testi

Birkaç adet karahindiba yaprağı güneş görmeyen bir alanda, plastik bir kaba koyulur. Öncesinde olabildiğince bol su içilerek, idrar seyreltilir. Ardından biriken idrar yaprakların üzeri kapanana kadar doldurulur. 15 dakikanın sonunda kırmızı bir tabaka belirirse hamilelik testi pozitiftir.

Sirke ve Ton Balığı Testi

Evde hamilelik testi için Norveçli balıkçıların sıklıkla yakaladığı ton balığının kullanıldığını söylersek, şaşırır mısınız? Evet, yanlış okumadınız. Ton balığı ve sirkeyi kullanarak gebelik testi yapanlar hâlâ var. Nasıl mı? Yarım çay bardağı ton balığı suyuna yarım çay bardağı sirke ilave edilir. 24 saat bekletildikten sonra idrar bu karışıma doldurulur. Açık yeşile dönen idrar rengi sonucun pozitif olduğunu bildirir.

Kırmızı Lahana Testi

Bu test cinsiyet belirlemek için yapılır. Su dolu bir tencereye yarım adet kırmızı lahana atılır ve 10 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra bir kaba alınarak aynı oranda idrar doldurulur. Renk mor kalırsa kız, pembeye dönerse erkek çocuk olduğuna inanılır.

Cezve Testi:

Hamilelik testleri arasında en ilginç test budur. İdrar cezvede kaynatılır. Köpürme olursa hamile olduğu doğrulanır.

UYARI: Yukarıda yazılı olan testlerin hiçbiri bilimsel bir veriye dayanmaz. Eskiden bugüne kadar gelen kulaktan duyma bilgilerdir. Kesin bir sonuç için doktora gitmenizi öneririz.

Evde Hamile Olduğumu Nasıl Anlarım? Belirtileri Nelerdir?

Evde hamile olduğumu nasıl anlarım, belirtileri nelerdir sorusunun cevabı gebeliğin ilk ayında ortaya çıkmaya başlar. Adet gecikmesi ilk işarettir. Ardından mide bulantıları ve yorgunluk gibi semptomlar birbirini takip eder.

Göğüs ağrısı ve şişlik

Hassaslaşan meme dokusu ağrılara neden olur. Vücutta HCG ve progesteron hormonu artar. Bu durum kan hacim seviyesini yükselttiğinden göğüs şişer ve ağrır.

Vajinal lekelenme

Çoğu gebe kadın vajinal lekelenmeyi adet lekelenmesi zanneder. Ancak adet süresinin kısa ve diğerlerinden farklı olması hamilelik belirtisidir.

Metal tat

Hamilelik belirtileri arasında yemeklerden metal tat alma hissidir. Genelde hamileliğin ilk evrelerinde görülür.

Yemek kokularına hassasiyet

Çoğu hamile kadın yemek kokularından rahatsız olur. Özellikle tavuk kokusuna karşı duyulan hassasiyet mide bulantısına kadar gider.

Göğüs ucu renginin değişmesi

Melanosit hormonunun devreye girmesinden dolayı göğüs ucu rengi değişir. Renkten sorumlu bu hücreler hamileliğin 10. haftasında fark edilir.

Sabah bulantısı:

Hamilelik semptomları ikinci haftadan itibaren çıkmaya başlar. Gebeliğin ikinci haftasında sabah bulantıları artar. Ancak günün diğer yarısında da mide bulantıları görülebilir.

Açlık hissi

Hamileliğin ilk aylarında yemek yendiği zamanlarda bile açlık hissi olması doğal bir durum kabul edilir. Bu nedenle normalden fazla yenen yemekler kilo aldırır.

Duygusallaşma

Gebe kadınlarda HCG hormon seviyesi artar. Bu durum duygu karmaşalarına neden olur. Olur, olmaz her şeye duygulanma ve alınma görülür. Bu durum hamilelik sürecini yorar.

 Bazal vücut ısısı

Yumurtlama dönemini tespit etmek için bazal vücut ısısı ölçülür. Bu ölçümde yarım derece üstü ısı iki hafta boyunca devam ederse, hamilelik tanısı konulur.

Kramp

Hamilelik döneminde yaşanan kramplar adet sancısı gibidir. İlk haftalarda artan kramplar gebeliğin işareti olabilir.

Baş ağrısı ve baş dönmesi

Hamileliğin ilk haftalarında baş ağrısı ve baş dönmesi olabilir. Bu vücuttaki hormonsal ve kan miktarındaki değişimlerden kaynaklanır.

Sıklıkla idrara çıkma

Gebeliğin ilk dönemlerinde sıklıkla idrara çıkılır. Genişleyen rahim verimli çalıştığından, atık maddeleri boşaltma ihtiyacı hisseder.

Gebelik Hesaplama Nedir?

Gebelik hesaplama, adet günlerini takip eden bir takvimdir. Bu takvim adet günlerine göre düzenlenir. Böylelikle anne adayları kaç haftalık hamile olduklarını bulurlar. Hamilelik döneminde farklı bir sorunla karşılaşmamak için alınan bu notlar, takip edilir. Sağlıklı bir hamilelik süreci için gebelik hesaplaması önerilir.

Exit mobile version