27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaDiyetZorlanmadan kilo vermenin kolay 10 yolu

Zorlanmadan kilo vermenin kolay 10 yolu

Yaşam tarzınızda yapacağınız basit değişiklikler ile zorlanamadan kilo vermenizi sağlayacak 10 öneriyi sizler için derledik.

Kilo vermek, illa ki spor salonlarında ter dökmekle ve yediklerinizi kısmakla başarılacak bir iş değildir. Zorlanmadan kilo vermenin bazı püf noktaları vardır. Bunun için sizin yapacağınız şey, sabırlı olmak ve bu yazıdaki önerileri uygulamaktır. Kilo alırken kiloları bir günde almadınız ve bunları 1 günde veremezsiniz. Her şey, kötü beslenme alışkanlıklarınızla gelişti ve bu gün istenmeyen duruma geldi. Şimdi, beslenme tarzında yapılacak küçük ve etkili değişimlerle, zorlanmadan kilo vermenin zamanı geldi.

İşte Zorlanmadan Sağlıklı Kilo Vermek İçin 10 Adım

  • Her sabah aç karnına su için,
  • Yiyeceklerinizi değiştirin,
  • Bitter çikolata tüketin,
  • Azar azar yiyin ama mahrum kalmayın,
  • Yürüyüş yolunuzu uzatın,
  • Kahvenizi ve çayınızı şekersiz için,
  • Ne olursa olsun aç kalmayın,
  • Protein ve lifli gıdalar tüketin,
  • Uykunuzu tam alın,
  • Meditasyon yapın.

Her sabah aç karnına su için:

Hem böbrekleriniz için hem de genel metabolizma için her sabah bir bardak ılık su içmeyi alışkanlık haline getirin. Böbrek rahatsızlıklarınız azalacak, yavaş yavaş cildinizin parlaklaştığını göreceksiniz. Yağlarınız azar azar erimeye başlayacak.

Yiyeceklerinizi değiştirin:

Bu güne kadar edindiğiniz beslenme alışkanlığı yanlıştı, sonuçları size fazla kilo olarak geri döndü. O halde canınızı sıkmadan, beslenme alışkanlıklarınızı değiştirin. Size neyin çok kilo aldırdığını biliyorsunuz, onu hayatınızdan çıkarın.

Bitter çikolata tüketin:

Rafine şeker en büyük düşmanınızdır, bitter çikolata, rafine şekerin yerine geçebilecek daha lezzetli ve sağlıklı besinlerden biridir. Kendinizi şımartın ve canınız tatlı istediğinde, bir parça bitter çikolata gömün.

Azar azar yiyin ama mahrum kalmayın:

Bir şeye açlık hissederseniz, onu misli ile elde etmek için enerji biriktirirsiniz. Her şey için bu kural geçerlidir. O halde aç kalarak, çok yemek yemenin önünü açmayın. Canınız ne isterse, sadece bir parça yiyebilirsiniz. Kendinizi frenleyin.

Yürüyüş yolunuzu uzatın:

Yürüme mesafenizi ne kadar uzatırsanız, attığınız her adım, sizi hayal ettiğiniz güzel vücuda daha da yaklaştıracak. Bu düşünce ile yolunuzu uzatın ve yürümekten çekinmeyin. Güzel havaları fırsat olarak görün.

Kahvenizi ve çayınızı şekersiz için:

Kahve ve çay, tiryakiler için vazgeçilmezdir. Ancak şekerli içilirse en büyük zararı da bu keyif araçları verir. Çayı ve kahveyi şekersiz için, daha lezzetli olduklarını en geç 1 hafta içinde anlayacaksınız.

Ne olursa olsun aç kalmayın:

Yemek konusunda zaafı olanlar, bu maddeyi dikkate almalıdır. Yemek yemekten çok hoşlananların, kesinlikle aç kalmamasını öneriyoruz. Eğer aç kalırlarsa, bir sonraki öğünde normalin 2 katı yiyecek tüketme riskleri her zaman vardır.

Protein ve lifli gıdalar tüketin:

Lifler kuruyemişlerde, sebzelerde ve meyvelerde; baklagillerde bol bol var. Protein ise et süt ve tabi yumurtada bolca bulunur. Az olmak kaydı ile protein ve çok olmak kaydı ile bol bol sebze tüketin.

Uykunuzu tam alın:

Uykusuzluk, daha çok çay sigara ve atıştırma için zaman yaratmaya yol açar. Düzenli uyku ise vücudun kendini resetlemesi için gereklidir. Kilo vermek için güce, güç için düzenli uykuya ihtiyacınız var.

Meditasyon yapın:

Meditasyon, dünyada ve bu hayatta, yemekten daha önemli şeyler olduğunu hatırlatmak için yapılır. Günde 20 dakika loş bir alanda yalnız başınıza kalın ve iç aleminizi tanımak için gayret gösterin.

Exit mobile version