25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıYaşlanmayı durduran, cildi porselen gibi parlatan maske tarifi

Yaşlanmayı durduran, cildi porselen gibi parlatan maske tarifi

Kırışıklık kremini at! Bunun yerine, doğal yaşlanma karşıtı çözümler için mutfağınıza bakın. İşte bilmediğiniz en iyi 9 mutfak yıldızını listeliyoruz.

9 Doğal Yaşlanma Karşıtı İpucu

1. Yeşil Çay

Yeşil çayın etkili bir zayıflama çözümü olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte, yeşil çayın, kırışıklıklarla savaşmaya yardımcı olan ve hücre yenilenmesini artıran EGCG olarak bilinen antioksidanlar açısından zengin olduğunu bilmiyor olabilirsiniz.

Nasıl kullanılır?

Bir fincan yeşil çayı orta ateşte demleyin, ısınmasını bekleyin. Bir yüz bezini ıslatın ve gözlerinizin üzerine koyun. Isı gözenekleri açacak ve çay cildinize nüfuz edecektir. Doğal yaşlanma karşıtı özellikleri, yüzünüzün geri kalanını da tedavi ederken göz altındaki torbaların sönmesine yardımcı olur.

2. Zencefil

Ortak bir mutfak malzemesi olan zencefil, kolajen yıkımına karşı koruma sağladığı kanıtlanmış olan gingerol olarak bilinen bir antioksidan bakımından zengindir.

Nasıl kullanılır?

Cildinize maksimum yaşlanma karşıtı faydalar için güne bir fincan sıcak çay rendelenmiş zencefil ve bir tutam bal ile başlayın.

3. Muz

Bir muzun sizi kahvaltıda doyurmaktan daha fazlasını yapabilir. Ayrıca cildin yaşlanmasını engellediği bilinen kolajen üretimini arttırdığı da bilinmektedir.

Kullanım Şekli?

Muzlu kırışık önleyici yüz maskesi yapmak için olgun bir muz alın ve balla karıştırın. Yüzünüze uygulayın. Kurumasına izin verin. Ilık suyla yıkayın ve 4 hafta boyunca cildinizdeki sıkılığı fark edin.

4. Zeytinyağı Zeytinyağının

Doğal yaşlanma karşıtı özellikleri, içindeki polifenollere ve oleik asitten kaynaklanmaktadır. Tekli doymamış yağlar ve B ve D Vitaminleri ile güçlendirilmiş, sadece yeni kırışıklıkların ortaya çıkmasını engellemekle kalmaz, aynı zamanda mevcut kırışıklıkları da giderir.

Kullanım Şekli?

1 kaşık zeytinyağı ile bir kaşık limon suyunu karıştırıp yüzünüze uygulayın. 10 dakika bekletin ve yıkayın. Bu, kırışıklıkların görünümünü önlemenize yardımcı olacaktır.

5. Limon Suyu

Limon suyu, ölü cilt hücrelerinin katmanını soymaya yardımcı olan doğal yaşlanma karşıtı tedavilerde yaygın bir bileşen olan alfa hidroksi asit içerir.

Nasıl kullanılır?

Elleriniz için peeling etkisi yaratmak için limon suyunu şeker kristalleriyle karıştırın. Unutmayın, elleriniz yüzünüzden daha hızlı yaşlanır.

6. Avokado

Bu süper meyve kuru cilde uygulandığında cildin yağlanmasına yardımcı olur. A, D ve E gibi yüksek yağ ve vitamin seviyeleri cildin nemi korumasına ve yaşlanma karşıtı olarak çalışmasına yardımcı olur.

Nasıl kullanılır?

Meyveyi diyetinizin bir parçası olarak mümkün olduğunca sık ekleyin.

7. Aloe vera

Cildin erik kalmasına yardımcı olan beta-karoten ve Vitamin C ve E ile güçlendirilmiş bu bileşen, doğal yaşlanma karşıtı iksirlerin çoğunda düzenli olarak bulunur.

Nasıl kullanılır?

Bir aloe vera yaprağını kesip soyun ve içindeki jeli açığa çıkarın, ardından cilde uygulayın. Ayrıca haftada iki kez küçük bir bardak doğal aloe vera suyu için.

8. Salatalık

Yüksek su içeriği ve magnezyum, potasyum, A ve E vitaminleri gibi besinlerle dolu olan salatalık, kan dolaşımını ve iyileşmeyi teşvik ederek göz çevresindeki kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur ve parlak bir cilt sağlar.

Nasıl kullanılır?

Depuff için gözlerinizin üzerine salatalık dilimleri yerleştirin. Ayrıca bir salatalığın suyunu sıkabilir ve birkaç damla bal ekleyerek yatıştırıcı, nemlendirici bir yüz maskesi yapabilirsiniz.

9. Portakal

Doğal bir parlatıcı olan C Vitamini ile güçlendirilmiş turunçgiller, yaşlanmayı uzak tutmak için harika bir yol olabilir. Yüzünüzde görünebilecek toksinleri ve kirleri çıkararak sizi içten dışa temizlemeye yardımcı olurlar.

Nasıl kullanılır?

Daha fazla fayda için yulaf ezmesi ve bal ile hazırlanmış bir yüz paketinde bir dilim portakal kullanın. Ya da bir parça pamuğu bir kase ev yapımı portakal suyuna batırın, onunla yüzünüzü silin ve bir süre sonra parlaklığı fark edin. 

Yaşlanmayı Durduran Havuç Maskesi Tarifi Videomuzda

Yaşlanmayı durdurarak cildi parlatan ve porselen gibi bir cilde sahip olmanıza yardımcı olacak havuç maskesi tarifini videomuzda

Exit mobile version