20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviUyku sırasında karaciğeri tamamen temizleyen harika bir içecek!

Uyku sırasında karaciğeri tamamen temizleyen harika bir içecek!

Altın sütü daha önce duymuş olabilirsiniz, ancak ne içerdiği hakkında hiçbir fikriniz yok ve sayısız sağlık yararının da farkında değilsiniz. Bu yazımızda karaciğeri temizlemenin yanı sıra mucizevi etkileri bulunan altın sütün tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Her gün yatmadan önce size anlatacağımız iksiri içmek iyi bir uyku uyumanıza, stresinizi gidermeye, öfkenizi yatıştırmaya ve rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca bu doğal içecek vücudunuzdaki toksinleri uzaklaştırır ve vücudunuza gerekli besinleri sağlar. Bu mucizevi iksiri yapmak için ihtiyacınız olan tek şey zerdeçal, zencefil, Hindistan cevizi sütü (tercihen inek sütü de kullanılabilir) ve biraz karabiber.

“Altın Süt” Sihirli İçecek Tarifi

Zerdeçal: Zerdeçal, güçlü bir anti-enflamatuar etkiye sahiptir ve bir antioksidandır. Vücuttaki toksinleri atar, C vitamini ve E vitamininden beş kat daha güçlüdür ve demir, manganez, potasyum ve B6 vitamini açısından zengindir, bu nedenle insan vücudunu çeşitli hastalıklardan korumak için sihirli bir üründür. Bilim adamları, zerdeçalın 8.000’den fazla hastalığa iyi geldiğini kanıtladılar.

Zencefil: Taze zencefil % 80.9 nem, % 2.3 protein, % 0.9 yağ, % 1.2 mineral, % 12.3 karbonhidrat ve % 2.4 oksijen içerir. Mineraller demir, kalsiyum, fosfor, tiamin, riboflavin, niasin ve C vitamini açısından zengindir. Ek olarak, cinnabar ve chageol gibi uçucu yağlar, toksinlerin vücuttan atılmasında çok yardımcıdır.

Hindistan cevizi sütü: Hindistan cevizi sütü, insan bağışıklık sistemini güçlü bir şekilde destekler ve çeşitli hastalıklarla savaşma yeteneğini geliştirir. Kan basıncını stabilize etmeye yardımcı olur, kansızlık ve şeker hastalığını önlemenin yanı sıra kilo vermek için de oldukça faydalı bir üründür. Aynı zamanda kas ve tendon esnekliğini ve normal işlevi destekleyen potasyum bakımından da yüksektir. Ayrıca yüksek fiziksel aktivite ve sinirsel yorgunluk dönemlerinde vücut için gerekli olan magnezyum ve sodyum gibi mineraller açısından da zengindir.

Karabiber: Karabiber kansızlığı önler, sindirime yardımcı olur, serbest radikallerle savaşır ve soğuk algınlığı semptomlarını yatıştırır. Ayrıca zerdeçalın emilimini de hızlandırır.

“Altın Süt” Sihirli İçecek Tarifi

Zerdeçal, zencefil ve Hindistancevizi sütüne biraz karabiber ekleyin ve sihri yaşayın. İsterseniz bal ekleyebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı toz veya rendelenmiş zerdeçal
  • 1 parmak doğranmış zencefil
  • 2 bardak hindistan cevizi sütü (yoksa inek sütü kullanılabilir)
  • 1/4 çay kaşığı karabiber (ince bağırsakta iltihap veya ülser varsa yapmayın)
  • İstenirse organik bal ekleyin

Nasıl hazırlanır?

Bal dışındaki tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun ve kaynayana kadar ısıtın. Ardından ısıyı azaltın ve yaklaşık 5 dakika pişirin. Arada iyice karıştırın. Bir süre oda sıcaklığına soğutun, ardından bal içerisine bir miktar organik bal ekleyin.

Yoğun bir çalışma gününün ardından, bu sihirli içeceği hazırlamak, uyku sırasında karaciğerde biriken toksinlerden kurtulmanıza, vücudunuzu sağlıklı tutmanıza, bağışıklık sisteminizi yeniden kurmanıza ve sabaha huzurlu bir şekilde uyanmanıza yardımcı olacaktır.

Ne zaman içilir?

Altın sütü sabah aç karnına veya uyumadan önce içmelisiniz. Böylelikle altın süt vücudunuzu etkili bir şekilde detoks edecek, iltihaplanmayı önleyecek, iyileşmeyi hızlandıracak ve genel sağlığa katkıda bulunacaktırç

Exit mobile version