Ana SayfaDiyetDiyette yatmadan önce gece ne yenir?

Diyette yatmadan önce gece ne yenir?

Yatmadan önce yemek yenmemesi gerektiği bir gerçek. Ancak bazı kadın ve erkekler, gece yarısı acıkma derdinden mustaripler ve bilhassa erken saatlerde akşam yemeklerini yiyenler, geceleri açlık hissederek uykularından uyanabiliyorlar. Dolayısıyla illa ki yatmadan önce ne yiyebilirim?, diyette yatmadan önce gece ne yenir? sorularını kendine soranlar için bir kaç cevap hazırladık. Fakat bunun eni konu bir yemek yiyebileceğiniz anlamına geldiğini de düşünmeyin, zira genel olarak hafif atıştırmalıklardan bahsediyoruz.

Yatmadan önce yemek, maalesef vücudumuzun kendini kapatması gereken ve dinlenmesi gereken dönemde, sindirimle uğraşmasına sebep oluyor ve sabahları zor uyanmaya neden oluyor. Bunun yanında uyurken düşük enerji kullanımının olması, maalesef yemeklerdeki kalorilerin hepsinin yağlara doğru dönüşmesine neden oluyor. Dolayısıyla sizlere izin verdiğimiz besinleri nasılsa izin var diyerek abartarak tüketmeyin.

Diyette Yatmadan Önce Gece Ne Yenir?

Açlığınızı bastırmak için muz yiyin

Muz meyvesi, doyurucu olması sayesinde sadece bir tane yeseniz bile geceleyin acıkmanızın önüne geçecektir. Tek bir muzun sizi sabaha kadar idare etmesi mümkün ancak isterseniz iki tane de yiyebilirsiniz. İçeriğindeki sindirimi düzenleyici maddeler sayesinde sabahları tuvalete de daha kolay bir şekilde çıkmanızı sağlayacaktır. Muzun mideyi koruyucu etkisi ise bilhassa geceleri mide sorunlarından dolayı rahatsız olanlara yardımcı olacaktır.

Yağsız tavuk etini tercih edin

Tavuk eti, ufak bir atıştırmalık olarak ideal besinler arasında. Ancak yağlı olmaması için tercihen göğüs etini tercih edebilir, onu yağda değil fırında yahut haşlayarak hazırlayabilirsiniz. Protein bakımından zengin olan tavuk eti, hem açlığınızı bastıracaktır hem de vücudunuzun geceleri yapım aşamasında kullandığı proteinlerden faydalanmanıza yardımcı olacaktır.

Probiyotik yoğurtlar tüketin

Son dönemlerde giderek popüler hale gelen probiyotik yoğurtlar da gece bir miktar yenebilecekler arasında fakat dilerseniz bildiğimiz geleneksel yoğurdu da tüketebilirsiniz. Yoğurdun sindirim sistemini düzenleyici etkilerinin yanında hafiften bir uyku vermesi, geceleri daha rahat atlatmanıza yardımcı olacak. Yoğurdun içindeki kalsiyumun kemik ve zihin üzerinde güzel etkilerinin olduğunu da belirtelim.

Süt ürünleri yiyin

Süt ürünlerinin hafif olmaları, bilhassa yağsız peynirlerin de yatmadan önce iyi bir tercih olmalarını sağlıyor. Yağsız ve sert peynirler sayesinde geceyi tok bir şekilde atlatabilirsiniz. Fakat peynirin boyutunu abartmamalı ve yanında ekmek yememelisiniz. Hatta yatmadan önce hiç bir şekilde hamur işi ürün tüketmemeli, vücudunuzun fazla karbonhidrata ulaşmasına engel olmalısınız.

Exit mobile version