3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkTamamlayıcı Sağlık Sigortası: Nedir, Ne Değildir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası: Nedir, Ne Değildir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası var olan sağlık sigortalarına ek olarak yapılan bir sigortadır. Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı çalışanların Genel Sağlık Sigortası devlet hastanelerinde ücretsiz şekilde tedavi olmaları için yeterlidir. Ancak SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde ödenmesi gereken ekstra ücretler çıkabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde bu hastanelerde bir ücret ödemenize gerek kalmadan muayene olmanız mümkündür. Peki, tamamlayıcı sağlık sigortası ne işe yarar?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Ne işe Yarar?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, yaşayabileceğiniz sağlık sorunlarında kendinizi daha güvende hissetmenize yardımcı olur. SGK ile anlaşmalı hastanelere gittiğinizde genel sağlık sigortası muayene, tetkik ve teşhis ücretlerinin bir kısmını karşılar. Ancak sizin de ödemeniz gereken ekstra ücretler çıkabilir. Özellikle beklenmedik ciddi sağlık sorunları ile karşılaşırsanız ödemeniz gereken tutarlar oldukça yüksek olabilir. Bu noktada yalnızca sağlığınızı düşünmek için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilirsiniz.

Sigortanızı yaptırdıktan sonra özel hastaneye gittiğinizde ücretsiz bir şekilde muayene olabilir, tahlillerinizi yaptırabilirsiniz. Ufak operasyonlar ve yatarak tedavi görmeniz gerekiyorsa oda ücreti sigorta tarafından karşılanır. Ayrıca diyaliz gibi yatarak gerçekleştirilen tedaviler de sigortaya dahildir. Ancak doğum gibi bazı ekstra hizmetlerin sigortaya dahil olması için ek paket yaptırılması gerektiğini unutmamalısınız.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının geçerli hale gelebilmesi için SGK Genel Sağlık Sigortası’nın devam etmesi gerekir. Ödemelerinizin yapılmaması gibi nedenlerle SGK sigortanız aktif değilse tamamlayıcı sağlık sigortası da geçerli olmaz.

Poliçeler yıllık yapılır, poliçenin başlangıç tarihi saat 12.00’da başlar ve bitiminde de aynı saatte sonlanır. Dijipol, müşterilerine süre dolduktan sonra poliçe yenileme garantisi de sunar. Bu sayede yıl içerisinde bir sağlık sorununuz çıksa dahi sigortanızın yenileneceğinden emin olabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını Kimler Yaptırabilir?

Tamamlayıcı sağlık sigortasını Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı çalışan kişiler yaptırabilir. Mesleğiniz ya da çalıştığınız kurum fark etmeksizin tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırma hakkına sahip olabilirsiniz. Ancak yaptırdığınız sigortanın yalnızca sizi kapsadığını unutmamalısınız.

Genel Sağlık Sigortası kişinin bakmakla zorunlu olduğu kişiler için de geçerlidir. Ancak çocuklarınız ya da çalışmayan eşinizin de tamamlayıcısı sağlık sigortası faydalarından yararlanmasını istiyorsanız, her biri için ayrı sağlık poliçelerine ihtiyaç vardır.

Doğum için Özel Sağlık Sigortası

Doğum sigortası, ekletebileceğiniz ek paketlerden birisidir. Eğer hamilelik planınız bulunuyorsa öncesinde sigorta acentenizle görüşmenizde fayda vardır. Doğum için özel sağlık sigortasında bekleme süresi bulunduğundan planlanmayan gebeliklerde faydalanılması mümkün olmayacaktır.

Bekleme süresi dolduktan sonra hamilelik kontrolleriniz ve doğum için tercih edeceğiniz hastaneye karar verebilirsiniz. Yaptırmış olduğunuz sigorta sayesinde hamilelik sürecinde yaptıracağınız kontroller ve tahliller için ödeme yapmanıza gerek kalmaz. Gebelik kaynaklı komplikasyonlarda poliçenizde belirtilen limitler dahilinde tedavinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Doğum sağlık sigortası normal ve sezaryen doğumları kapsar. Doğum şekliniz önemli olmaksızın ekstra bir ödeme yapmanıza gerek kalmaz. Ayrıca doğum sonrasında hastanede kalmanız gerekirse oda masrafları da sigorta tarafından karşılanır.

Sağlık Sigortası Firmaları

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırırken seçeceğiniz sigorta firması son derece önemlidir. Dijipol.com gibi alanında uzman bir firma ile çalıştığınızda daha kaliteli bir hizmet alabilirsiniz. Aklınıza takılan bir konuda ya da yaşayacağınız sorunda müşteri memnuniyetini ön planda tutan Dijipol.com çalışanları kısa sürede yardımcı olur.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının geçerli olması için hastanın SGK ve sigorta firması ile anlaşmalı olması gereklidir. Dijipol.com anlaşmalı hastaneleri oldukça fazla olduğundan müşterilerine diledikleri hastanede muayene ve tedavi olmaları için seçenek sunabilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında daha fazla bilgi almak ve poliçenizi hazırlatmak için zaman kaybetmeden Dijipol.com ile iletişime geçebilirsiniz.

Exit mobile version