26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerToplum Bilim Kurulu’nun koronavirüs anketi dehşete düşürdü!

Toplum Bilim Kurulu’nun koronavirüs anketi dehşete düşürdü!

Sağlık Bakanlığı’nca yapılan anket 29 Ağustos ile 5 Eylül tarihleri arasında tamamlandı. 2 bin 515 kişi Covid – 19 için ankete katıldı. Bu verilere göre; 25 yaş ve altında olanlarda maske takma oranı 65 yaş ve üstü olanlara göre daha az. 65 yaş üstünün maske hassasiyeti daha fazla iken bu oran yüzde 99’larda seyrediyor.

Covid–19 Anket Sonuçları Şaşırttı

Toplum Bilim Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Veysel Bozkurt tarafından yapılan Covid–19 anket sonuçları şaşırttı. Anket sonuçlarına göre; virüsün dış kaynaklı olduğunu savunanların oranı yüzde 43,bir laboratuarda özellikle üretildiğini düşünenler ise yüzde 52 olarak belirlendi. Yine bu verilere göre; virüs bulaşma korkusu yaşayanlar yüzde 46 iken, yüzde 68 oranında bir kesim ise sevdiklerini kaybetme korkusu yaşadıkları açıklandı.

Emekli olanlar ve ev hanımlarının maske takma konusunda daha hassas oldukları tespit kaydedildi. Bu konuda en az hassasiyet gösterenler ise öğrenciler ve kendi işini yapanlar oldu. Ayrıca koronavirüs yokmuş gibi davranıp, ‘’Bana bir şey olmaz’’ diyenlerin sayısı da oldukça yüksek. Pandemi kurallarına uyanların yaş ve mesafeye göre değiştiği söylendi. Hayatında mutsuz olan insanların maske takma konusunda duyarsız olması endişe verici olarak değerlendirildi.

Exit mobile version