28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaYaşamÜrettiği doğal krem her türlü yaraya şifa oluyor

Ürettiği doğal krem her türlü yaraya şifa oluyor

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nizami Duran'ın ürettiği doğal kremler her türlü yaraya şifa oluyor.

Ürettiği doğal kremin her türlü yaraya şifa olduğunu söyleyen , “İnsan vücudundaki her türlü yarayı hızla iyileştiren doğal krem bulabilmek için yaklaşık 2 yıldan beri çalışmalar yürütmekteyim. Bu çalışmalarım neticesinde bir bakteri enziminden yaranın hızla iyileşmesini tetikleyen yeni bir etkin madde buldum. Bu madde sayesinde ilacın dirençli bakterilerin tedavisinde etkinliğini yükselten ve yaraları hızla iyileştiren kremi ürettim.” dedi.

Kremi Ad ve Soyadının Baş Harfleri İle İsimlendirdi

Yürüttüğü çalışmalar sonucunda elde ettiği verileri laboratuvar ortamında gerçekleştiren, daha sonrada hayvanlar üzerinde deneyler yapan Prof. Dr. Duran, başarılı sonuçlar elde edince ürettiği kreme ad ve soyadının baş harfleri olan ‘ND’ adını verdi. Özellike yatak yaralarının tedavisine umut olmak için doğal kremi ürettiğini söyleyen Prof. Dr. Nizami Duran, “Yaralar, tıbbi manada ‘temiz’ ve ‘kirli’ olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendirilmektedir. Ürettiğim krem her iki türde de yaraların hızla iyileşmesini hedefliyor. Deri bütünlüğü bozulsa da herhangi bir bakteri veya mikrop bulaşmayan yaralara temiz yara denilmektedir.

Temiz yaraların iyileşme süreci tamamen cildin veya hücrelerin bölünmesiyle ilgilidir. Kirli yaralarda ise durum çok daha dramatiktir. Çünkü kirli yaralara bir veya birden fazla mikroorganizma bulaşmıştır. Yaranın iyileşmesi için bu mikroorganizmaların yok edilmesi öncelikli hedeftir. Kirli yaranın oluştuğu bölgede enfeksiyon meydana gelir. Ayrıca bu bölgenin kapanması için doku tamirinin gerçekleşmesi gerekir. Bu doğal krem ile öncelikli olarak amaçlanan uzun süreli iyileşmeyen yaralar ile yatalak hastalarda yatmaktan dolayı oluşan yatak yaralarının tedavi edilmesidir. Hedefimiz, mikroorganizmanın yok edilmesinin yanı sıra yaranın hızla iyileşmesini sağlamaktır.” ifadelerine yer verdi.

İyileşme Hızında 4,5 Kat Artış Oldu

Ürettiği kremin yaraları iyileştirme hızı hakkında da önemli bilgiler veren Prof. Dr. Duran, “Tedavi grubunda bulunan üreme etkenlerinin kontrol grubuna karşı, tarafımızdan uygulanan tedavi grubundan alınan numunelerde iyileşme hızında 2,2 ila 4,5 kat artış olduğunu gözlemledik. Bu da iyileşme hızının bir hayli yükseldiği anlamına geliyor.

Yine tarafımızdan uygulanan tedavi grubundan alınan yara numunelerinde mikroorganizma üremesinin olmadığını gözlemledik. Yani krem, yaradaki mikropları öldürerek cildin iyileşmesini hızlandırıyor. Bunu bilim kurgu filmlerinde gördüğünüz hızla iyileşen yaralar gibi düşünebilirsiniz. Bizim hedefimizde böyle bir şeydi. İnanılması güç büyük farklar oldu.” diye konuştu.

Patent Hazırlıkları Bitti

Ürettiği kremin patent hazırlıklarının sona erdiğini söyleyen Prof. Dr. Duran, “Bu keremi, insanlar yaşamlarının her alanında kullanabilir. Savaşta alınan yaralardan tutun da evdeki basit kazalara, çocuk düşmelerine, vücuttaki sıyrıklara kadar her alanda gönül rahatlığıyla kullanılabilecek yüzde yüz natürel biyolojik bir kremdir.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version