Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerYatmadan önce kulağınıza bir diş sarımsak koyarsanız, etkisine şaşıracaksınız!

Yatmadan önce kulağınıza bir diş sarımsak koyarsanız, etkisine şaşıracaksınız!

Dünya genelinde özellikle kokusu sebebiyle çok sayıda kişi tarafından sevilmeyen sarımsak doğal bir antibiyotiktir. Antik zamanlardan beri kullanılan sarımsak tedavi açısından yaygın bir kullanıma sahiptir. Birçok hastalığa harika ve doğal bir çözüm olan sarımsağın bugün mucize sonuçlar verecek kullanım alanlarından bahsedeceğiz.

Uzun süre bilgisayar ekranının önünde oturarak çalışan kişilerin sağlık sorunları yaşamaları kaçınılmazdır ve fast food tüketimi arttıkça kronik hastalıklara daha yatkın hale gelirler. Bu gibi durumlarda, çare olarak başvurulan çeşitli çözünür ilaçların pek faydası yoktur ve bu ilaçların bazı yan etkileri vardır. Peki sarımsağın günlük olarak yaşadığınız bazı sorunlara çözüm olabileceğiniz söylesek ne derdiniz? Garip geliyor, değil mi? Ama bu gerçek.

Kulaklarınıza bir diş sarımsak koyup gece boyunca uyursanız, bu uygulama birçok sorununuzu ortadan kaldıracaktır. Sarımsak, Hindistan gibi ülkelerde yüzyıllardır yaygın olarak kullanılmaktadır ve birçok hastalığı tedavi ettiği tecrübe edilmiştir. Sarımsak öğütülmüş, sıkılmış, çiğ vb. şekillerde kullanılabilir ancak birçok insan sarımsağı bütün veya çiğ yemenin sağlığa faydalarından oldukça habersizdir.

İşte Sarımsağın Sağlığınız İçin Şaşırtıcı Faydaları

Kulak ağrısını dindirir:

Kulak ağrısı en rahatsız edici ve ağrılı hastalıklardan birisidir. Sarımsak, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir, bu nedenle kulak hastalıklarının ana nedeni olan bakteriyel hastalıkların tedavisinde çok faydalıdır. Kulak enfeksiyonlarını tedavi etmek için diş sarımsağı ezin. Sonra ince bir tülbente sarın ve kulaklarınızın üstüne koyun. Ertesi sabah kulak ağrılarınız geçecek ve kendinizi her zamanki gibi sağlıklı hissedeceksiniz.

Baş ağrısına iyi gelir:

Sarımsak, birçok baş ağrısına neden olan etkileri ortadan kaldırabilir ve baş ağrısına karşı çok etkili olduğu söylenir. Birkaç sarımsak dişini doğrayın (çok fazla kesmeyin ve ezmeyin) ve doğrudan kulağınızın üstüne koyun. Bundan sonra, sonuç almak için oturabilir veya uzanıp en azından biraz uyuyabilirsiniz. Uyandığınızda, baş ağrınız muhtemelen geçecektir.

Ateşi düşürür:

Ateşiniz var ve doktora gitmek istemiyor musunuz? Panik yapmayın. Sadece dolabınızda sarımsak olup olmadığını kontrol edin, eğer varsa, en iyi ilaca sahipsiniz demektir. Sarımsak, çocuğunuzun ateşi olduğunda da vücut ısısını düşürmenize yardımcı olur. Bu yüzden ateş yükselmesinde bir diş sarımsak alın ve elma sirkesine koyun. Sonra sarımsağı ateşi olan kişinin ayaklarına ve kulaklarına koyun ve kısa süre sonra ateşin düştüğünü fark edeceksiniz.

Soğuk algınlığı ve griple mücadeleye yardımcı olur:

Sarımsak aynı zamanda antibakteriyel özelliklere sahiptir, bu nedenle soğuk algınlığı ve gribe karşı iyi bir antibakteriyel etkiye sahiptir. Kulağınıza sarımsak koyarak burun akıntısı ile savaşabilirsiniz. Bu nedenle bu yöntemi kullanmak için kulağınıza bir diş sarımsak koyun ve gece boyunca kulağınızda bekletin. Sabah kalkınca vücudunuzu dün geceden daha iyi ve daha hafif olduğunu hissedeceksiniz.

