28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıVücut sıkılaştırma yolları neler? En İyi sıkılaştırıcı 5 yöntem!

Vücut sıkılaştırma yolları neler? En İyi sıkılaştırıcı 5 yöntem!

Evde uygulayabileceğiniz vücut sıkılaştırma yolları bir hayli fazladır. Özellikle sporsuz diyet yaparak hızla kilo verme ve doğum yapma gibi durumlardan sonra cilt kendini saldığı için kötü bir görünüm ortaya çıkar. Bu nedenle kilo verdikten sonra fit görünmek için vücut sıkılaştırıcı yöntemleri uygulamanızda fayda vardır. Fakat cilt sıkılaştırma tek bir yolla olacak iş değildir. Losyon kullanmak, egzersiz yapmak ve diğer önerilerle birlikte bir grup oluşturup uygulamalısınız. Sadece vücut sıkılaştırıcı kremleri kullanayım vücudum sıkılaşsın diye bir düşünceye kapılmayın. Çünkü eksik uygulama olur. Sabırlı ve azimli olmak gerekir. Elbette 5-10 günde mucize beklememek gerekir.

En İyi Vücut Sıkılaştırma Yolları

1- Vücut sıkılaştırıcı yöntemler arasında en etkili olanlardan biri losyon kullanmaktır. Jel veya yağ şeklinde bulabileceğiniz vücut sıkılaştırıcı losyonlar, zamanla sarkan ya da sarkmaya meyilli olan bölgelerin sıkılaşmasında etkilidir. Cildinizin daha sıkı bir görünüşe kavuşmasını istiyorsanız, losyonu düzenli bir şekilde kullanmalısınız. Ayrıca losyon alırken bitkisel içerikli olanları seçmenizde fayda vardır.

2- Kalojen adı verilen dokunun zayıflaması deride gevşeme, buruşma ve sarkmaya neden olmaktadır. Bu durumun önüne geçmek için yazları havuzda değil, denizde vakit geçirmelisiniz. Çünkü tuzlu deniz suyu bilim adamlarının araştırmalarına göre kan dolaşımını hızlandırıp daha sıkı bir vücuda sahip olunmasını sağlıyor. Aksine klorlu havuz suları da vücudu gevşetiyor.

3- Vücudu sıkılaştırma yollarından bir diğeri egzersiz yapmaktır. Fit bir vücuda sahip olmak istiyorsanız egzersiz yapmak şarttır. Özellikle reverse lunge, plank, jump, lunge ve push up hareketleri vücudunuzun birçok kasını etkin bir şekilde çalıştırarak, sarkan bölgelerin çok çabuk sıkılaşmasına yardımcı olacaktır.

4- Hint yağı kullanmak vücut sıkılaştırma için oldukça etkilidir. Hint yağına bir miktar limon suyu ve bir miktar lavanta yağı eklenerek vücuda uygulanır.

5- Vücut sıkılaştırıcı bitkisel tarif uygulamak isteyenler;

  • 2 yemek kaşığı çilek yağı
  • 2 yemek kaşığı portakal yağı
  • 2 yemek kaşığı kayısı yağı
  • 1 tatlı kaşığı kantaron
  • 1 tatlı kaşığı yasemin yağı
  • 2 çay kaşığı avakado yağı
  • 2 çay kaşığı susam yağı

Bu malzemeleri karıştırarak, sarkmalara karşı etkili bir krem yapabilirler. Kremin 10 gün serin bir yerde beklemesi ve daha sonra vücuda düzenli periyotlarla uygulanması gerekmektedir.

Exit mobile version