28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerTest sonucu negatif çıkanlar virüsün yayılımında etkin rol oynuyor

Test sonucu negatif çıkanlar virüsün yayılımında etkin rol oynuyor

Son zamanlarda hastane önleri Covid-19 testi yaptırmak isteyenler ile doluyor. Hastane önlerinde çok uzun kuyruklar oluştuğuna dikkat çeken Türkiye Acil Tıp Derneği Başkanı, “Covid-19 testi yaptıranların test sonuçları negatif çıksa dahi büyük tehlike yaratmaktadırlar. Test sonucu negatif çıkanlar gönül rahatlığıyla normal yaşamlarına geri dönseler de virüsün yayılımında çok etkin rol oynamaktadırlar.” dedi.

Vaka Sayısındaki Artış Endişelendiriyor

Covid-19 virüsü pandemi sürecinde son 10 gün içerisinde vaka sayısının iki kattan fazla artış göstermesi ve ağır hasta sayısındaki artış endişelendiriyor. Vaka sayısındaki bu çok hızlı artışın ardından gözler vaka sayısının düşmesi için alınacak yeni tedbirlere ve halkın bu tedbirlere ne kadar uyup uymayacağına çevrildi. Covid-19 virüsü pandemi sürecinde gündemin önemli isimleri arasında yer alan Türkiye Acil Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Türedi, “Covid-19 pandemi sürecinde acil olmayan hastalar evden çıkmamalıdır. Bu hastalar, hastaneye gitmek yerine sağlık problemlerini aile hekimleriyle giderme yolunu tercih etmelidir. Böyle yaparlarsa hem acil servis çalışanlarının işini kolaylaştırmış, hem de kendilerini ve toplumu riskten korumuş olacaklardır.” ifadelerine yer verdi.

Test Herkese Yapılmamalı

Covid-19 virüsü salgın sürecinde en büyük ihtiyacın destek ve anlayış olduğuna değinen Prof. Dr. Türedi, “Covid-19 virüsü testinin herkese yapılmasına gerek yoktur. Bu süreçte insanların kurallara uyması ve bulaş hızını yavaşlatarak Covid-19 virüsünün neden olduğu enfeksiyonu geçirmeme hedefinde olması çok önemlidir. Bu süreçteki diğer bir önemli konu ise toplumun testin amacını karıştırmasıdır. Covid-19 virüsü testi yaptıran kişiler, test sonuçları negatif çıktığı zaman rahatlayarak toplumun içerisine yani normal yaşamlarına geri dönüyorlar. Oysa Covid-19 virüsünün enfekte olduğu ve test sonucu pozitif olan vakalar kadar sonucu negatif çıkanlarda çok dikkatli olmalıdır. İnsanların test sonucunun pozitif çıkması halinde kendilerini izole etmesi, test sonuçları negatif çıkarsa bir şey yokmuş gibi yaşamlarına devam etmesi bizleri bir felakete sürükleyerek şu an vahim olan tabloyu daha da vahim hale getirir. Test yaptırdıktan sonra sonucu negatif olan bütün vatandaşlarımız, test sonuçları negatif olmasına rağmen kendilerini toplumdan izole etmelidirler. Çünkü süreç bunu gerektirmektedir. Covid-19 virüsüyle mücadelede başarıya ulaşılması için insanlar, test sonuçları pozitif de olsa, negatif de olsa kendilerine virüs enfekte olmuş gibi kendilerini izole etmelidirler.” diye konuştu.

Exit mobile version