Ana SayfaKadınVücudunuzun 64 şaşırtıcı özelliğinin farkında mısınız?

Vücudunuzun 64 şaşırtıcı özelliğinin farkında mısınız?

Gamzelerin tam olarak ne olduğunu ve nasıl oluştuğunu biliyor musunuz? Ve neden bazı insanların gamzeleri varken bazılarının ise yok? Gamzeler aslında yanağın etli kısmındaki kaslarda oluşan küçük deformitedir. Yanak kası derisinin hareket ettikçe sıkı bir şekilde çekilmesine neden olan bu deformite, çukurlara neden olur.

Herkes Gamze Yapabilir Mi?

Gamze, genetik olarak elde edilen bir yüz özelliği olsa da, ameliyat olmadan bir gamze elde etmenin birçok yolu vardır. Evet, gamzesiz doğanlar bile bu yüz özelliğini farklı şekillerde taklit edebilirler. Bir gamzenin görünümünü başarılı bir şekilde taklit etmenin yollarını sizinle paylaşıyoruz.

Bu sevimli yüz özelliğini elde etmenin üç yolu vardır; yüz egzersizi, makyaj ve piercing yoluyla. Dolayısıyla, bu özelliği genetik olarak miras almamış olsanız bile, siz de artık kolayca gamzelere sahip olabileceksiniz.

1. Dimple Egzersizi

Yepyeni gamzelere sahip olmak için bu basit yüz egzersizine başlayın! Evet, artık ameliyata girmeden gamzelerinizi gösterebilirsiniz. Bu basit yüz egzersizi ile hem gamzelere sahip olacaksınız hem de yüzünüz güzelleşecek.

Gamze egzersizi yapmak için adımlar:
Gamze egzersizi yapmak için adımlar:

Dudaklarınızı bükün veya büzün ve yanaklarınızı kısmen emdirin. Dudaklarınızın kapatılması gerekir, ancak dişlerinizi birbirine kenetlememeniz gerektiğini unutmayın. Böylece yanaklarınızı emdiğinizde üst ve alt dişleriniz arasında yanaklarınızda doğal olarak bir girinti oluşacaktır.

Girintinin üst ve alt diş seti arasında kaldığını anladığınızda, girintilerin oluştuğu noktaya ve basılı tutun. Noktayı ya işaret parmağınızla ya da makyaj fırçası veya kurşun kalem gibi yuvarlak uçlu herhangi bir şeyle nazikçe tutabilirsiniz.

Dimple Egzersizi

Gülümseyin ve ardından parmaklarınızı aynı noktaya tekrar yapıştırın, geniş bir gülümsemeye çalışın ve parmaklarınızı yeniden konumlandırın, burası çukurların doğal olarak oluştuğu noktadır. Şimdi kesin noktayı anladığınıza göre, bu noktaya her gün 30 dakika boyunca basmaya devam edin. Bu şekilde yanaklarınızı girintiler veya çukurlar oluşturmak için eğiteceksiniz! Her gün tekrarladığınızda sevimli küçük bir gamzeniz oluşacak!

 

2. Şekillendirici makyaj

Kalem yardımı ile en şirin görünümlü gamzeyi elde edebilirsiniz. Bir kaş kalemi kullanarak yanağınıza gerçek bir çukur izlenimi verin. Yukarıda belirtilen tekniği kullanarak, girintinin doğru noktasını kolayca tanımlayabilirsiniz, şimdi kahverengi renkli bir kaş kalemi kullanarak çukur çizmeye başlayın. Çukurun hilalini çizeceğiniz yerden bir nokta ile başlayın. Şimdi hilali boyayın ve ardından makyajınızın doğal görünmesi için özen gösterin. Ten renginize uyması için kahverengi renkli bir kalem kullandığınızdan emin olun, aksi takdirde siyah bir kaş kalemi kullanmak doğal görünmeyecektir.

3. Delme

Gamzeler elde etmek için yanaklarınıza piercing taktırın! Ancak piercingi profesyonel bir deliciden yaptırdığınızdan emin olun ve kendi başınıza asla denemeyin. Bir profesyonele danışarak yanaklarınızı güvenli bir şekilde deldirin. Uzmanalr riskli olduğu yanakların deldirilmesini pek önermiyorlar. Gamze piercingleri, yalnızca deri ve kıkırdağı kesen kulak ve burun piercinglerinden farklı olarak kası kesebildiği için sinir hasarına neden olabilir. Bu yüzden bu riski göze alarak gamze piercingi taktırmaya karar verin. Yanağınızı deldikten sonra, piercingi çıkarmadan önce iki ila üç ay bekleyin, piercingi çıkardığınızda her iki yanağınızda da doğal gamzelere benzer bir girinti oluştuğunu göreceksiniz.

Gamzeli Yanaklar İçin Egzersiz Videosu

Exit mobile version