28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyetBol su içerek nasıl kilo verilir? Su ile hızlı kilo verme

Bol su içerek nasıl kilo verilir? Su ile hızlı kilo verme

Su içmenin sağlığa faydalı bir şey olduğu bir gerçek. Peki su içmenin zayıflamaya yardımcı olduğu konusu gerçeği ne kadar yansıtıyor? Bu çok önemli bir konu çünkü Türkçede “Su içsem bile yarıyor” diye bir söz var. Eğer bu söz bir gerçekse suyun zayıflatma özelliğinin aksine kilo aldırma özelliği olmalıydı.

Yapılan araştırmalar ve çeşitli denemeler sonucu gösteriyor ki su içmenin zayıflama ile bir ilişkisi var. Yani yeterince su içen birisi, az su içen birisine göre çok daha kolay kilo verebiliyor. Bunun temelinde yine insan biyolojisi yer alıyor. Su içerek kilo vermek konusundaki detaylar da burada saklı. Suyun zayıflatma noktasında birden çok yararı var.

Su Tokluk Veriyor, Daha Az Acıkıyorsunuz

Su, içtiğiniz zaman sahip olduğu hacim nedeniyle midenizi dolu tutuyor. Aslında su midede çok fazla beklemiyor bile. Fakat beynimiz, içtiğimiz suyu bir besin olarak algıladığı için açlık hissinde ciddi bir düşüş sağlıyor. Böylece daha az acıkıyorsunuz.

Kilo vermek için yemek yemeyi biraz azaltmak gerekiyor. Bu noktada su içtiğiniz zaman tokluk hissi vereceği için daha az yemek ihtiyacı hissedersiniz. Daha az yemek yediğinizde de kilo vermeye başlarsınız. Sadece içtiğiniz su miktarını 2 katına çıkartarak, su içerek kilo vermek konusundaki hızınızı yükseltebilirsiniz. Kilo vermek için su içmek bu açıdan oldukça mantıklı bir seçenek gibi gözüküyor. Fakat iş bunla da kalmıyor.

Su Metabolizmayı Hızlandırıyor

İçtiğiniz su, midede belirli bir yer kaplıyor, beyniniz içtiğiniz suyu bir besin olarak değerlendiriyor. Durum böyle olunca metabolizma, aldığınız besinleri öğütmek için hızlanmaya başlıyor. Suyun öğütülmeye ihtiyacı olmadığı için de midenizdeki yiyecekler çok daha hızlı öğütülüyor ve size kilo yapmasına izin vermiyor. Bu yolla su içerek kilo vermek gerçekten etkili sonuçlara imza atabiliyor.

Yeşil çay gibi zayıflama sürecinde içilen içeceklerin temel kullanım sebebi, metabolizmayı hızlandırmasıdır. Sadece su içerek de bunu sağlayabildiğinize göre bol su içerek metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye başlayabilirsiniz.

Çoğu Zaman Açlık Hissi, Bir Yanılgıdan İbaret

Gün boyu yemek yemediğinizde açlık hissi duyarsınız. Bu normal bir şeydir ve sadece su içerek bu açlık hissini bastıramazsınız. Fakat gün içinde yeterince yemek yediğinizde aniden gelen açlık hissi, genellikle yanlış bir sinyaldir. Vücut susadığı zaman, bazen açlık hissi verebiliyor. Bu durumda, ani gelen açlık hissinizi su içerek yok edebilirsiniz.  Bol su içmek, bu tür yanlış sinyallerinden önüne geçiyor. Su içerek kilo vermek buradan doğrudan bir müdahalede bulunmasa da dolaylı yoldan kilo vermenizi sağlar.

Acıktığınızda su içerek açlık hissini yok etme fikri her zaman işe yaramayabilir. Eğer açlık hissiniz devam ederse bir şeyler atıştırmanız kilo vermek konusunda çok daha yararlı olacaktır. Çünkü boş midede metabolizma yavaşlar. Metabolizma yavaşladığı için de yağ yakımınız azalır. Tüm gün boş yere aç kalmış olursunuz. Bunun yerine sağlıklı atıştırmalıklar ile midenizi çalıştırabilirsiniz.

Sağlığınız İçin Çok Önemli

Özellikle kilo vermek aşamasında, yaptığınız diyet ile birlikte midenizi çok fazla ihmal ediyorsunuz. Durum böyleyken almanız gereken vitamin ve minerallerden eksik kalıyorsunuz. Bunun önüne geçebilmek için, bol su içerek en azından sağlık durumunuzu daha iyi hale getirebilirsiniz. Su içerek kilo vermek için sağlıklı bir vücuda ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

Kendinizi Daha Enerjik Hissedersiniz

Su içmenin insana enerji verdiğini öğrendiğinizde belki çok şaşırmayacaksınız fakat enerjiniz tükendiği zamanlarda su içtiğinizde, size verdiği enerji konusunda hayrete düşeceksiniz. Enerjiniz tükendiğinde, çikolataya hücum etmek yerine su içerek enerjinizi geri toplayabilirsiniz. Bol su içmek, enerji açısından gözle görünür etkiler veriyor.

Enerjinizin olması demek, daha fazla hareket edebilmeniz demektir. Siz hareket ettikçe kalori harcarsınız ve yağ yakarsınız. Dolayısı ile size kilo vermek konusunda bir diğer desteği de size enerji vererek sağlıyor.

Tüm bunlar gösteriyor ki su içerek kilo vermek genellikle dolaylı yollardan sağladıkları sayesinde çok daha mümkün hale geliyor. Kilo vermek için yemeyi tamamen kesmek, çok ciddi oranda azaltmak da olumsuz etkilere sebep oluyor. Kilo verirken yapacağınız diyette, günlük ihtiyacınız olan besini aldığınızdan emin olun. Bununla beraber su içmek sağlık problemlerinin önüne geçmenizde çok ciddi yararlar sağlar. Bu sayede kilo verirken sağlığınızı da koruyabilirsiniz.

Exit mobile version