25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaYaşamSizi sıcak havalarda rahat uyutacak pratik öneriler!

Sizi sıcak havalarda rahat uyutacak pratik öneriler!

Ülkemizde çok fazla etkili olan sıcak hava ile birlikte yaz sıcakları nedeniyle gece uyumakta güçlük çekenler oldukça fazladır. Sıcak hava nedeniyle uyuyamayanlara yönelik uzmanlardan çeşitli tavsiyeler olurken bunları değerlendirerek daha rahat uyku düzeni sağlamak mümkün olabilmektedir.

Uyku Zamanını Değiştirmeyin

Yaz sıcakları ile uyku alışkanlıklarınız değişerek her zamanki saatinizde uyumanız zorlaşmaktadır. Ancak mümkün olduğu kadar her zamanki saatlerde uyumaya özen göstermek vücudunuzu buna alıştıracaktır.

Odanızı Serin Tutun

Odanızın yaz sıcakları nedeniyle tüm gün güneş ile ısınmasını muhakkak engellemelisiniz. Gündüz perdeleri veya panjurları kapatarak güneşin içeri girmesini engellemeniz bir çözüm olabilirken yatmadan bir saat önce odanızın pencerelerini açarak içeriye serin havanın girmesini sağlamanız uyku düzeni için gerekli olan serinliği odaya doldurarak yardımcı olmaktadır.

Sakin Olmalısınız

Eğer uykunuz olmasına rağmen yine de uykuya dalamıyorsanız yataktan kalkarak hemen sakinleşmenizi sağlayacak aktiviteler yapmanız yaz sıcakları arasında kısıtlı da olsa faydalıdır. Okumaya, yazmaya veya biraz balkonda oturmaya çalışmanız sizi rahatlatacaktır.

Yatmadan Önce Duş Alın

Yaz sıcakları ile hepimiz gün içerisinde terliyoruz ve bu nedenle de vücut ısımız yükselebilmektedir. Bu nedenle gün içerisinde duş almanın yanı sıra mutlaka yatmadan evvel de duş almanız uyku düzeninizi rahatlatacaktır. Gevşeyen ve serinleyen vücudunuz daha kolay uykuya dalma konusunda yardımcı olacaktır.

Exit mobile version