Yüksek tansiyonu düşürür:

Yüksek tansiyon sorununuz varsa sarımsak size yardımcı olabilir. Çok eski zamanlardan beri, insanlar sarımsak yardımıyla yüksek tansiyonla mücadele etmişlerdir. Sarımsağın yatıştırıcı etkisi vardır ve kan basıncını düşürür. Yüksek tansiyonla savaşmanın en iyi yolu sarımsak kullanmaktır.

Rahat uyumaya yardımcı olur:

Uykusuzluk çekiyorsanız veya herhangi bir nedenle uyuyamıyorsanız, uyku hapı almayın. Kulağınıza bir diş sarımsak koyun. Araştırmacılar sarımsağın faydalarını keşfetmeden önce bile, Hindistan’da yatmadan önce kulaklara veya yastığın altına sarımsak koymak yaygındı. Bunun beyin üzerinde sakinleştirici bir etkisi olduğuna ve daha iyi uyumasını sağladığına inanıyorlardı.

Stresi azaltır:

Günlük yoğun çalışma temposu ile iş yerlerinde stres yaygındır. İş yükü arttıkça stres artar ve iş ile özel yaşam arasında sınır çizmek giderek zorlaşır. Bu durumda kulağınıza bir diş sarımsak koyun veya sarımsak suyu damlatın. Bu zihninizi sakinleştirecek ve size daha fazla huzur verecektir.

İşitme duyusunu geliştirir:

İnsanlar yaşlandıklarında işitme duyuları azalır. Günümüzde yaşlılara ve doğuştan işitme kaybı olan kişilere yardımcı olmak için çeşitli işitme cihazları üretildi, ancak geçmişte işitme kaybı olanlara yatmadan önce kulaklarına sarımsak veya 4-5 damla sarımsak suyu kullandırılırdı. Sarımsak ve sarımsak suyu çeşitli enfeksiyonlar ve bakterilerle savaşarak kulağın duyma yetisini geliştirir ve bu enfeksiyonlar işitme kaybının ana nedenidir.

Mantar ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur:

Daha önce de belirtildiği gibi, sarımsak çeşitli anti-enfektif özelliklere sahiptir. Sarımsak, zamanında tedavi edilmezse sağırlığa yol açabilecek tehlikeli ve ciddi bir sorun olan mantar enfeksiyonlarıyla mücadelede de önemli bir rol oynar. Bu nedenle enfeksiyonu kontrol altına almak için, özellikle mantar enfeksiyonunu kontrol altına almak için, gece 1 diş sarımsağı kulaklarınıza koyun: bu süre zarfında sarımsak suyu bakterileri öldürerek kulaklarınızı temizler ve dezenfekte tutar. Bunlar, kulaklarınızda sarımsak kullanmanın birçok önemli faydasından sadece birkaçı. Kendinize bu doğal tedavi yollarını uygulayarak sağlıklı ve zinde kalabilirsiniz.

Diş ağrısı için sarımsak:

2 diş sarımsağı ezip ağrıyan dişinizin üzerine koyun ve dişinizi iyice sıkın. Yaklaşık 15 dakika boyunca bekleyin. Sarımsaktan dolayı ağzınız biraz acır fakat sakın sarımsakları çıkarmayın. 15 dakikanın sonunda ağzınızı ılık suyla çalkalayın. İltihap sebebiyle oluşan diş ağrısını sarımsak kısa sürede yok edecektir.

Uyarı:

Kulaklarınıza sarımsak koymadan önce herhangi bir sarımsak alerjiniz olmadığından emin olun. Bunu yapmak için elinize bir diş sarımsak koyun ve batma, kaşıntı veya kızarıklık gibi herhangi bir değişiklik olup olmadığına bakın. Bu semptomlardan herhangi biri ortaya çıkarsa, kulaklarınıza sarımsak uygulamayı bırakın. Yukarıdaki yöntemlerden birinin kullanılıp kullanılamayacağını tartışmak için uygun bir profesyonele danışmak iyi bir fikirdir. Sarımsak doğal bir besin olmasına ve binlerce yıldır kullanılmasına rağmen, herhangi bir şey yapmadan önce doktorunuza danışmanız daha güvenlidir.

Kaynak: https://news.xopom.com/216046/

Exit mobile version