20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerUygulanan bu tedbir İngiltere'de vaka hızını yüzde 30 düşürdü

Uygulanan bu tedbir İngiltere’de vaka hızını yüzde 30 düşürdü

İngiltere hükümeti tarafından ülke genelinde 2 haftadan bu tarafa uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağı uygulamasının Covid-19 vaka sayısındaki hızlı tırmanışı yüzde 30 gibi ciddi bir seviyede düşürdüğü açıklandı.

Covid-19 virüsü vaka sayıları dünya genelinde hızlı tırmanışını sürdürüyor. İngiltere hükümeti ise çok hızlı yükselen vaka sayılarının önüne geçebilmek için iki hafta önce kısmi sokağa çıkma yasağı uygulamasını devreye soktu. Bu tedbirin uygulanmasının ardından İngiltere’de vaka sayılarında yüzde 30 seviyelerinde düşüş olduğunun gözlemlendiği bildirildi. İngiliz araştırma şirketi olan İmperial College London tarafından gerçekleştirilen ‘React’ adlı araştırmadan elde edilen veriler, iki hafta evvel uygulanmaya konan kısmi karantina uygulamasının ülkedeki Covid-19 virüsü vaka sayısını üçte bir oranında düşürdüğünü gösteriyor.

Vaka Sayıları Çok Hızlı Düşüşe Geçti

Araştırmanın ortaya koyduğu bulgulara göre İngiltere’de son iki hafta içerisinde Covid-19 virüsünün enfekte olduğu kişi sayısında yüzde 30 seviyelerinde çok hızlı bir düşüş yaşandı. Araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen çalışmaya 105 bini aşkın gönüllü katıldı. Ülkede 100 kişiden 1’ine Covid-19 virüsünün 13-24 Kasım tarihleri arasında enfekte olduğu öngörülüyor. Bu tarih aralığındaki rakamlar ile 2 Kasım tarihinde bildirilen 80’de 1 oranı kıyaslandığı zaman çarpıcı düşüş dikkatleri hemen çekiyor. Daha evvel yapılan araştırmalarda, vaka sayılarının her dokuz günde bir ikiye katlandığı gözlemlenirken, şimdi ise yarı yarıya düşüş olduğu gözlemleniyor.

Karantina Vaka Sayısını Azalttı

Imperial College London tarafından gerçekleştirilen React adlı araştırmanın yöneticisi Prof. Elliott, “Bu, bazı bölgeler için uygulamaya konulan kademeli karantina sisteminin (Tier System) ve daha sonrada büyük çaplı karantina uygulamasının, vaka sayılarındaki önemli düşüşte çok ciddi etken olduğunu gösteriyor.” dedi.

İngiltere’de uygulamaya konulan kısmi sokağa çıkma yasağı uygulamasının vaka sayılarını bu denli ciddi seviyelerde düşürmesi, aynı zamanda sokağa çıkma yasağı uygulamalarının ve evde geçirilen sürenin Covid-19 virüsü salgınıyla mücadelede ne denli etkili olduğunun da ispatıdır.

Exit mobile version