26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıVücut scrubu nasıl yapılır faydaları neler?

Vücut scrubu nasıl yapılır faydaları neler?

Güzellik alanı her geçen gün biraz daha gelişme gösteriyor. Bu alanda kadınların da erkeklerin de faydalanabilecekleri birçok farklı uygulamadan bahsetmek mümkün olmaktadır. Her zaman kullanılabilecek bakım yöntemleri sayesinde daha diri ve genç bir görünüm elde etmek mümkün olmaktadır.

Beklentilere yanıt veren bu yöntemler güzelliğine ve genç görünüme düşkün kişilerin her zaman takibindedir. Bunlardan birisi de scrub uygulamalarıdır. Son yıllarda oldukça ilgi gören bu bakım yöntemi son derece etkili sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Scrub Nedir?

Scrub banyo sırasında uygulanan ve cildi ölü derilerden, dış etkenlerden arındıracak olan bir bakım çeşididir. Peeling tekniklerinden ayrı olarak tamamen doğal bir bakım şekli olup çeşitleri mevcuttur. Ciltteki ölü derilerin atılması ve yenilenmesi için en büyük yardımcı olup hazırlanması da oldukça pratik bir bakım şeklidir. Bu yöntem sayesinde cilt ölü derilerden arınarak, bakımlı, pürüzsüz ve daha canlı bir görünüm kazanacaktır.

Scrub Kullanımı ve Faydaları

Scrub banyo sırasında nemli vücuda uygulanan rutin bir bakım çeşididir. Bu bakım sayesinde cilt pürüzsüz bir hal alarak daha canlı, genç bir görünüm elde edecektir. Bu etkilerin yanı sıra aynı zamanda kıl dönmesi, batık, çatlak deri ve ölü deriler içinde oldukça etkili bir yöntem olarak peeling uygulamalarına rakip olmuştur.

Bir çeşit cildi temizleme yöntemi olduğu için nemli ve çıplak vücuda banyo sırasında uygulanması en pratik halidir. Her ne kadar peeling ile çok sık karıştırılsa da ondan oldukça farklıdır. Bu uygulamanın en büyük avantajı ölü deriyi atarak sizlere daha canlı bir ten kazandırmasıdır.

Vücut Scrubları

Birçok çeşidi bulunan bakım yönteminin en bilineni vücut için uygulanandır. Bu yöntemi kişiler selülit, ayva tüyler, kıl dönmesi ve batık sorunlarının giderilmesi için sıklıkla tercih ederler. Diğer scrub çeşitleri daha ince yapılı iken vücut için uygun olan çeşitler daha kalın yapıda olmaktadır. Bu durumun en önemli nedeni ise vücut derimizin diğer bölgelere nazaran daha hassas olmasıdır.

Evde Doğal Scrub Yapımı

Birkaç malzeme kullanılarak evde cildimiz için bakım yapacak scrub kolaylıkla yapılabilir. Önemli olan doğru malzemeleri gerekli ölçülerde kullanmaktır. 1 adet limon, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı, kuru lavanta ve isteğe bağlı olarak lavanta yağı ve İngiliz tuzu gerekli olan malzemelerdir.

Bir kase içerisine bu karışımı hazırlayarak dinlenmesi kullanmak için yeterli olacaktır. Haftada bir kez uygulama yapılması cilde gerekli olan faydayı sağlayacaktır. Haftada bir kez uygulanması gerektiğini öneren uzmanlar daha sık uygulanırsa cildin reaksiyon göstereceğini araştırmalarında açıklamışlardır.

Bu nedenle verilen sürelerde ve doğru malzemelerle uygulama yapılması sağlık sorunlarının önüne geçerek fayda sağlayacak ve cildin yenilenmesini, tazelenmesini, ölü hücrelerden arındırılmasına katkıda bulunacaktır. Güzelliğinize düşkünseniz bu bakım periyodunu düzenli olarak gerçekleştirmelisiniz. Kişisel bakımda düzenli olmak her zaman büyük bir önem taşıyor.

Vücut Peelingi Nasıl Yapılır?

Exit mobile version