19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlık PersoneliAdli Tıp Kurumu personel alımı 2020

Adli Tıp Kurumu personel alımı 2020

Adli Tıp Kurumu personel alımı 2020 başvurusu başladı. Adli Tıp Kurumu gerekli gördüğü bölümlerde belirli sayılarda personel istihdam edecek. İstihdam edilecek gerekli personel sayıları şöyle;

  • Veri hazırlama ve kontrol işletmeni: 24 personel
  • Kimyager: 4 personel
  • Laborant: 9 personel
  • Sağlık teknikeri: 18 personel
  • Tekniker: 3 personel
  • Aşçı: 2 personel

Olmak üzere 60 personel kadrosu açılmıştır.

Adli Tıp Kurumu Başvuru Şartları Nelerdir?

Adli Tıp Kurumuna personel olarak girmek isteyen kişiler öncelikle bazı şartları yerine getirmek zorundadırlar. Bu şartlar Adli Tıp Kurumu tarafından işe alacağı kişilerde gerekli gördüğü şartlardır. Bu şartlara sahip olmayan kişilerin başvuruları değerlendirme dahilinde olmayacaktır. Adli tıp kurumu personel alımı 2020 için gerekli belgeler, şartlar ve tarihi ise şöyledir;

Adli tıp kurumu personel alımı için yapılacak olan sözlü sınav vardır ve sonuca göre alımı kararlaştırılmaktadır.

Adli tıp kurumunun yapacağı sözlü sınavın şartlarından biri ise 2018 yılında KPSS sınavına giren kişilerin 70 ve üzeri puan almasıdır.

Personel alımı için yapılacak sözlü sınav için merkezi sınavda alınan puan göz önünde bulundurularak yüksek puanlardan bütün kadrolar için istenilen rakamdan 10 katı kişi çağrılacaktır.

Adli tıp kurumu personel alımı için başvuruda bulunanların ise genel şartlardaki şartlara uygun olması gerekmektedir.

Adli tıp kurumu personel alımı sözlü sınavı için genel şartlar ise şöyledir;

  • Türkiye Cumhuriyeti’ne ait bir vatandaş olmak.
  • Son başvuru gününe kadar başvuru yapılmış olmalı ve belirtilen yaş sınırlamasına dikkat edilmelidir.
  • Askerlik çağı gelmiş kişilerin askerliğini yapmış olması gerekmektedir. Ya da askerliğin geçerli bir mazeretten ertelenmiş olması gerekmektedir. Veya askerlik ile alaka olmamalıdır.
  • Başvuruda bulunan kişinin üzerine ait suç bulunmaması gerekmektedir.
  • Kişinin aklı dengesi yerinde olmalı işini sürdürebilecek kişilikte bulunmalıdır.
  • Başvuruda bulunacak kişi Kamu haklarından eksik olmamalıdır.
  • Kişinin Eğitim seviyesinin istenilen düzeyde olması gerekmektedir.

Adli Tıp Kurumu Personel Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru adli tıp kurumun resmi İnternet sitesi tarafından yapılmalıdır. Başvuru yapacak kişiye ait başvuru için KPSS belgesi, fotoğraf ve diplomanın gerekmesinden dolayı belgelerin fotoğrafı ya da PDF halinde gönderilmesi gerekmektedir.

Başvuruyu eksiksiz bir şekilde tamamlayan kişilere resmi İnternet sitesi tarafından kayıt numarası verilecektir. Başvuru tarihi ise 7 Eylül 2020 saat 10.00 da başlamaktadır. 18 Eylül 2020 saat 17.00 da sona ermektedir. Başvuru zamanının sona ermesi durumunda adayların geç başvuru imkânı bulunmayacaktır. Bu yüzden başvuru tarihleri konusunda dikkatli olunması önemli bir konu olmaktadır.

Başvuru yapanların KPSS sonuçları değerlendirilmesi sonrasında yüksek puanlı kişiler göz önünde bulundurulacaktır. Kabul edilen kişiler ise Adli Tıp Kurumu personel alımı için sözlü sınava girmeye hak kazanacaklardır. Başvuruda bulunan kişilerin teslim ettiği evrakların eksik olması ve gerçek olmaması durumunda başvuruları iptal edilecektir ve hukuki işlem başlatılacaktır. Başvuru sonuçları adli tıp kurumunun resmi İnternet sitesi tarafından açıklanacaktır.

Başvurusu kabul edilen kişilerin sözlü sınav yeri İstanbul Bahçelievler’de bulunan adli tıp kurumu merkezinde gerçekleşecektir. Sözlü sınav aşamasını da geçen kişiler Adli Tıp Kurumu tarafından gerekli görülen yerlerde personel olarak istihdam edileceklerdir.

Exit mobile version